• aralarında bu kadar kısa mesafe olurken nasıl olmaz anlamadığım petroldür. bas sondajı çek bakayım ne gelecek. para yok para, ah olacak ki girişimci olarak dadanırdım o topraklara. ülkeye sermaye işte amk. hem o taraflara biraz açıyla basardım sondajı, bak ki nasıl fışkıracak kara altın. yok mu aydınlatacak bi petrol mühendisi arkadaş. çok mu zor?
  • edirnede olamayıp bulgaristanda olan güzel kızlar gibidir.

    not:espiri bi yana hakkaride petrol düzgün şekilde aransın.
  • musul rakım :230 m
    hakkari rakım: 1800 m
    başka söze gerek yok.
  • (bkz: alp himalaya dağ oluşumu)

    bunun yanına petrol yazıp aratırsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.

    tahmin ettiğiniz kadar anlamsız ya da "bizde de çok var ama çıkarttırmüyörlaaar" durumu olmadığını görürsünüz. ayrıca türkiye'de de petrol çıkıyor ama miktarı az.
  • çaresi çok basit. uzun bir sürü boru yaptıracaksın. o boruları hakkari'den ırak sınırının içlerine kadar sokacaksın. sonra ırak'ta ki petrolleri hüpleteceksin. hiç mi kafanız basmıyor aq.
  • bu mantıkla düşünürsek dünyanın tamamında petrol olması gerekirken olmaması çok garip bir durumdur. nasıl olur da ırak'ta varken türkiye'de, türkiye'de varken yunanistan'da, italya'da almanya'da fransa'da orada burada her yerde olmaz.
  • türkiye fakir petrol rezervleri açısından dünya'nın en zengin ülkesidir. sınırlarımız giant petrol havzaları pas geçirilerek arabian plate - anatolian plate ayrılacak şekilde ing-fra asker jeolojistlerce itinayla çizildiğinden türkiye'de petrol yoktur.

    kuyularımızdaki damla kadarcık petrolü çıkarmak da lüzumsuz masraftır. ghawar ve burgan gibi yataklardan günde 3-4 milyon varil çıkarılırken türkiyemiz yurt dışı ve yurt içi yataklardan günde 70-80 bin varil çıkarabilmektedir.

    petrol şu an için parayla alınabiliyor fakat 4-5 yıl sonra 265 dolar/varil (outbid) fiyata geldiğinde her parası olanın değil güçlü silahı olanların tedarik edeceği bir emtia olacaktır.

    türk insanının petrolle imtihanı suudi arabistan'ın iran'a yedirilmesiyle anlam kazanacaktır.
  • hortumla depodan benzin cekiyoruz sanki
  • zamanında bazı açılan bazı kuyularından petrol çıkmış ama çok uluslu petrol şirketleri yok deyip beton döküp kapatmışlar. en çok söylenen bu . doğru olabilir mi olabilir elbet
hesabın var mı? giriş yap