• sadece muğla’ya özel olması can sıkan durum.
    ne demek kardeşim benim yatım kars’ta demirli diye köpürdetemeyecek miyim!

    (bkz: anlayamazsınız)
  • vatan barışta zenginlerin, savaşta fakirlerindir.
  • adam denizde amk denizde. kimseye virüs bulaştırma ihtimali olmayan yegane yer. bundan şikâyeti olan normal bir kişinin virüs bulaştırma ihtimali en az yirmi kat fazladır.
  • arabamla sokaklara acilsam kime ne zararim var aminakoduklarim? ben niye kara teknemi kullanamiyorum? kimseyle muhatap olmadan aracima bincem uc bes tur surup stress atip geri gelcem gircem evime?
  • 50 tane bürokratı muğla'da özel yat değişikliği için yorana kadar kesilen cezayı ödeseler daha az maliyetli olacak, burada bile verimsizlik var.
  • balikcilar ve sandali olanlar da dahildir ona hemen abartmissiniz*
  • özel teknelerle ilgili alınmış gayet mantıklı bir karar. tekne sahibi olanlar beni daha iyi anlar. özel teknelerde zaten sürekli izole bir durumdasınız. en fazla aile bireyleriyle yakın dostlarınızla beraber açılırsınız yani genel olarak kişisel bir özgürlük alanıdır. aydın’dayım şu anda ve umarım burada da muafiyet tanınır ve denize açılabilirim.

    özel teknelerde olan durum ticari teknelerle kıyas edilmemeli. ticari tekneler tamamen gelire dayalı çalışır yani müşterilerin gelip tur hizmeti alması lazım, o zaman sürekli farklı gruplar geleceği için tabi büyük bir risk olur. ancak özel teknelerde böyle bir risk yok. bu nedenle gayet yerinde bir karar, hatta inanın bana şu son dönemlerde denizler karadan daha güvenli.
  • allah kimseyi her gün git gide fakirleşirken ‘ne var bunda’ diyerek zenginlerin savunucusu olacak duruma düşürmesin.

    yahu adam teknesine 30-40 kişiyi alsa, gitse açık denizde partilese kimin haberi olacak? ben 60m2lik evimin önündeki parka, şehrimin sahiline nefes almak için “tek başıma” dahi çıkamazken, elin zenginine 500m2’lik konağı dar geliyor, teknesini de alıp denizde fink atıyor. bu mu hak, bu mu adalet??
  • bu kararı mantıklı bulanlar tarlasına çıktığı zaman ceza yazılan köylülere ne diyecek?

    çıkamazlar efendim. fakir adam otobüste tıklım tıklım işine giderken denize bakacak "aa zengin insanlar sırf zengin diye dışarda olma hakkına sahipmiş" diyecek. ama kendisi gidip o tıklım tıklım otobüsten inip biraz yürüyüş yapayım dese yüz metrekare yakınında kimse olmasa yine de tepesine binerler.

    diğer insanlara izin yoksa zenginlere de olmamalı. bir zahmet evlerinde otursunlar.

    bunun zengin düşmanlığı ile alakası yok, adalet ile var. tarlasına giden insana izin ver ya da ormanda yürüyüş yapana izin ver, e zengin de gidip teknesine binsin. ama birine izin verip diğerine vermiyorsan o tam kapanma değildir. bazılarına kapanmadır.
  • şeyi kaldıramıyorsunuz, birisi zenginse mutsuz olması lazım. tekneyle açılarak coronayı nasıl yayabilir bir insan? bırakın keyfine baksın. ama yok illa ki kafanıza kazımışlar türk filmleri ve türk dizileri, zenginler mutsuzdur diye. öyle olmaları lazım diyorsunuz. mutlu olmasın.
hesabın var mı? giriş yap