• güzel görüntülere sahip dandik senaryolu film. daha önce yazılmış zaten bu, vurgulayayım dedim. imdb'de aldığı 5.6 lık puan yerinde gibi görünüyor.

    http://www.imdb.com/title/tt0490181/

    --- spoiler ---

    sene olmuş 2707, uçan cihazlar kömürle çalışıyor. anime izlemeyen birisi olarak garibime gitmişti ama "steampunk" olarak özel bir adı bile varmış bu fantastik olayın. insan nükleer silahlar, ışın kılıçları, ışın tabancaları bekliyor ama bildiğin cephede dandirik silahlarla savaş sahneleri var. sanırım tarihi yanlış yazmışlar, tarih 1707 olacaktı.

    sonunda ne olacak diye üşenmeden izledim, sonuç : hayatımdan 111dk yı boşa harcağımı farkettim. bilim kurgu yazan her filme balıklama atlamamak lazımmış.

    filmlerde heyecan yaratan şey beklenmeyen olayların "haaa" dedirtip sürükleyicilik katmasıdır benim için. bu filmde tek bir sahnede beklemediğim bir olay oldu. kurtarmak için gtnu yırttığı arkadaşının kafasına silahı dayayıp beynini uçurdu.

    filmin eksiği bu sanırım, bayık.

    --- spoiler ---
  • yonetmenligi simon hunter'in senaristligi ise philip eisner ve ross jameson ikilisine ait 2008 amerika yapimi uzun metraj sinema filmi. fim 2 ocak 2009 tarihi itibariyle turkiye sinemalarinda gosterime girmistir.
  • ismi the chronicles of riddick'e, afişindeki işareti mortal kombat'a benzeyen, içerik olarak da pek bir şey vaadetmeyen film.
  • dünyayı kurtaran adam filminin hollywood versiyonu. steampunk filan diye gaza gelip izlemeyi düşünenler veya iyi oyuncular var diyenler için özellikle daha bir felaket haline gelen filmdir. film tam anlamıyla bir klişeler denizinde yüzüyor. özellikle başroldaki herife inatla ve inatla why so serius gibi fenomen olsun diye söylettirilen kasıntı sözler. düşündükçe başıma ağrılar giriyor ki bunu bir bilimkurgu fanatiği olarak söylüyorum, izlemeyiniz, izlettirmeyiniz.

    --- spoiler ---

    inanmam için değil, onların canlarını okumam için para veriyorlar. * *

    --- spoiler ---
  • sinemada geçirdiğim süre içerisinde ilgimi pek çekmeyi başaramamış olan film.

    ama yanılmıyorsan böyle elfler, hobbitler, cüceler falan birleşip yüzüğü yoketmeye mordor'a mı iniyodu neydi. ya da onun gibi bişey işte.

    imdb'ye de bakmadım ama ola ki gişe yaptıysa "the mutant chronicles 2 - marsı sikmeye geldik" şu anda prodüksyon aşamasındadır.
  • ne yazık ki anlamsız ve başarısız bir film, geçen zamana yazık ediyor cinsinden. gözümüze tanıdık gelen uzakdoğulu hanım tokyo drift'ten idi sanırsam.

    --- spoiler ---

    filmin ilk 4te 3lük kısmında ağzını açmayarak gizemini koruyan güzel kızımızdan sürekli şaşırtıcı bir atraksiyon beklerken melesef o da az konuştuğu hayatını anlamsız bir şekilde feda etti. en sonunda tek başına kurtulan mitch ise dünyayı kurtardığı halde sevincini paylaşacak kimse bulamayarak bizim de hevesimizi kursağımızda bıraktı.

    --- spoiler ---

    çok klasik ama içinde anlamsız boşluklar olan bir senaryo. hiç bir açıdan insanın beklentilerini karşılayamıyor, beklentisiz gidilse bile.
    ayrıca afm'nin açıklamalarında filmin genre kısmına komedi yazılmış olması da ayrı bi komediydi.
  • gişe yapmak için `john malkovich`i başrol oyuncusu gibi gösteren film. malkovich filmi izleyecem diye giden fakat hayal kırıklığıyla ayrılan benim gibi bir sürü hıyarın olduğuna eminim.
  • sinema zevkimin içine eden film. artık üç tarantino filmini ard arda seyretsem anca kendime gelirim. filmin berbatlığını anlatmak için sayfalar dolusu yazı yazsam yetmez ama bu filmden bahsetmekten bile hazzetmiyeceğim için burada kesiyorum.
  • (bkz: steampunk), (bkz: post-apokaliptik), (bkz: cyberpunk)
  • senaristlerin üzerinde fazla yormayıp 'üç beş steampunk hayranı izlese bir de malkovich'i duyup gelen olur, kotarırız masrafları' diyerek üç günde* yazıp dayayıp geçtikleri film. izlenmemeli, izletilmemeli.
hesabın var mı? giriş yap