• maliyet ve yönetim muhasebesi gibi başlı başına kallavi olan bir dersin sınavında hesap makinesi kullanmaya izin vermez.
  • işletme ekonomisi dersiyle, mühendislik fakültesi öğrencilerini boş yere yoran gereksiz gördüğüm biridir. bu adamı bölümde nasıl tutuyorlar anlamış değilim.
  • sanılanın aksine işletme ekonomisi dersini geçmek o kadar da zor değildir. mühendislik fakültesini kazanabilen ve 4. sınıfa kadar okuyan birisi için mustafa ateş'in dersinden geçmek çocuk oyuncağı değilse de 2 gecelik işi vardır.
  • kocaeli üniversitesi endüstri mühendisliği'nin efsane hocası. kendisinin yetiştirdiği öğrenciler aynı bölümde akademik kariyer yapıp derslere bile girmektedir. allah uzun ömür versin.

    kendisi sosyal medyayı yakından takip eder. adeta bir medya takip merkezi gibi hakkında söylenen her şeyi yeğenine raporlattırdığı yönünde duyumlar almıştık okuldayken.. ayrıca çok sıkı apple takipçisidir. iphone'u, ipad'i ilk onda gördüm desem yeridir. sınav kağıdının altında @me uzantılı mailini yazar. soru sorulmaması rica olunur diye de notunu düşer. hakkaten de sınav sırasında asla soru sordurmaz. eğer soruda bir yanlışlık varsa bile. sınavdan sonra itiraz edersiniz. sınavları da genellikle 115-120 puanlık olurdu bizim zamanımızda. ama 60'ı geçen nadirdi. ( genel muhasebe için konuşuyorum)

    2. ve 3.sınıftaki tüm seçmeli derslerle birlikte bitirme tezimi de aldım kendisinden. usüle çok takar. içerikten ziyade uslüp ve şekil önemlidir. verdiğiniz sınav kağıdında ele avuca gelir bilgiler olmasa bile cetvelle çizilmiş muntazam çizgiler - muhasebe sınavları için elzemdi zira- ve okunaklı bir yazı ile geçer not almanız işten bile değildir.

    bitirme konusunda da çok ince eler. her hafta tezinizi götürmeniz gerekir. sürekli rötuşlatır, bir kelimenin eski dilde karşılığı varsa o dilde yazarsanız daha iyi olur. * neticede o kadar sıkmasının karşılığı olarak da 100 vermişti bana. *

    aşırı bilgili bir hocadır. hayatımda gördüğüm en dolu birkaç insandan biridir. akademik ünvanı yoktur ama hakkında "bilgisine güvenmediğim kişilerden ünvan almam" diye bir efsane dolaşır durur. doğruysa bile pek de şaşırmam yani. prof. ünvanlı nice hocayı cebinden çıkarır.
  • bir zamanlar kocaeli üniversitesinde iktisat, işletme ekonomisi vb. dersler için öğretim görevlisi olarak çalışmış, şu sıralar emekliliğin tadını çıkardığını düşündüğüm er kişi.

    dersleri zordur, geçilmesi hiç kolay değildir. genel kültürü çok yüksektir. derslerine iktisat öğrenmek için değil de adam olmak için girmek gerekir.

    edit: emekli olduğunu öğrendiğim yaşlı kurt.
  • biraz önce kendisini rüyamda gördüğüm işletme ekonomisi hocamız(dı).

    dersini geçmiş olmama karşın 1 puan daha alsam 3 ile geçmiş olacaktım, bunu gerçekte hocaya mail atarak bildirdim ancak sert ve ters bir yanıt aldım. ses etme geçtin dersi, hiç uğraşma dedim, kaldı öyle.

    rüyamda ise olay, kimsin lan sen kimsin? seviyesine gelmişti artık okuldan falan ümidi kesmiştim son bölümde, o kadar çileden çıkarmıştı beni, gereksiz bir ders yüzünden inatlaşma uğruna. hocanın yakasına yapışmışım, kimsin ulan sen kimsin diye bağırıyorum; içimden 5 yıl o dersi dersi geçemeyeceğimi düşünerek.
  • yaklasik 6 saat sonra sinavina girecegim bilirkisisi. hakikaten bayagi bilir kendisi. he ders verimlilik analizi. ben biliyor muyum tabiki de hayir. derste verimlilik ile alakali biseyler islemedigi icin calismadim da. hayirlisi bakalim.
  • dersinde konuşmaya tirstigim finaline girdiğim zaman vizesini açıklamayan tam anlamıyla beyninde google ve vikipediyi taşıyan (fakat çok fazla yanlış bilgi var içinde klasik google yani) iktisat ve işletme ekonomisi dersime acımadan giren kızların nefes alışına dahi karışan ve kızları sevmeyen saray yavrusu bi evde kedisiyle yaşayan süper marioya çok benzeyen gözlükleriyle beni benden alan kocaeli üniversitesi endüstri mühendisliği hocası sağolsun derslerinden bütünlemeye bırakmayı çok sever

    edit: emekli oldu sandık bu sene yine olmadı daha doğrusu oldu ama bizim vizyon sahibi bölüm geri çağırmış ve ben yine iki dersini aliyorum hocam rica ediyorum bi gider misin?
  • kocaeli üniversitesi endüstri mühendisliği bölümü hocasıdır, hocamdır. dersi dinlerken nabız değerleriniz 10-20 arasına (o derece bunaltıcı) düşmekle birlikte aniden sorduğu sorularla (verilen cevapları beğenmeyip alay etmesi bilindiğinden) 150-200 arası oynamaktadır. bilgi düzeyi birçok öğretim görevlisinden yüksek olmasına rağmen (ki bunu takdir ediyorum gayet bilgilidir) bunu karşısındakine aktaramadığı için pek de bir işe yaramamaktadır. milletin kod yazıp uzaya gittiği bir dönemde bu adamın sınavlarına hesap makinesiyle girmek yasaktır. bunun yerine 2 saat süre verir ama yine de çoğu kişi soruların çözümlerini bildiği halde küsürlü sayıları bölerken sıkıldığı, bunaldığı için yetiştiremez, düşük notlar alır (maliyet ve yönetim muhasebesi dersi için). ki bunu yapan kişi "40-30=-30" diyen birisi (matematik terk). derslerde de soru çözerken sayısal sonuçları o tahtadan yüzünü size dönmeden hesaplanması gerekir yoksa hemen sinirlenir, parlar (dikkat yanıcı madde).

    not: sitemim kaldığımdan değil çilemden. bütün derslerini tek seferde geçtim şu ana kadar çok şükür.
  • bilen bilir ateş hocanın dersinden geçmenin ne kadar zor olduğunu... maliyet muhasebesi dersini aldığım dönem benimle birlikte 200 küsür kişi daha vardı dersi alan ve sadece ben aa ile geçmiştim hem de bütsüz. hayatımdaki en büyük başarılardan biridir :)
hesabın var mı? giriş yap