• muğla’da bodrum devlet hastanesi açıldı. yaşam pahalılığı ve yüksek kiralar nedeniyle bodrum’da “geçinemeyen” doktorlar tayin istedi. hastane doktorsuz kaldı. sağlık hizmeti tehlikeye girdi.

    muğla tabip odası başkanı cafer şahin, “hastanenin yatak kapasitesi artırıldı ancak doktor kadrosunda çok bir değişiklik yok. göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve beyin cerrahisinde tek doktor var. psikiyatride ise hiç yok. bu kadroyla turizm sezonunda nüfusu bir milyonu geçen ilçede sağlık hizmeti veremezsiniz. olay hastaneyi açmakla bitmiyor. sağlık hizmeti için yeterli sayıda sağlık çalışanı gerekiyor. son yıllarda yoğun istifalar oldu. başka yerlere tayin istediler. çünkü hayat çok pahalı, kiralar 20 bin tl’ye kadar çıkıyor. sağlık çalışanlarına lojman veya kira desteği verilebilir” dedi.

    bodrum belediye başkanı ahmet aras, ilçedeki barınma sorunun kamu lojmanlarıyla çözülebileceğini belirterek “sadece sağlık çalışanları için değil, bütün kamu görevlilerinin yaşadığı bir barınma sorunu var. kiralar bir yılda 5-10 kat arttı. kamu personelinin aldıkları maaşlarla bu kiraları ödemeleri olanaksız. bunun tek çözümü kamu lojmanları. kurumlara lojman alanlarının tahsis edilmesi lazım. ancak hükümetin lojman yapmak gibi bir politikası yok. hatta var olan lojmanları sattılar” dedi.

    kaynak:
    https://medimagazin.com.tr/…-tayin-istediler-103764
  • hangi şehir olursa olsun, memurların ev kiralayamadığı tek bir zaman dilimi hatırlamıyorum. hatta ev/barınma sorunu yaşanan bir dönem hiç hatırlamıyorum. ama son bir senedir, ev sahibi / kiracı kavgaları, ev bulamama sorunları her gün haberlerde var...

    heralde orta çağda bile yaşanmamıştır böyle sorunlar. hayır o zaman barınma sorunu yaşayan bir şekilde gidip yokluğun ortasına evini yapıp yaşayabilirdi. şimdi onu da yapamıyorsun.
  • bodrum benzeri bir durumun fethiye'de de geçerli olduğu, haklı önermedir.

    misal fethiye devlet hastanesi'nde;

    3 ürolog,
    4 kadın doğum
    3 yenidoğan ve çocuk doktoru odası var.

    1 ürolog,
    2 kadın doğum
    2 çocuk doktoru var.

    bu doktorlar haftanın belli günleri seydikemer ve fethiye'de yaşan 300 bin yerleşik, sezonda 500 bin olan nüfusa sanki çok yetişebiliyormuş gibi köyceğiz, ortaca gibi ilçelere göreve gidiyorlar.

    yetmiyor, doktorlar fethiye'de olduğu gün çevre ilçelerin hastaları ve turistler buraya geliyor, yani aslında sezonda 1 milyona yakın nüfus.

    randevu almaya çalıştığınızda görünen doktor adedi fazla ama maddi sebeplerle burada kalmak istemedikleri için rapor alıyorlar, yarısı haftada 1, bilemedin 2 gün anca çalışıyor. hepsinin içeride tayini bekliyor.

    fethiye'de 2+1, 75-80 metrekare, 5-10 yaşında ortalama kalitede bir evin kirası minimum aylık 18-19 binden başlıyor.

    yeni, havuzlu vesaire evler var, eskilerden çok daha küçük zaten 3+1 filan hak getire ama kiralar merhaba diyene 30 bin.
  • bazı doktorları memnun etmek için bir böbreğimizi vermek gerekecek anlaşılan.
  • en az 50-60k maas alan uzman doktorlarin gecinememe durumu. ne kadar uzulduk bilemezsiniz. maaslri derhal 1 milyon olmali! aksi takdirde rehine ölür! pardon hasta!

    doktorlara zam yaptiktan sonra milletvekillerimizin acikli durumu ve dusuk maaslari ile de ilgili derhal bir duzenleme yapmaliyiz! onlar da doktorlar kadar dusuk maas aliyor maalesef. en azindan doktor da mugla'daki a101 kasiyeri, firinci kadar milyon dolar almalidir!

    asgari ucretli nasil yasiyor orada? 10-20 k maas alan insanlar, memurlar nasil yasiyor orada da 60k alan doktor gecinemiyor? haftasonu golf oynamayi belki birakabilir. tehditleriniz gercekten sıktı, artik iyice nefret ettirdiniz kendinizden. avrupa'ya gidin tutan yok! pardon dogru size buradaki maaslari verecek avrupa ulkesi yok.

    edit: bu baslik destekcilerinin attiklari mesajlarda ne kadar asagilik, igrenc yaratiklar olduklarini gorseniz, bu varliklarin aramizda insan diye dolastigina sasirirsiniz.. bir de kendi seviyelerini inecegimi sanip cevap bekliyorlar ya. cok trajik.
  • doktor maaşına laf edenleri ağlatacak olandır.
  • maaşını kiraya vermek istemeyen doktorların seçimidir, ben de gitmek istemem. bölge halkı kendi edip kendi bulur.
  • doğru olanı yapmalarıdır. hadi diyelim ki doktor bir şekilde ödedi o kirayı ve kaldı (niye kalsın o ayrı da), diğer memurlar ne yapacak? hemşiresi, sekreteri, çaycısı, temizlikçisi ne yapacak?

    devlet lojman vs vermediği sürece eğer bölgede kira gelirleri o kadar yüksekse o zaman uzmanlık gerektiren işler için özel hastanelere gidilecek. yapacak çok bir şey yok.
  • kümesten hallice yerlere 5 bin lira kira isteniyor. bu durumda hiç de öyle şaşırılacak bir durum değil tayin istemeleri. sağlık çalışanları son yıllarda hayatlarından yeterince bezdi zaten küçük ve nispeten daha uygun bir yerde yaşamak istiyor olabilirler.
  • neden acaba? muğla merkezde toki evlerine 9-10k kira istenirse. 1+1 evlerin kiraları 3-4k olursa eşi çalışmayan memur ne yapsın? bekar memur ne yapsın? bodrum, milas, marmaris zaten almış başını gidiyor. tabii orda memur kalmak istemez kardeşim. yazık çok yazık.
hesabın var mı? giriş yap