• 1962 dogumlu amerikali feminist yazar. ucuncu dalga feminist hareketin onculerinden. 1991 yilinda yayinlanan the beauty myth kitabi kisa surede bestseller oldu. kadinlarin moda ve guzellik endustrileri tarafindan nasil somuruldugunu analiz eden bu kapsamli calismasi 90larin en onemli feminist yayinlarindan biri olarak kabul edilir. 1993 yilinda fire with fire , 1997de ergenlik ve kadin cinselligi uzerine promiscuities, 2001de ise misconception adli kitaplari yayinlandi. 1996'da clinton'in, 200de ise al gore'un secim kampanyalarinda kadin secmenlere ulasmak uzere calismalar yapmis ve camilla paglia tarafindan yuppie feminist olarak da tanimlanmistir. 2005 yilinda "the tree house: eccentric wisdom from my father on how to live, love, and see" adli calismasini yayinlayan wolf, orta yas krizini yaraticiliga donusturme yontemlerinden dem vururken daha once the beauty myth ile kendisini destekleyen feministler tarafindan karsi ciktigi ataerkil yapiyi kabullenmis olmakla tenkit edilmistir. 2006'da yaptigi bir soyleside isa'ya kavustugunu mevlasini buldugunu da soylemistir.

    wolf'un kisisel dalgalanmalari bir yana the beauty myth kitabi onemlidir.

    ebben 'in hatirlatmasiyla : camille paglia'nin kendisine "little miss pravda" lakabini taktigini ve baskan adayligi kampanyasi doneminde al gore'a danismanlik yaptigi icin cok elestirildigini de eklemek gerek.
    (bkz: ukteydim doldum)
  • what really lies behind the 'war on women' adlı makalenin yazarı. türkçesi amargi'de mevcuttur.
  • gun itibariyla turk savas ucaklarinin kobane'ye saldirdigina dair konfirmasyon toplamaktadir.
    https://www.facebook.com/naomi.wolf.author
  • kimse yazmamış ama gençliğinde taş gibiydi. hatta taştı. sonradan insana evrilmiş olabilir.

    hayatımda gördüğüm tek güzel feminist sanırım.
  • “geliyorum, öyleyse varım... hayır, kadın ister sikilecek bir metres olsun, ister satın alınan bir genç hanım, her halükarda bir adamın amacına hizmet edecek pasif bir objeden öteye gitmez.”
hesabın var mı? giriş yap