• buna haluk bilginer'li iş bankası reklamı demek de mümkün ama böyle demeyi uygun gördüm.. hayatım boyunca gördüğüm en muhteşem reklamlardan biri olmuş, iş bankası son zamanlarda acayip işler çıkarıyor bu dalda.. bir haluk bilginer çalışması, bir mustafa kemal atatürk portresi var ki ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.. youtube'a falan düşmemiş daha, hatta sanıyorum ki piyasaya çıkışı bugün, az önce oldu.. defalarca izlenesi bir hadise..
  • haluk bilginer'in ataturk'e olaganustu derecede benzer sekilde goruldugu reklam. plastik makyaj falan ama yine de cok iyi benzetmisle, süveter bile ayni.
  • mağruriyeti ve dinginliği ifade edebilmeyi bilen olgun bir sanatçı olarak haluk bilginer tarafından başarıyla oynanmış bir atatürk izlememize ve keyif almamıza sebep olan reklamdır.
  • ilk atatürklü iş bankası değildir. bankanın 73. yılı içinde benzer bir reklam çalışması yapılmış. o reklamda mustafa kemal atatürkü balkan kökenli bir oyuncu canlandırmıştır.
  • gözleri dolduruyor, ikinci izleyişimde onu farkettim..
  • bugüne kadar izlemiş olduğum en başarılı atatürk tiplemesi. müthiş olmuş. çocuk oyuncunun performansı da takdire şayan.
  • ilk izlendiğinde, görülen atatürk'ün haluk bilginer değil bilgisayar destekli bir karakter olduğu sanılan reklam.
  • son yılların en başarılı reklamı.hiçbir reklam filminde ağlayabileceğimi düşünmezdim.atatürk'ün o muhteşem görüntüsüne haluk bilginer'in sesi mükemmel bir şekilde uyum sağlamış.helal olsun söylenebilecek fazla şey yok...
  • hesabımdan hesap işletim ücreti olarak kestikleri paraların tamamını iş bankasına helal ettiren reklamdır. özlenen yüzleri bu kadar gerçek görünce gözlerin dolmasına sebep olan reklamdır aynı zamanda.
  • çok güzel düşünülmüş ve oldukça başarılı yapılmış reklamdır kanımca... normalde oldukça alakasız olduğunu düşündüğüm (tip benzerliği açısından) haluk bilginer'i atatürk'e bu kadar benzetebilmelerini çok takdir ettim. sarı zeybek izler gibi oldum , onu görür gibi..

    (atatürk gül bahçesinde güllerle ilgilenirken eline diken batar ve eli kanar, küçük çocuk şaşkınlıkla sorar)
    -aa
    -noldu çocuk
    -senin eline diken batar mı?
    -batmaz mı..
    -senin elin kanar mı?
    -kanamaz mı..
    -ama..sen atatürk değil misin?
    -öyleyim çocuk..
    -ama..
    -sen şimdi bırak benim kim olduğumu.. bu gülü yetiştireceksen canın yanacak,elin kanayacak,güneş seni terletecek,bu bahçede gül bitmez diyenler olacak...gül öyle yetiştirilmez böyle yetiştirilir diyenler olacak..sen kendine şunu soracaksın: ben burayı gül bahçesi yapmak istiyor muyum? ben burda dünyanın en güzel güllerini yetiştirmek istiyor muyum? eğer çok istiyorsan , ne eline batan diken ne de söylenenler umrunda olmayacak.. kim olursan ol tek isteğin şu kokuyu duymak olacak.. anladın mı ?
    -anladım
    -aferin sana! hadi bakalım devam...

    'türkiye cumhuriyeti'nin ve bankamızın kurucusu olan mustafa kemal atatürk'ü saygıyla anıyoruz..'
hesabın var mı? giriş yap