15 entry daha
  • cumartesi günü saat 8de chicago'nun philly'i konuk etmesiyle başlayacaktır..

    e bu durumda biz de doğu konferansından başlayalım yorum-tahmin sürecine.

    chicago bulls - philadelphia 76ers

    76ers kadar kötü maç sonu oynayan başka bir playoff takımı yok sanırım. nedeni de takımın maç sonlarında yakar top oynamaya başlaması. doug collins de iyi bir motivasyon koçu olsa da bir türlü iyi hücumlar çizememiştir maç sonlarında.. bu nedenle son dakikalara başa baş girildiği zaman philly'nin kendi kendini imha edeceğini düşünüyorum.

    chicago'ya gelince.. rose'un biraz momentum kazanabilmesi için oldukça önemli bu seri. sonuçta boston-atlanta ikilisinden hangisi kazanırsa kazansın philly'den çok daha zor bir rakip olacağı kesin. savunmalarına edilecek laf yok, hücumları da bu sene çok daha efektif. rose hala soru işareti olabilir ama işin enteresan tarafı, rose bu seride hiç bir maçta oynamasa dahi chicago'nun bu seriyi alacağı gün gibi aşikar.

    ligin en iyi savunma yapan takımlarından ikisinin karşı karşıya geldiğini düşünürsek 76ers'ın minimum bir maç alacağını düşünüyorum ben. 2'den fazlası ise maalesef maç sonu oynayamamalarından dolayı mümkün gözükmemekte..

    tahmin: chicago bulls 4-1

    miami heat - new york knicks

    knicks açısından her sene olduğu gibi çok inişli çıkışlı bir sezon oldu. melo'nun zincirlerini mike woodson kırınca herkes adamın nasıl etkili bir skorer olduğunu tekrar hatırlayıverdi. lin geldi ve gitti, iman shumpert diye bir savunma canavarı yarattılar. shumpert'ın wade'i ne kadar rahatsız ettiğini son miami maçından hatırlayanlar olacaktır elbet. ayrıca sağlığı soru işareti olsa da chandler'ın da içeriyi kapatabilen bir uzun olduğunu biliyoruz.

    miami bildiğimiz miami. normal sezonda ne yapmış olurlarsa olsunlar playofflarda wade-james-bosh üçlüsünü kimse karşısına almak istemez. wade sezonun büyük kısmını aktif şekilde dinlenerek geçirdi, son maçlarda bosh dinlendirildi.. miami için kilit olan kısım "diğer parçaların vereceği katkı" olacak. özellikle mario chalmers-shane battier-udonis haslem üçlüsünün performansı miami'nin kaderini çizecektir bu playofflarda..

    tahmini kolay bir seri değil, çünkü knicks'te patlamaya hazır bombalar var. örneğin j.r smith'in bir maç çıkıp da 30 atmayacağını kimse garanti edemez. keza aynı smith 1/7 üçlük isabetiyle 5 sayı da atabilir. ama totalde savunması çok daha iyi olan takımın miami olması, artı lebron-wade ikilisinin diğer tüm süperstarlar gibi madison square garden'da show yapmaya bayılıyor olması gibi etkenler, miami'yi oldukça yukarı taşıyor bu eşleşmede..

    tahmin: miami heat 4-1(o 1 galibiyet de melo'nun uçanı kaçanı atacağı maçtan gelir gibi)

    indiana pacers - orlando magic

    üzerinde durmayacağım tek seri. sonuçta howard yoksa orlando da yok. tek maç alma şansları şutörlerinin bir maçta azıp 10 küsür üçlük sallamaları. olmayacak iş değil belki ama, bir maçtan fazla almaları da imkan dahilinde gözükmüyor.

    tahmin : indiana 4-1

    atlanta hawks - boston celtics

    avery bradley. greg stiemsma. celtics için sezonun kısa özeti için bu iki adama bakmak gerek. rondo-allen-pierce-garnett dörtlüsünden başka bir celtics oyuncusundan haberi olmayan insanlar için bu playofflar enteresan geçecek, orası kesin. bradley shumpert ile beraber savunmacı olarak bu sezonun yeni parlayan ismi oldu. artı boş atışları da sokmaya başladı sezon ilerledikçe.. eğer allen'ın sağlığında yeni bir sorun ortaya çıkmazsa, doc rivers'ın takımına fazlasıyla güvendiğine eminim. zaten ev sahibi avantajını da kendi elleriyle hawks'a verdi celtics, bu da özgüvenin bir göstergesi olsa gerek.

    hawks, al horford'un yokluğunda ivan johnson gibi bir canavar sayesinde sezonu tahmin edilenden çok daha iyi bir yerde kapattı. playofflarda ne yapacakları ise oldukça belirsiz. takımdakı neredeyse tüm oyuncular iş playofflara gelince soru işareti çünkü. josh smith ligdeki favori oyuncularımdan biri, ama iş playofflara gelince tekrar uzaktan atışlar denemeye başlarsa? joe johnson takımını sırtlayabilecek bir oyuncu, ama playofflarda bire beş hücum üretmeye kalkarsa?

    ben bu iki takımın eşleşmesinde istikrarlı bir performans gösterecek celtics'i tercih ediyorum açıkçası..

    tahmin: celtics 2-4

    şöyle bir baktım da, hem ben yoruldum hem de yazı fazlasıyla uzun oldu, bu sebeple batı konferansı yazısını daha sonra yazalım en iyisi..
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap