• müşteri temsilcisi:düşük maaşlı çalışan insan
    müşteri:müşteri temsilcisine ,şirkete hıncı kadar davranan insan
    müşteri de insan müşteri temsilcisi de herkes insan gibi davransa problemler kolayca çözülür.
  • artık dünya daha aydınlık bir yer.
  • sigorta+maaş+prim+yol+yemek => müşteri temsilcisi : )
  • dini kitaplar cümle cümledir. her cümle bir ayet... toplamda ilahi kelam olarak binlerce ayet vardır. bazı ayetler çok tekrar eder.. hem aynı kitapta hem diğer kitaplarda yer alır... ne kadar çok kitapta yer alırsa o kadar önemli olduğu düşünülebilir.. o yüzden üç kitapta birden geçen ayet sayısı iki kitapta yer alandan daha azdır. (bkz: kümeler ve kesişim kümesi...) dört kitap sözkonusu olduğunda ortak cümle sayısı iki elin parmaklarını geçmez.. dördüncü kitap zebur'un dökümanter gerçekliği rivayet mertebesinde olduğu için kesişim kümesini daraltır... mitolojiden hallice... dört din dışı insanlığı iyiliğe, güzelliğe çağıran mitolojik hikayelerin cümleleri de dikkate alındığında ortak cümle olarak neredeyse elde (kesişim kümesinde) tek bir cümle kalır:
    - " gerçek sizi azad eder "
    gerçeğin insanlık için ne kadar değerli olduğu daha nasıl anlatılabilir ki..?
    gerçek insanlık için bu kadar değerli, bu kadar önemli olunca... o gerçeği
    -önemsiz değersiz kılmak için,
    -kendi yanına çekmek için,
    -çarpıtmak için
    şeytan ve şeytanın yeryüzündeki işbirlikçileri her şeyi yapar... dünyadaki bütün kötülerin yaptığı gibi bu işbirlikçileri de kendilerini insanlara iyi olarak tanıtırlar.. ve tüm bu faaliyetler için her yıl trilyon dolarlar harcanır... bu harcamaların en bilineni
    -reklam sektörüdür.
    ikinci en bilineni
    - halkla ilişkiler sektörüdür.
    (her türlü medyanın bu iki sektörün dümen suyuna girdiği dikkate alınınca işin ciddiyeti daha iyi anlaşılır..)

    şeytanın gerçeği insanlardan saklamak için yeryüzündeki bu iki sektörden meslekdaşları insanlar arasından en güleryüzlüler arasından seçilir. en güzel kızlar, en yakışıklı erkekler bu iş için seferber edilir... insanı kandırmak, gerçeği öğrenmemesi için milyonlarca insan şeytanla çalışır. bu milyonlar sadece en güzel olanlar, en yakışıklılar değil, aynı zamanda en zeki, en espirili, en yaratıcı olanlardan bir araya gelir...

    işte müşteri temsilcisi hilesi de onların cin, hain, sahtekar oyunlarından sadece biridir...

    şirket adına müşteriyi kandırmak misyonlu bu mahluklar aslında ilk bakışta çok masumdur... gökten zembille inmemişlerdir. ya bacımızdırlar, ya kuzenimiz, ya da arkadaşımız... tek tek bir şekilde tanırız... sadece fiziksel olarak prezantabl değildirler, aynı zamanda candırlar.. hepimiz gibidirler.. bizden birileridir... işte bu yüzden kandırmakta, şirket yalanlarına inandırmakta hiç zorluk çekmezler.. zaten müşteriyle yüz yüze gelmeden önce meslek içi eğitimden geçerler..

    neyse, uzatmanın alemi yok...

    gerçek herkesi özgürleştirir

    yeter ki, şeytanın yeryüzündeki işbirlikçilerine karşı uyanık olmayı becersin.. ki, bu hiç kolay bişey değildir...
  • çok haklı serzeniş.

    zaten şu dünyada beni neden hep birileri temsil etmek zorunda!? vekilim var, avukatım var, müşteri temsilcim var, velim var.
    kendimi kendim temsil etsem daha kolay olmaz mı?

    bu arada beden duymuş olmayın ama tükenmez kalemler de tükeniyor.
  • müşterinin sorun ve şikayetleriyle ilgilenen şirket temsilcisine müşteri temsilcisi denir. müşteriyi temsil etmez, müşterinin sorunlarını çözmeye çalışırken şirketi temsil eder.
  • (bkz: müşteri teskincisi).

    hani böyle birşeye sinirlenir hemen telefona sarılır müşteri temsilciliğine bağlanırsın bir hışımla sayar döker rahatlarsın,karşındaki teskinci ya da temsilci de sakin sakin seni dinleyerek teskin eder ya o şekil.

    açarsın telefonu ‘sikerim yapacağınız işi!’ dersin ahizenin ucundaki tuğçe yada beril sözümona hemen size hak verir moda geçer ve şikayetinizi kaydettiğini ilgileneceğini falan söyler sizi rahatlatir. sakinleştirir kas gevşetici etkisi yapar.

    ama telefonu kapatınca da “ ne diyo bu amk dızosu” der ya o ayrı ya neyse...

    bence temsilci degil teskincisidir olsa olsa..
  • bunların çoğu şirketlerini bile temsil edemezler. genelde müşterilere karşı kum torbası olarak kullanılırlar, asli görevleri müşterinin gazını almaktır.
  • gayet mantıklı bulduğum tespit. ama ne gerek var!
hesabın var mı? giriş yap