• ileri demokrasi mağduru;

    ''tayyip erdoğan'a suikastla suçlandı, 3 ay hapis yattı, ordudan atıldı, karısı boşadı, iş bulamadı, pazarcılık ve simitçilik yaptı, annesi kanser oldu, 6 yıl sonra beraat etti..''

    sana bunu yapanlar müslümanım diyor ya, güler misin ağlar mısın?

    haber için.
  • en azından sözlükteki ileri demokrat arkadaşların, hakkını illa ki arayacağına şüphemizin olmadığı eski asker pilot.
  • seçimlere girip intikamını alması gereken kişidir.
  • prensese mektuplar da yazan, dünyayı ele geçirmesi beklenen sevimli kişi.
  • beraat edeli yaklaşık 3 yıl olan subay. haksız yere hayatını kararttılar. demokrasi çok ilerledi. insanlık onun hızına yetişemedi.
  • kendisi ile bir kaç defa uçma şansım olmuştur. tanıdığım en gözü pek insan, hele kokpit içerisinde, hele binlerce feet yüksekte dışarıyı puslu gözlerle süzmesi karizmasına karizma katar... kısacası baba insan adam gibi adam.
  • türk silahlı kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden özel kuvvetler komutanlığı'nda görev alırken kendisini cezaevinde bulan yüzbaşı. hayatını alt üst eden ise tsk'ya yönelik ilk kumpas olan atabeyler davasıdır. yüzbaşı eren, başbakan erdoğan'a suikast iddiasıyla 31 mayıs 2006'da tutuklandı. 3 ay 22 gün sonra ilk duruşmada tahliye edildi. ancak tsk'dan ihraç edildi. eren'i suikastle suçlayanların çoğu, başbakan'ın şemdinli'ye ziyareti esnasında ona eşlik eden pilotlardan birinin murat eren olduğunu bilmezler.

    işsiz kaldığı dönemde havacılık şirketlerinin aradığı personel olmasına rağmen, hakkındaki iddialar nedeniyle iş bulamadı. türkiye onun ismini "tsk'dan atılınca pazarda tezgahtarlık yapan helikopter pilotu" olarak duydu.

    yüzbaşı eren, ilk iki çocuğunun bebekliklerini dağlarda görevli olduğu için görememişti. 2011 yılında eşi hande eren'in doğumuna çok kısa bir zaman kala 2. kez tutuklandı. henüz 21 günlükken vedalaşmak zorunda kaldığı yavrusu beren, ne acıdır ki babasını fotoğraflarıyla tanıdı.

    kumpasların çökertildiği günlerde 3. kez tutuklanandı. 2 yıldır anayasa mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucunu bekleyen eren, paşakapısı cezaevi'nde yatmaktadır. boğaziçi üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden prof. dr. cem say'ın yaptığı adalet sayacına göre, bu satırları yazdığım dakikalarda yüzbaşı murat eren'in hapiste geçirdiği süre 2 yıl 2 ay 29 gün'dür.

    anayasa mahkemesi'nin vereceği beraat kararınını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    edit: murat ağabeyim 17 ağustos 2016 tarihinde tahliye oldu. tahliye gününden bu yana hasbihâl edebildiğimiz yalnızca 1 gün geçirebildik. sağlıklı, huzur dolu günlerde inşallah çok daha güzel günlerimiz olacak.

    edit *: yıllar sonra gelen beraat
  • ilginç sebeplerden dolayı, anladığım kadarıyla ortada yaptığı birşey olmamasına rağmen tutuklu olan adam. allah yardımcısı olsun.
  • bugün cemaate yapılanları kenardan izleyip gülmesi gereken pilot yüzbaşıdır!
  • kendisini yalan, dolan, iftirayla hapse atanlar şu anda ülkenin en büyük suçluları olarak tutuklu durumdayken kendisi hala hapiste.
hesabın var mı? giriş yap