• isveç ve finlandiya’nın nato’ya üyeliğine ilişkin peş peşe meydana gelen;

    (bkz: 13 mayıs 2022 rte'nin nato açıklaması)
    (bkz: isveç dışişleri bakanının küstah türkiye yorumu)
    (bkz: 14 mayıs 2022 finlandiya'nın nato açıklaması)

    durumlarından sonra akıllarda oluşan “ulan acaba?” sorularıyla merak edilen eşiktir.
  • nah eşiğidir
  • bomboş ülkeler için hiçbir zamandır. lan yunan, isveç ve finlandiyanın şimdiye kadar ne faydası olmuş ve askeri anlamda ne başarısı var yada askerleri ne kadar savaşa hazırlıklı. sadece hristiyan ve rusyaya yakın oldukları için batı bunları seviyor.
  • stratejik olarak nato için adeta uç beyliği konumunda bir ülke türkiye. ayrıca rusya-ukrayna savaşı birkez daha ordu geleneği ve askeri disiplinin savaş anında masadaki tüm dengeleri değiştirdiğini gösterdi. türk ordusu ordu geleneği ve saha tecrübesi olarak dünyanın en köklü orduları arasında. ayrıca afrin gibi suriye harekatları ve ermenistan-azerbaycan savaşında türk komutanların oynadığı roller ile çok tecrübeli, mobil, çevik bir yapıda olduğunu ispatladı. türk hava kuvvetleri yenilenmiş modern ve güçlü bir filoya sahip, harika savaş pilotlarımız var, topçu birliklerimiz osmanlıdan gelen gelenek ile dünyanın en elit birliklerinden olarak gösterilir. vaziyet bu kadar karışık, global çapta bir savaş riski körfez krizi döneminden beri görülmüş en yüksek seviyede tüm ülkeler silahlanmaya başlamışken, afedersiniz kimsenin türkiye’den vazgeçmeye götü yemez.
  • nato'nun türkiye'den vazgeçme eşiği diye birşey yoktur. nato türkiye'den vazgeçemez. gerekirse türkiye'yi manüpüle eder yine de vazgeçemez. nato askeri bir birlik. düzgün ordusu olan kaç ülke var peki nato'da?

    -abd
    -türkiye
    -fransa
    -ingiltere

    başka kim var? almanya'mı? almanya'nın yarım asırdır düzgün bir ordusu yok. red alert oynamıyoruz öyle bozuk para basar gibi tank, asker basamazsınız. peki bu ülkeler arasında aktif savaş deneyimi olan kaç ordu var?

    -abd
    -türkiye
    -ingiltere

    fransa en son nerede savaşmış?

    kısacası türkiye çıkarsa nato dağılır. konu kaba kuvvetse, güçse türkiye askeri olarak önemli bir güçtür. nato içerisinde 2. veya 3. en büyük ordudur. bugün rahata alışmış avrupa topluluklarını topyekün savaşa bile sokamazsınız, adam askere gitmek istemez. enflasyon %6 oldu diye homurdandı millet ingiltere'de. anadolu'da millet mermiye kafa atıyor. *
  • olmayan eşik. ekonomisi kötü olan ülke en son ordusunu satar. başka göz kırpmadan ölecek asker nereden bulacaklar ?
  • dedelerinden yüzmeye talimli palikaryaların, birliğin sınır ülkesi olmasını istiyorlarsa buyursunlar bugün vazgeçsinler.
  • mümkün olmayandır.

    natonun türkiye'den vazgeçmesi türkiye'yi ve bütün coğrafi avantaj ve ilişkilerini rusya'nın kucağına atmak demek.

    ukrayna'yı işgal etmesinler diye bunca mücadele verilirken türkiye'yi alıp al hadi bunlar sizin olsun biz uğraşamıyoruz bu insanlarla diyemezler.

    nato, açıkça genişlemeci politikalar izleyen ruslara karşı kurulmuş bir ittifak. isveç ve finlandiya gerekirse rusya'ya verilir de türkiye verilmez. tamamen coğrafi bir durum bu. kişilerle ve kurumlarla alakası yok.
  • bak bu aşağılık psikolojisi ülkenin yarısına sirayet etmiş. bazıları daha az bazıları epey fazla aşağılık kompleksli...

    biri nato türkiye'yi dışlarsa diye başlık açar ki daha ne kadar dışlayacaksa.

    biri elçiler ülkeden giderse yandık bittik der sonra elçiler tek tek özür diler.

    biri her boka eyvah amerika kızar der...

    biri bize yatırım yapacak para verecek arapları boş ver kıymetlimiz bizi yıllarca gümrük anlaşmalarıyla yaptırımlarla ambargolarla sömüren avrupa'ya önem verelim der...

    biri biz kimiz ki libya suriye karabağ'a karışıyoruz der...

    aşağılık mahluk bak bunlar.)
  • nato'nun son vazgececegi ulke muhtemelen turkiye'dir. turkiye de bunu iyi bildiginden istediklerini koparana kadar pazarlik yapmaya devam edecek. gotu boklu kuzey ulkeleri icin turkiyeden vazgececeklerini zannediyorsaniz cok yaniliyorsunuz. en fazla biraz baskilarlar onu da fazla surduremezler. trnin elindeki en buyuk koz hala multecilerin avrupaya salinmamasi ve geri donus anlasmasi
hesabın var mı? giriş yap