• görülen durum.

    aklıma gelenler şu şekilde:

    1) zamanında fetö'ye her türlü destek verildi. "bunlar namazlı niyazlı insanlar, bizden bunlar." diye korundular kollandılar. o esnada muhalifler o zaman "hocaefendi" olan kişiye "fetoş" derlerdi. sırf bu yüzden akp'li arkadaşlar "sen ona fetöş diyemezsin, terbiyeli ol!" diye kızarlardı. fetoş ile yan yana yürümemeleri konusunda uyarıda bulunan muhalifler hapislere atıldı, cezalandırıldı. bugün baktığımızda muhaliflerin haklı çıktığını görüyoruz.

    2) çözüm süreci düzenlendi. çözüm süreci esnasında ayar hayli kaçtı. apo'yu televizyonlarda övmeler, "asker eşleri soyunsun." demeler... o dönem muhalifler bunun sağlıklı olmadığını, bu sürecin pkk için fırsat doğurduğunu ve teröristlerin toparlandıklarını, daha fazla kan akıtacaklarını söylediler. nitekim çözüm sürecinin bitmesinin ardından yolların altına koyulmuş bombalar, patlayıcılar ve yapılan saldırılarla pek çok askerimiz ve vatandaşımız hayatını kaybetti. "bu çözüm süreci daha büyük zarara neden olacak." diyenler kanla beslenmekle, çözüm istememekle, teröre davetiye çıkartmakla suçlandı. gel gelelim muhalifler yine haklı çıktı.

    3) eğitimde 4+4+4 getirelim, tablet dağıtalım falan filan dendi. muhalifler dedi ki "yav arkadaş bununla ilgisi yok olayın. bu şekilde yaparsanız daha çok batar bu eğitim." ertesi yıllarda pisa sonuçlarına, ösym sonuçlarına baktık. ülkemizin beşer onar gerilediğini gördük. muhalifler eğitim konusunda da haklı çıktı.

    4) anayasa referandumunda evet derseniz ülke süper olacak, dediler. muhalifler "olmaz öyle şey." dedi. referandumda evet çıktı. güllük gülistanlık olmadık. sonra dediler ki "hele bir başkan olalım, tüm yetkiyi elimize alalım. bak gör nasıl şahlanıyoruz. şimdi şahlanacağız ama bürokrasi engel oluyor. " muhalifler bunun mantıksız olduğunu, başkanlığın ülkeye felaket getireceğini söylediler. sonuçta başkanlık geldi. ancak daha kötüye gittik. muhalif yine haklı çıktı.

    5) yıllarca yol, köprü, avm ile övündük. muhalifler "parayı bunlara yatırmayın. bunları da yapın ama önce fabrika açın, üretim gerçekleştirin." dediler. onlarla dalga geçildi, çekemedikleri söylendi. sonuç olarak doların 7 liraya doğru yaldır yaldır gittiği şu günlerde muhaliflerin yine haklı çıktıklarını görüyoruz.

    peki "ya bu adamların dedikleri çıkıyor. biraz da şunların fikirlerini dikkate alalım." diyen var mı? yok.

    bu kitlenin her dediğinde haklı çıkması ancak buna rağmen hiç iplenmemesi de ayrı bir araştırma konusu.
  • siz onlara ne anlatırsanız anlatın, anlayabilecekleri kapasiteleri kadar olduğu için hiçbir zaman başarı sağlayamayacaksınız. köy enstitüleri boşuna kapatılmadı, imam hatipler boşuna açılmadı, ezanlar boşuna arapçaya çevrilmedi. amaç tamamen zekasız bireyler yaratmak idi. ve oldu. ve bunlardan 3 çocuk yapmaları istenerek durum garanti altına alındı. o 3. çocuklar oy verecek ilerleyen yıllarda. asıl cümbüşü o zaman izleyin.

    tanım: rasyonel düşünenlerin haklı çıkması olayı.
  • açın kamer genç izleyin .rahmetli nostradamus.
    sakalda var aslında bi dinleseler.

    bukez haklı çıkmayalım be sözlük.
    batmadık
    hayır olmadı.

    bir avuç düşük ıq yönetmiyor deyin.
    ekonomi bi çaylağın elinde değil deyin be.
  • her şeyi bilen vatandaşı nasıl kafalayacağını da bilir. sizden uyanıklar var demek ki. daha dini kullanmayı bilmiyorsunuz.
  • mantik ve akil, cismi insan olan herkesin sahip olabilecegi bir erdem degil goruldugu uzere.
  • "sen kazandın ama ben haklıydım."
    brecht
  • entry ile saldıran aktroll’lerde görüldüğü üzere akp’li kesimin nefret ettiği gerçek.

    eğitimli mantıklı okuyan kendini geliştiren kesimin durumu budur arkadaşlar. akp seçmeni eğitimli kitleden nefret ediyor, her şey bunun üzerine kurulu, siyasetçiler filan hikaye artık, kimlik siyaseti bunun adı. hemen seçim kazanma tribine girmiş bak, seçimin kaybedeni akp seçmeni ama kendisini kazandı sanıyor adam. dolar 2 lira bile değilken bu gidişin sonunu anlatan adamların kaybettiğini düşünüyor ciddi ciddi. akp tam gidecekken örgütlenip akp’ye oy vermek lazım ki iyice zksinler bunları*.. bunlara dış borcun sadece bugün 450 milyar lira arttığını anlatman mümkün değil, o paranın değerini hesaplaması 20 dakikasını alır.
  • doğrusu yandaş kesimin hep haksız çıkmasıdır.*
  • çomarların hala laf kalabalığı yaparak aksini ispat etmeye çalıştığı gerçek.

    bak çomar, adam orada madde madde yazmış muhaliflerin haklı olduğu konuları. bir tanesine bile yanıt veremiyorsun. veremezsin tabii. aslında sen de it gibi biliyorsun haksız olduğunu, ama kabul edemezsin. çünkü senin işin goygoy, senin işin demagoji, senin işin yalakalık.
  • muhalifler her zaman doğruyu söyler zaten. sorun muhalefetteyken söylediği doğruları iktidarda iken söyleyebilmektir. bu bizim gibi toplumlara sahip ülkelerde asla gerçekleşmeyecek hayaldir.
hesabın var mı? giriş yap