• devlet opera ve balesi sanatçısı genç tenor. yüzüne yerleşik gülme ifadesinin default olduğunu düşündüğüm şahıs. muazzam sesiyle insanın boyut değiştirmesini sağlayabilen yetenek.
  • 2007 sezonunda aşk-ı memnu operasında yer alan başarılı tenor, ankara devlet opera ve balesi sanatçısı. pek yakında viyana'da gerçekleştirilecek uluslararası hans gabor belvedere-viyana şan yarışması'nda türkiye'yi temsil edecek on kişiden birisi.
  • çeviriye 1991'de dublaj çevirisiyle başlamış, 2000 yılından bu yana da sadece altyazı çevirisi yapmış olan başarılı çevirmen. ayda ortalama sekiz sinema filminin çeviri ve radaksiyonunu yapıyor. boğaziçi üniversitesi'nin çeviribilim bölümünde bu konuyla ilgili ders veriyor. bu güne kadar çevirdiği filmler arasında matrix ve karayip korsanları da var.
  • 1977 doğumlu, ankara devlet opera ve balesi sanatçısı, tenor. bilkent müzik ve sahne sanatları mezunudur. yüzündeki gülümsemeyle ve sol yanağındaki beniyle dikkat çeker. en son "kırmızı ev" müzikalinde şarkı söylemiştir. oysaki, eskiden pop söylermiş. hatta bir albümü bile var. opera koridorlarında türk sanat müziği söyleye söyleye gezindiği de bilinir. bu arada, kırmızı ev müzikalindeki queen'in "show must go on" parçasının yorumu ayakta alkışlanacak cinstendir. parçalarını çok içli söyler, bu da dinleyeni etkiler. müzikalden bir bölüm için buyrun;

    http*
  • sinema çevirisi alanında türkiye'nin önemli çevirmenlerinden biri. pek çok önemli filmin çevirisini yapmıştır. 13 yılı aşkın süredir bu sektördedir. sinemaj ve imaj'ın bünyesinde çalışır. ayrıca uip ile de bağı vardır.
  • kırmızı ev adlı müzikali facia olmaktan kurtaran tenor.

    bu adam muzikalin sonunda show must go onu inanılmaz soylerken arkadakiler ne yapıyor belli değil.
  • oylesine bir dinleti'de dinleyip hayran oldugum, kirmizi ev'i izlemeye de sirf onun icin gittigim ve beklentilerimi muzikal olmasa da kendisinin oldukca fazla karsiladigi sanatci.
    bu nasil bir sestir, nasil bir yetenektir. sevidigim tum sarkilari kendisinden dinlemeyi cok isterdim ayrica sevmedigim tum sarkilari da kendisinden dinlemeyi cok isterdim, nasil olsa ne soylese sevecegim.
    bundan sonra, yer aldigi tum operalara, muzikallere vs. gidip, en onde oturup izleyecegim / dinleyecegim. ayrica "we love you murat" yazan t-shirtler bastirmayi ve gosterilerinden once izleyicilere dagitmayi dusunuyorum.
  • bilkent üniversitesi'nde doktorasını tamamlayıp bugun mezuniyet törenine katılmıştır.
    istiklal marşını söyleyip tüyleri diken diken etmiştir.
  • macbeth'de macduff rolünde. son zamanlarda dinlediğim en iyi tenor.
  • gençlerbirliği taraftarı, nazende sevgili'yi en güzel icra edenlerden. çardaş prensesi'nde oynuyor, gidip görelim.
hesabın var mı? giriş yap