• iç anadolu-doğu anadolu ve karadeniz bölgelerinde kümelenmiş seçmendir.
    mhp-akp arasında gidip gelir.
    yozgat'tan erzurum'a uzanan bu diyarlarda, chp gibi partiler ağzıyla kuş tutsa bile halka yaranamamaktadır.
    sanırım genel başkan istifalarından daha gerçekçi olanı da, sayıları normal ülkelere oranla bir hayli fazla olan bu kitleye bundan sonra nasıl ulaşılabileceğini araştırmaktan geçiyor.
    dünyanın her ülkesinde böyle bir seçmen vardır eyvallahta, bizimkinde bu oranlar 35-65 civarı ve bunu ülke geleceği için çok tehlikeli ve sağlıksız buluyorum.
    sosyolog ve think tank'ler göreve!
  • kimin neyi muhafaza ettiğine bakmak lazım.
    bu da uzun bir tetkik, yatırım ve araştırma ister.
    ya da isviçreli bilim adamları gibi daa faydalı konularda araştırma yapma alternatifini değerlendirirsek kimin muhafazar ya da namuhafazakar olduğu sorunsalı bizi ırgalamayacaktır.
  • bu muhafazakar seçmen denen grup; dünyanın en çıt kırıldım, en hassas, en utangaç, en alıngan, en ürkek, en entelektüel insan grubu gibi takdim edilip duruyor, sinirlerim zıplıyor. efem şunu yapma muhafazakar seçmen oy vermez, bunu söyleme muhafazakar seçmen ikna olmaz, şuraya gitme muhafazakar seçmen gücenir, bunu içme muhafazakar seçmen alınır, şunu giyme muhafazakar seçmen incinir... yetiyor mu? hayır. efendim yok ayaklarına git muhafazakar seçmen beğenir, gitmişken ayaklarını ellerinle yıka muhafazakar seçmen hoşlanır, sagci aday göster muhafazakar seçmen sever, osurt osuruklarını kokla muhafazakar seçmen bayılır... çünkü kendileri ikna edilmeyi ve şımartilmayi bekleyen acayip hassas, duyarlı, ürkek naif insanlar...

    lan profil ortada işte. yok öyle birşey. egitimleri, kültürleri, sevdikleri, sevmedikleri, dünya algıları falan filan her haltları ortada. gücü ele geçirince yaptıkları, yapmaya çalışıp da becebildikleri de ortada. siyasi tercihlerinin ülkeyi getirdiği durum da ortada. hala muhalefet gelsin beni ikna etsin diye işi iyiden iyiye şimarikliga vurmalarına rağmen, ikna olmaya hiç niyetlerinin olamadığı da ortada...yeter yahu.

    muhalif misiniz? hiç uğraşmayın. yeterince hakli çıktınız; yeter. bu saatten sonra biraz da siz kıçınızı devirip şımarıklık yapın,bunlar sizi birşeylere ikna etsinler. bu nedir ya.
  • bana göre daha farklı şekilde irdelenmesi gereken seçmendir.

    bu ülkede muhafazakar seçmen falan öyle böyle tabirlerle ayırmayacaksın kardeşim.

    bu ülkede seçmenler şöyle ayrılır:

    -hiçbir şeyden haberi olmayan, birkaç cümle ve eylemle kendi tarafınıza çekilen seçmen.
    -kısmen bir şeylerden haberi olup da insanlıktan haberi olmayan, kendi çıkarlarına o sırada hangi parti, kişi hizmet ediyorsa o tarafa yönelen seçmen.
    -her şeyden haberi olan, ama artık bir şeylerden bıktığı ve hile hurda yüzünden umutsuzluğu tavan yapmış, o vermeyecek olan ve aslında seçmen olamayan seçmen.
    -her şeyden haberi olan ve ne olursa olsun bir şeylerin değişmesi için çabalayan, sadece kendisi değil milletinin iyiliği için doğru kararı vermeye çalışan seçmen.

    işte bu seçmen tiplerinden en beteri ikincisidir. bugün birilerine tövbe haşa allah gibi tapınan bu tipler, yarın öbür gün işlerine geldiğinde başkalarının önünde eğilecektir. okumamış cahilden değil, vicdani ve ahlaki anlamda yoksunluk içindekilerden korkmak gerekiyor.
  • tonla ahlaksız kurnaz insanla dolu olduğu gibi nedense ilkelerinden sapmıyormuş gibi takılırlar.
  • benim.ülkeyi siyasi zehirden muhafaza etmeye çalışıyorum.insanların beyinlerini kullanması için konuştukça konuşuyorum.
  • secimi kaybettigi anda partisini isik hiziyla terkeden secmendir.

    cunku kendileri icin onemli olan oy verdigi partinin politik gorusu degil devlet kadrolasmasindaki gucudur.

    secimi kaybetmis bir partinin kadrolasma gucu olmadigi icin uyelerinin orada durmasi icin hic bir sebep kalmamis demektir.

    secim kaybeden butun muhafazakar partilerin oylarinin %25lerden bir anda %1.2 ye dusmesinin nedeni budur.
  • dayanaktan yoksun inatları yüzünden ülkesini tehlikeye sokmakta ısrar eden seçmendir. artık armudun sapı üzümün çöpü demeyi bırakıp uygun gördükleri bir muhalif partiye karar vermeleri gerekmektedir.

    ülkemiz yıkılmak üzere, artık farkına varın lütfen.
  • seçimden sonra köyüne dönecek olan güruh.
  • muhafaza edecek hiçbir değeri olmayan insanların anlayamadığı kişilerdir.
hesabın var mı? giriş yap