• süprizler elbet olacak ama sanki az çok belli iki tarafta da kimin finallere kalacağı. naçizane ilk tur düşüncelerim şöyle;

    doğu konferansı

    bulls - 76ers: 4-0 bulls alır. net.

    heat - knicks: ilk maçı knicks ezerek alır. 4-1 biter ama. knicks'in kadrosu bir garip, oyuncuları daha da garip. ama big three'ye ilk darbeyi vurmak için kasacaklarını umuyorum.

    pacers - magic: howard olsa 4-0 der geçerdim. ama onun yokluğu sıkıntı. pacers bana göre dandik takım ama orland magic'de şuursuz. takım kaos içerisinde. 4-2 alırlar bence.

    celtics - hawks: celtics'in hücum gücü çok fazla. yeni kimi durduracak arkadaş hawks ? bir iki maç alırlar ama boston celtics seriyi geçen taraf olur. 4-1/4-2

    batı konferansı

    spurs - jazz: spurs süpürür !!!!! jazz'ın uzunları iyi ama eminim ben antremana çıksam sg olarak oynatırlar beni. jazz evindeki maçı alır bir şekilde. 4-1

    thunder - mavericks: defending champion'a karşı benim favorim. mükemmel olacak ama oklohoma alır bu seriyi 7. maça kalmaz.

    lakers - nuggets: denver nuggets'ın play off'a kalması onlar için başarı. lakers'ın kadrosu bence nba'in en iyi kadrosu. kobe pas vermese de olur. 4-0

    grizzlies - clippers: nba'in yükselen ve bence şişirilen yıldızı blake griffin ne yapacak merak ediyorum. cp3'e olan güven ve sevgi sonsuz orası ayrı. 4-1 alır clippers.

    biraz tırt geçecek bu sene. bulls-lakers finali olur, lakers alır gibi geliyor bana. ama geçen sene de "jason kidd asla yüzük alamaz" demiştim fena göt olmuştum. öyle göt olmaya can kurban tabi.

    edit: rose sakatlanmayaydı tutardı bu tahminlerim. lakers hariç tabi. yarak gibi oynadılar.
  • ilk turdaki süpriz eşleşme olarak sadece memphis - clippers eşleşmesini gördüğüm heyecan bombası olay.

    bulls - 76ers: 4-1 biter. o da louis williams falan azıyor arada sırada onun hatrına. bi de evan turner'ı çok seviyorum :( onun dışında son 2 aydır yokları oynuyor phila. nerde miami'ye kök söktüren takım? rose'un iyileşmesi için biçilmiş kaftan olabilir. zaten feci halde yanılmıyorsam şampiyon olsunlar lan nolur.

    heat - knicks: carmelo acayip formda. öyle böyle değil ve bana göre nba'in clucth time'da en iyi oynayan oyuncularından birisi. eğer son topa giderse 1 2 maç new york o kadar maç alır. iyimser ihtimalle 4-2 diyorum. yoksa 4-1 bile fazla. miami ise bildiğin gibi. ben boston serisini isterdim esasen ama olmayacak gibi o seri. doğu finali garanti gibi heat için. ayrıca seni sevmiyorum lebron :(

    pacers - magic: hido döndü. hücum varyasyonlarını olumlu olarak etkileyecektir. ama howard yok. glen davis de son maçta bileğini burktu ve dönse bile kusura bakmayın hibbert ile boy ölçüşecek uzunları yok. indiana da iyi takım. david west hiç olmadığı kadar aktif olabilir. orlando'nun mantıksız derecede 3'lük attığı performanslarına şahit olmazsa 4-2 indiana diyorum. george hill seni seviyorum :(

    celtics - hawks: big3 son maçta oynadı. rondo 25 dakikada 15 asist yaptı. açık ara oyunu en iyi yönlendiren guard son 1 2 ayda nash ile beraber. jeff teague'e çok fazla gelecektir. aslında boston'un her silahına karşılık atlanta'nın da silahı var fakat playoff'ta winner olmak çok şeyi değiştirir. boston gördüğüm en winner, atlanta ise en loser takımlardan birisi. süper seri olur. 4-2 boston diyorum. rondo triple double ortalamalar yaparsa şaşırmam.

    batıya geçelim de kan gövdeyi götürsün!

    spurs - jazz: utah'tan nefret ederim. ama tyrone corbin'i bu kadroyu playoff'a soktuğu için tebrik etmek lazım. utah'ta gelenek galiba underdog kadrolar ile playoff'a girmek. aklıma 2001 geldi. neyse bu kadar duygusallık yeter. parker azmış vaziyette. david aldgridge'e göre mvp adayı. duncan geçen seneden iyi. kimsede olmayan bir koç ve takıma sadece katkı sağlayan rol oyuncuları var. öyle ki fıçı kadar götü olan boris diaw'dan bile katkı alıyorlar. manu'ya ise lafım yok. seni seviyorum manu :( 4-1 spurs.

    thunder - mavericks: oklahoma hiç beklemediği kadar zorlanabilir. tamam kidd yaşlı ama bu takım geçen sene winner kimliği kazanmış bir takım. eğer tempoyu ciddi düşürürlerse son 1 ayda yokları oynayan russel westbrook* sudan çıkmış balığa dönebilir. ibaka nowitzki'yi savunamaz. durant'i de marion savunamaz gerçi. harden x factor olur canım benim. çok çekişmeli olur. öyle 4-0 bitemez. iyi ihtimalle 4-2 diyorum. thunder adamsa 7. maça bırakmamalı seriyi. scott brooks'un yerine murat murathanoğlu'nu koy oklahoma şampi...

    lakers - nuggets: gölcüler playoff'larda kocası olmuştur son senelerde denver'in. böyle devam edecek gibi. ama sakatları iyileşmiş bir denver sağı solu belli olmayan hiperaktif çocuk gibi. dünya barışı* cezalı. pek de aramazlar gibi duruyor. ebanks el kol soksun gallinari'ye yeter. denver'in eksiğini bilmeyen yok, lider. karşılarında da nba'in en egomanyak süperstarı var. afflalo iyi savunmacı ama kobe azar. lakers colorado'da bitirir seriyi. 4-2 gölcüler. seni seviyorum mamba :(

    grizzlies - clippers: üzgünüm cp3, üzgünüm blake. bu sene değil. o pota altıyla hiç değil. smaç bastıktan sonra boooo diye bağıran pota altı oyuncularla şampiyonluk değil en fazla smaç şampiyonası kazanabilirsin. memphis çok komple bir takım. tek eksikleri ne ile saldıracaklarını bilmemeleri. gay biraz daha sorumluluk alırsa 4-2 biter. çok smaç izleriz orası kesin.

    eyyorlamam bu kadar.
  • normal sezondan sonra asıl şovun başladığı seriler. kısaca ilk tur tahminlerimizi yapalım bizde;

    doğu.;

    bulls - 76ers : chicago zorlanmadan 4-0 alıp konferans yarı finallerine dinlenerek girmek isteyecektir.

    heat - knicks : miami turun favorisi tabiki, ama nisan ayı boyunca durmak bilmeyen carmelo ve amare'nin sakatlıktan dönmüş olması sayesinde new york 2 maç alır diye tahmin ediyorum. 4-2

    pacers - magic : sezonun sonuna doğru george hill'i ilk beşe yerleştirip oturaklı hal alan indiana 4-2 seriyi alır.

    celtics - hawks : al horford'in ilk turda kesin olarak oynayamayacak olması zaza pachulia'nın da büyük olasılıkla serinin ilk maçlarını kaçıracak olması 7. maça gitmesini düşündüğüm bu seriyi 4-1 boston lehine çevirdi gözümde. boston'ın bütün oyuncularını dinlendirip atlanta'nın canla başla oynayıp ucu ucuna kazandığı 1 hafta önceki maçta bu düşüncemde etken tabiki.

    batı;

    spurs - jazz : utah playofflara kalmayı başararak zaten başarı elde etti ama son maçlarda sürekli dinlenen san antonio'ya karşı direnemezler gibime geliyor. 4-0

    thunder - mavericks : ilk turun en zevkli eşleşmelerinden biri. bu serinin her maçı izlenesi olur ve oklahoma 4-2 alır.

    lakers - nuggets : lakers playoff takımı olduğunu gösterse de denver seriyi hemen bırakmaz. bir 4-2 de bu seriden gelir.

    grizzlies - clippers : işte bu seri tam bir düğüm. bu serinin 7. maça gitmesini bekliyorum ama kimin alacağını tam olarak kestirememek bu olsa gerek.
  • normal sezon bittikten sadece 2 gün sonra başlayacak, sadece bu yönüyle bile geçmiştekilerden ayrılan playofflardır. sıkışık fikstürlü normal sezonun etkisinin, geçen senelere göre çok daha fazla hissedileceğini söyleyebiliriz bu sene.

    bir de biz yapalım değerlendirme ve tahminlerimizi;

    doğu

    chicago bulls - philadelphia 76ers

    sezona fikstür avantajının da etkisiyle çok sağlam girmişti 76ers. fakat sonra sakatlıklar, fikstürün sıkışması ve zorlaşması (özellikle son 20 maçlarında), onları bir anda 8.liğe kadar düşürdü. takımdaki oyuncuların hiçbirinin ego sahibi olmaması, en yüksek sayı ortalamalı oyuncusunun maç başına 15 atması falan da onların takım halinde kazanıp, takım halinde kaybettiğini gösteriyor. bulls ise şahsen benim şampiyonluktaki 1 numaralı favorim (tabii rose'un sağlık durumu da önemli, en az %70, %80'ini falan yansıtması gerekiyor sahaya). aslında benzer bir yapıya sahipler sixers'la fakat birkaç kademe daha kalitelisi onların ve tabii ki bir süperstarı var sixers'ın aksine. her zaman söylerim, bir spor takımında olsun, herhangi bir şirkette falan olsun, etrafındakilerle iyi anlaşabilme, arkadaşlık her şeyin önünde gelir belki de. bulls bu konuda da ligin en iyisi.

    tahmin: derrick rose'un bu seride de işler zora girmediği sürece çok fazla etkin bir şekilde kullanılacağını zannetmiyorum. o yüzden 4-1 bulls.

    miami heat - new york knicks

    heat'teki uzun sorunu herkesin malumu. 5 numarada, savunmada sağlam durabilecek, hücumda da en azından lebron ve wade'in servislerini geri çevirmeyecek bir oyuncu eksikliği var. joel anthony savunmada sağlam durabiliyor, eyvallah, ama hücumda sıfır. takıma yeni katılan turiaf "mücadeleci oyuncu" tanımının direkt karşılığı ama onun da rebo konusunda sıkıntısı var, ve savunmada pek de yeterli değil. ara sıra pivot olarak denedikleri haslem kısa kalıyor. açıkçası ben gelecek için dexter pittman'dan umutlu gibiyim ama bu sene o da olmaz. kısacası heat'in geçen seneye göre kendilerini geliştirdikleri departmanlar arasında 5 numara rotasyonu yok diyebiliriz. bench'in derinleşmesi, rollerin artık daha belirgin olması ve tabii ki lebron'un oyununu olgunlaştırması gibi gelişmeler onları yine şampiyonluğun en önemli 2-3 adayından biri yapıyor. knicks yönetimi ise takıma chandler'ı katarak bir şeyleri aşabileceğini sandı, fakat ters tepti diyebiliriz planları. savunmaya sertlik getirdi falan ama amare ile hücumda hiç uyumlu değiller. aynı şekilde carmelo ile amare de öyle. jeremy lin sürprizi yaşanmasaydı şu an playoffta bile olamayabilirlerdi. hiç doğru bir yapı değil knicks'inki kısacası.

    tahmin: knicks çok kötü bir takım nazarımda ama bireysel performans bazında patlama yapabilecek oyuncuları var. ben carmelo çıkar, 1 maçı tek başına alır, seriyi de 4-1 heat kazanır diyorum.

    indiana pacers - orlando magic

    pacers, yapısı itibariyle nba'de şu an en beğendiğim takımlardan biri. chicago'daki gibi, onlarda da arkadaşlık gayet iyi durumda ve takım, tamamı egosunu bir kenara bırakıp takımı için savaşan oyunculardan kurulmuş durumda. sahibi larry bird olan bir takımdan da böyle bir yapının kurulması bekleniyordu zaten. bi ara hiçbir contender'ı yenemedikleri için vasat bir takımmış gibi gösteriliyorlardı fakat sezonun sonlarına doğru aldıkları önemli galibiyetlerle bence playofflarda söz sahibi olabileceklerini gösterdiler. magic'i ise fazla konuşmaya gerek yok. tamamen yerle bir olmuş bir organizasyondu son vun gundy - howard olayından sonra, howard'ın sakatlanması da tüy dikti.

    tahmin: pacers'ın gevşeceyeceğini hiç sanmıyorum. hücum setlerinin bile tamamına yakını howard'ın üzerinden dönen magic'i 4-0'la geçeceklerdir.

    boston celtics - atlanta hawks

    öncelikle şunu söyleyelim, celtics atlantic'i 1. sırada bitirdiği için, sezonu hawks'un bir maç gerisinde tamamlamasına rağmen doğuda 4. oldu. fakat yine de saha avantajı hawks'ta. bu, mevcut celtics takımının belki de son kez birlikte oynayacağı playoff olacak. seneye yeniden yapılanmaya gitmeleri kuvvetle muhtemel. bu yüzden götünü yırtacağını tahmin edebiliriz celtics veteranlarının. rajon rondo da -tam sayıyı hatırlamıyorum- 20 küsür maçtır çift haneli sayıda asistle tamamlıyor maçları. sezon sonuna doğru birkaç maçını izleme fırsatı buldum celtics'in, rakamların da ortaya koyduğu gibi, rondo hiç sezon başındaki gibi oynamıyor oyunu. tamamen takımı oynatmaya konsantre olmuş durumda ve bu da tabii ki pierce ve garnett'in, hatta genç avery bradley'in falan bile oyunlarını yukarıya çekiyor. garnett de pivot oynamaya başladığından beri istatistiklerini de, oyununu da geliştirmiş durumda. uzun rotasyonu sıkıntılı gibi görünüyor ama brandon bass playofflarda da normal sezonun sonunda bıraktığı yerden devam ederse çok problem yaşayacaklarını zannetmiyorum. hawks'un pek maçını izleyemedim, o yüzden fazla değerlendirme yapamayacağım haklarında. fakat rakamlar bizi yanıltmıyorsa, joe johnson ve josh smith çok formda. celtics'in de başının belası hawks. fakat al horford'ın bu seride dönmesi beklenmiyor. bu yüzden ben boston'ın ilk turda magic dışında eşleşebileceği en iyi takımla (kendileri için) eşleştiklerini düşünüyorum.

    tahmin: boston'a 1-1'le gidilir. celtics iki maçını da kazanıp 3-1 yapar. sonra 1'er maç daha kazanırlar ve 4-2 celtics alır.

    batı

    san antonio spurs - utah jazz

    değerlendirmeye başlamadan şunu söyliyim, bence yılın koçu greg popovich. sebebi ise çok açık: elindeki neredeyse her oyuncuyu kullandı, duncan, parker ve ginobili'yi (sezonun yarısında sakattı gerçi) mümkün olan en iyi şekilde dinlendirdi ve takımda ortalama süresi en yüksek olan oyuncu 32 dakika ile tony parker. evet, çekirdeği yaşlı olan bir takım, fakat diğer takımların aksine, çok daha diri girecekler playofflara bu sayede. bunları yaparken bir de batıyı 1. sırada tamamlamayı başardılar ki, bence bunlar açık ara popovich'i yılın en iyi koçu yapıyor. spurs ligin en akıcı basketbolunu oynuyor, ve bence işlerin karışma ihtimalinin çok yüksek olduğu batıda yarım adım da olsa diğer takımlardan daha avantajlı durumdalar. jazz ise uzunlarıyla yaşayıp, uzunlarıyla ölen bir takım. millsap ve jefferson'ın sezon başından beri sürdürdükleri çok etkili oyunlarına gordon hayward katkısı da eklendi sezonun sonlarında. dinamik, fakat tecrübesiz bir takımlar, batıda son sırayı kılpayı kaptılar ve işleri çok ama çok zor.

    tahmin: 4-1 spurs.

    oklahoma city thunder - dallas mavericks

    thunder takımını izlemek çok zevkli evet ama şahsen oyunları benim basketbolu algılayış biçimime pek uymuyor. playofflarda çok sorun yaratabilecek şekilde oynuyorlar. takımın guardı westbrook, ve kontrolden çıkmaya çok müsait bir oyuncu. kullandığı topları yüzdeli bir şekilde kullandı normal sezonda, o yüzden pek ses eden olmadı kendisine ama geçen seneki playofflardan ders almayıp, bu sene de kendisini normal sezonda oynuyormuş gibi sanıp, aynı şeyleri yapmaya devam edecekse konferans finali bile görmesi çok zor olur thunder'ın. bunun dışında, çok dinamik bir takımlar, durant'ı tartışmaya zaten gerek yok, ligin rose ile birlikte en egosuz süperstarı kanımca. harden da geçen seneye göre gelişme kaydetti ve artest'in dirseğinden dolayı oluşan sakatlığı atlatmış, iyi durumdaymış. mavs'in de pek fazla maçını seyredemedim, ama contenter olmadıkları ortada. fakat yine de son şampiyonun ilk turda okc'ye kolay kolay teslim olmayacağını söyleyebiliriz.

    tahmin: 4-2 thunder.

    los angeles lakers - denver nuggets

    bence en az spurs-jazz eşleşmesi kadar tahmin edilebilir bir eşleşme bu da. lakers trade deadline'dan sonraki süreçte çok iyi basketbol oynadı sezon sonuna kadar. sessions takıma inanılmaz bir akıcılık getirdi. artest bile toparlanmıştı ki, okc maçında yine saçmaladı ve 7 maç ceza aldı. kobe bryant da, andrew bynum da takım için çok önemli oyuncular haliyle ama bence takımın en önemli oyuncusu gasol. ya da şöyle diyeyim, hücumlar gasol'ün üzerinden dönmezse bynum da kobe de potansiyellerini tam olarak sahaya yansıtamazlar. gasol çok iyi bir pasör, ve yüksek postta topla buluştuğu zaman içerdeki bynum'ı da, dışarıdaki oyuncuları da çok iyi besleyebiliyor. nuggets, izlediğim maçlarında çok dağınık oynadı. zaten nene'yi bırakma sebeplerini tam olarak hala anlayabilmiş değilim. yarı saha hücumunda -ki playoffta koş-koş oynayan takımlar için bile çok önemlidir bu- belkide teh silahıydı nene takımın.

    tahmin: lakers çok rahat geçer, belki rehavete kapılıp 1 maç kaybedebilirler. 4-1 lakers.

    memphis grizzlies - los angeles clippers

    öncelikle, saha avantajını son 2 maçta grizzlies kazanamamış olsa bile ben grizzlies'i avantajlı görüyordum bu eşleşmede, böylesi çok daha net oldu benim için. yılın koçu ödülüne diğer bir aday da lionel hollins. okc nasıl ki benim basketbol anlayışıma uygun oynamıyorsa, grizzlies de tam olarak ona uygun bir yapıya sahip. topa baskıyı nba'de en iyi yapan takım memphis. hücumda olay gasol'ün üzerinden dönünce aynı lakers'ta olduğu gibi her şey çok daha dengeli gelişiyor. zach randolph gibi gerek low-posttan, gerek high-posttan çok etkili olabilen, sağlıklı olduğunda ligin en iyi 5 uzun forvetinden biri olan bir oyuncuya, rudy gay gibi bir skorere sahipler. bir basketbol takımının sahip olması gereken her şeye sahipler; gerek kadro açısından, gerek basketbol menalitesi açısından. clippers ise o mentaliteye hiç sahip değil mesela. takımın koçu del negro değil de chris paul olsa, şu eşleşmede daha avantajlı olabilirlerdi. * şaka bir yana, bu takıma bu koç olmaz. hatta del negro mümkünse hiçbir nba takımına koç olmasın. hangi maçtı tam olarak hatırlamıyorum ama, kenardan topu oyuna sokabilseler maçı kazanacaklardı, bu adam öyle bir kenar oyunu çizmişti ki cp3 sonucunda topu kaybetmiş, maç da hatırladığım kadarıyla uzatmaya gitmişti, her neyse. blake griffin'den de bahsetmezsek olmaz. kendisinin, yansıtıldığı kadar iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum şahsen. savunma fundamental'i zaten çok zayıf, hücumda da önemli maçlarda çabuk dağılabildiğini gördük. daha tecrübeye ihtiyacı var yani.

    tahmin: 4-2 grizzlies.
  • şuan için maçlar hakkında geniş yorum yazmaya üşendim ama sadece tuttuğum takım olan spurs hakkında yorum yapayım. umarım sezonun sonuna doğru 10 maçlık galibiyet serisi yakalayıp konferans liderliğini alan san antonio beni geçen seneki gibi üzmez. geçen sene malum bir memphis faciası yaşanmıştı güzel geçen sezonun ardından. bu sene olası bir sürpriz konusunda rahatım, gregg popovich sezon içinde cidden inanılmaz rotasyonlar yaptı ve değişik şeyler denedi. big three'nin oynamadığı maçlar, duncan'ın ve sakatlanan ginobili'nin dinlendirilmesi vs. zaten genel skor dağılımı tüm takım üzerine olan san antonio'nun bu sene tecrübesini konuşturup son tangoyu yapabileceğine inanıyorum. benchten de regular season'daki destek gelirse şampiyon olmamaları için hiçbir neden yok. ilk tur tahminim ise utah'ın süpürüleceği yönünde, evinde belki rotasyon veya dinlendirmeler sayesinde bir maç koparma ihtimalleri var. spurs'ün mabedi olan at&t center'da utah'ın maç alma olasılığını ise sıfır olarak görüyorum.
  • cumartesi günü saat 8de chicago'nun philly'i konuk etmesiyle başlayacaktır..

    e bu durumda biz de doğu konferansından başlayalım yorum-tahmin sürecine.

    chicago bulls - philadelphia 76ers

    76ers kadar kötü maç sonu oynayan başka bir playoff takımı yok sanırım. nedeni de takımın maç sonlarında yakar top oynamaya başlaması. doug collins de iyi bir motivasyon koçu olsa da bir türlü iyi hücumlar çizememiştir maç sonlarında.. bu nedenle son dakikalara başa baş girildiği zaman philly'nin kendi kendini imha edeceğini düşünüyorum.

    chicago'ya gelince.. rose'un biraz momentum kazanabilmesi için oldukça önemli bu seri. sonuçta boston-atlanta ikilisinden hangisi kazanırsa kazansın philly'den çok daha zor bir rakip olacağı kesin. savunmalarına edilecek laf yok, hücumları da bu sene çok daha efektif. rose hala soru işareti olabilir ama işin enteresan tarafı, rose bu seride hiç bir maçta oynamasa dahi chicago'nun bu seriyi alacağı gün gibi aşikar.

    ligin en iyi savunma yapan takımlarından ikisinin karşı karşıya geldiğini düşünürsek 76ers'ın minimum bir maç alacağını düşünüyorum ben. 2'den fazlası ise maalesef maç sonu oynayamamalarından dolayı mümkün gözükmemekte..

    tahmin: chicago bulls 4-1

    miami heat - new york knicks

    knicks açısından her sene olduğu gibi çok inişli çıkışlı bir sezon oldu. melo'nun zincirlerini mike woodson kırınca herkes adamın nasıl etkili bir skorer olduğunu tekrar hatırlayıverdi. lin geldi ve gitti, iman shumpert diye bir savunma canavarı yarattılar. shumpert'ın wade'i ne kadar rahatsız ettiğini son miami maçından hatırlayanlar olacaktır elbet. ayrıca sağlığı soru işareti olsa da chandler'ın da içeriyi kapatabilen bir uzun olduğunu biliyoruz.

    miami bildiğimiz miami. normal sezonda ne yapmış olurlarsa olsunlar playofflarda wade-james-bosh üçlüsünü kimse karşısına almak istemez. wade sezonun büyük kısmını aktif şekilde dinlenerek geçirdi, son maçlarda bosh dinlendirildi.. miami için kilit olan kısım "diğer parçaların vereceği katkı" olacak. özellikle mario chalmers-shane battier-udonis haslem üçlüsünün performansı miami'nin kaderini çizecektir bu playofflarda..

    tahmini kolay bir seri değil, çünkü knicks'te patlamaya hazır bombalar var. örneğin j.r smith'in bir maç çıkıp da 30 atmayacağını kimse garanti edemez. keza aynı smith 1/7 üçlük isabetiyle 5 sayı da atabilir. ama totalde savunması çok daha iyi olan takımın miami olması, artı lebron-wade ikilisinin diğer tüm süperstarlar gibi madison square garden'da show yapmaya bayılıyor olması gibi etkenler, miami'yi oldukça yukarı taşıyor bu eşleşmede..

    tahmin: miami heat 4-1(o 1 galibiyet de melo'nun uçanı kaçanı atacağı maçtan gelir gibi)

    indiana pacers - orlando magic

    üzerinde durmayacağım tek seri. sonuçta howard yoksa orlando da yok. tek maç alma şansları şutörlerinin bir maçta azıp 10 küsür üçlük sallamaları. olmayacak iş değil belki ama, bir maçtan fazla almaları da imkan dahilinde gözükmüyor.

    tahmin : indiana 4-1

    atlanta hawks - boston celtics

    avery bradley. greg stiemsma. celtics için sezonun kısa özeti için bu iki adama bakmak gerek. rondo-allen-pierce-garnett dörtlüsünden başka bir celtics oyuncusundan haberi olmayan insanlar için bu playofflar enteresan geçecek, orası kesin. bradley shumpert ile beraber savunmacı olarak bu sezonun yeni parlayan ismi oldu. artı boş atışları da sokmaya başladı sezon ilerledikçe.. eğer allen'ın sağlığında yeni bir sorun ortaya çıkmazsa, doc rivers'ın takımına fazlasıyla güvendiğine eminim. zaten ev sahibi avantajını da kendi elleriyle hawks'a verdi celtics, bu da özgüvenin bir göstergesi olsa gerek.

    hawks, al horford'un yokluğunda ivan johnson gibi bir canavar sayesinde sezonu tahmin edilenden çok daha iyi bir yerde kapattı. playofflarda ne yapacakları ise oldukça belirsiz. takımdakı neredeyse tüm oyuncular iş playofflara gelince soru işareti çünkü. josh smith ligdeki favori oyuncularımdan biri, ama iş playofflara gelince tekrar uzaktan atışlar denemeye başlarsa? joe johnson takımını sırtlayabilecek bir oyuncu, ama playofflarda bire beş hücum üretmeye kalkarsa?

    ben bu iki takımın eşleşmesinde istikrarlı bir performans gösterecek celtics'i tercih ediyorum açıkçası..

    tahmin: celtics 2-4

    şöyle bir baktım da, hem ben yoruldum hem de yazı fazlasıyla uzun oldu, bu sebeple batı konferansı yazısını daha sonra yazalım en iyisi..
  • --- spoiler ---

    edit: şimdi bu öncesinden normal bi entrydi. normalde de edit sona yapılır ama bunu başa yapıyorum. çünkü nerdeyse hiç bir tahminim tutmadı. chicago,dallas,memphis beni yanılttı. new york, denver beklediğimden daha fazla zorladı. philadelphia için çok kötü takım dedim, favorimi elediler (rose reyisli bi seride tekrar görüşmek üzere)

    hayvanlar gibi kötüleyin bunu yani.

    --- spoiler ---

    valla kim kimi kaç maçta yener bilemeyeceğim. zaten herkesin sonucundan emin olduğu seriler var. sanmıyorum ki kimsenin chicago,boston,san antonio, lakers, indiana, miami'nin tur atlayacağından bir şüphesi olsun.
    gelelim benim gözümde genel tahminlerden farklı olan serilere :

    los angeles clippers - memphis grizzlies

    bu turda favorim grizzlies. kimine göre play-offlarda en önemli şey tecrübedir. tecrübenin payı yadsınamaz, ancak ben önce bir takımın koçuna bakarım. ve vinny del negro, benim nba'de gördüğüm en kötü koçlardan biridir. bir chicago bulls taraftarı olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim bunu. ne hücum, ne savunma belli iyileştiği bir özellik yok. oyun içi pek taktiği yok. clippers iyi bi takım olmaktan ziyade, paul gibi harika bir yıldız ve griffin gibi çok önemli tamamlayıcı bir parçadan oluşuyor. içlerinden birinin kötü performansı takımı dibe sürükler. memphis ise bunun tam tersi. hollins gerçekten iyi bir koç. ve memphis ciddi anlamda iyi bir takım. gasol gibi önemli bir pivot, randolph gibi önemli bir iç skorer, gay gibi hafif aptal olsa da etkili bir skorer var. conley,mayo,speights,allen gibi harika tamamlayıcı parçaları da var. bu sebeble başta dediğim gibi favorim net bir şekilde grizzlies.

    oklahoma city thunder - dallas mavericks

    en marjinal tahminim bu yönde. ben bu seriyi mavericks'in geçeceğini düşünüyorum. bir önceki tahminimde koçlardan bahsetmiştim. ne kadar önemli olduğundan. oklahoma'nın koçu brooks ta tıpkı del negro gibi nba'deki ağır kötü koçlardan biri. maçtan önce ve molalarda "durant abi, vesburuk abi gözünüzü seveyim iki sayı atın şu hücum ya" der gibi bir hali var. çizdiği hücumlar sadece durant ya da westbrook un topu elinde 10-15 saniye tutup şut ya da drive yapmasından ibaret. onu geçtim, durant ve westbrook her ne kadar harika oyuncular olsa da mental olgunluğa sahip değiller. herhangi bir krize giren okc maçına bakın ne dediğimi anlayacaksınız. zorlama el üstü şutlar, imkansız driverlar vs. girerse giriyor. asla mantıklı hücum yok. bir kobe, bir rose, hatta bir melo değiller bu konuda ikisi de. dallas ise beklentilerin altında bir sezon geçirmesine rağmen, saydığım özellikler bakımından okc'nin tam tersi durumdalar. nowitzki,kidd hatta terry bile maç krize girdiğinde ne yapacağını biliyor. carlisle zaten oldukça iyi bir koç. eğer thunder maçlara bleitzkreig stayla girip yok etmezse dallas'ı işleri ciddi anlamda zor.

    bunlar dışında bir kaç küçük not vermek gerekirse :

    - philadelphia çok kötü bi takım. kendi evlerinde yuhalandılar en son daha ne olsun.

    - atlanta'dan her sene olduğu gibi bir cacık olmaz.

    - carmelo'dan 45 sayı civarı bir maç bekliyorum.

    - denver çok koşan, güzel bir takım. lakers'tan 1-2 maç alabileceklerini düşünüyorum.

    - orlando da baya baya kötü bir takım.
  • memphis imizi en az bi batı finalinde görmek istediğim playofflar. çok sempatikler lan bence.
  • dallas'ımızın eline alacağı playofflardır. üzgünüm... ama şampiyonluk yüzüğü bir hayaldi, gerçekleşti. şimdi daha sistemli olanların kazanacağı devir başlayacak, inananların devri bitti.
  • onu bunu bilmem de, orda burda oklahoma süpürür abiii, 4-1 okc, 4-2 okc diyenlerin çok fena göt olacağı playofflardır. en kötü ihtimal 7. maça kalır seri. hatta şu an götümdeki dallas şortunun da gazıyla neredeyse 4-1 alırız diyeceğim. ama geçen sene takımın oyununda normal sezonla playofflar arasındaki dev farkı hatırlayanlar anlayacaktır güvenimin kaynağını. bizler inandık siz de inanın dedeler!

    ha, olur da okc rahat alırsa seriyi, silmem bu entryi de, göt oluşumun resmi olarak durur burada, söz.
hesabın var mı? giriş yap