• gece tanrıçalar gözyaşlarını dökerlermiş sokaklara. gözyaşları sel olurmuş. selin içinden bir tanrıça çıkar insanları yıkarmış sonra. bu selin adı nemesis olurmuş..
  • philip roth'un yazdığı bir romandır.
  • film uyarlamasını tony scottın yöneteceğine dair habeler bulunan mark miller çizgi romanı.
    3 sayısı yayınlandı.
    "joker batman olsaydı ve karşsında sadece komiser gordonve ekibi olsaydı ne olurdu" gibi basit bir fikre dayanıyor bütün hikaye.
    "superman delirip milyonlarca kişiyi öldürseydi ne olurdu" fikrine dayanan irredeemablela beraber okunmalı bana göre.

    --- spoiler ---

    nemesisin ailesi kendisi henüz bir çocukken ünlü polis şefi blake morrow tarafından tutuklanıyor. çok zengin olan aile zevk için insan avlamaktan tutuklandıktan sonra nemesis intikam için kolları sıvıyor. asyada suç örgütlerine katılıyor, suikast eğitimleri alıyor. zamanla dünyanın tek süperkötüsü oluyor. kendisini blake morrowa saldırmadan önce test etmek için ise asya ülkelerinde ünlü polis şeflerini öldürüyor. nemesis kendisine rakip bir polis şefi seciyor. polise öleceği tarihi bildiren -dakikasına kadar- içeren bir kart yolluyor. şehre yerleşiyor. kendisine bir ekip kuruyor. başarılı polisi küçük düşürmek için canice saldırılar yapıyor. son olarak polisi tam soylediği dakikada öldürüyor.

    --- spoiler ---
  • 4. ve son sayısı geçen hafta yayınlanmış çizgi roman.
    çizgi romanda şiddet nedir nasıl olur örnekleriyle göstermektedir. nemesisin toplamda kaç bin kişiyi öldürdüğünü sadece mark millar söyleyebilir.

    --- spoiler ---

    çok beğenilince devamını çevirmişler herhalde diye biten çizgi roman serisi.
    nemesis öldü. yaşasın yeni nemesisler.

    --- spoiler ---
  • arch enemy'nin en sağlam muhafazakarı bile anarşist yapan eseri... öyle bi eser ki anarşizm pompalarken insanı otoriteye boyun eğdirir.
  • tamamen çelikten yapılmış dünyanın ilk gemisi.
    birinci çin-britanya afyon savaşlarında belirleyici olmuştur.
    doğu hindistan şirketinin donanmasına bağlı olmamasına rağmen çin savaşına katılmış olması ingiltere'nin çin -ve diğer sömürgelerdeki- ingiliz şirketlerine bakış açısını gösterir.
  • ölümcül deney filminde ilgimi çeken ve 5000 mermiyi önüne ne çıkarsa kullanan yaratık. bizim türk ordusunada bundan bir tane gerekli adam ne varsa imha ediyor arkadaş bunu koyarsan orduya terörist sorunu felan kalmaz.
  • counter strike source'da 4 kez ard arda ayni kisi tarafindan oldurulurseniz ve siz o kisiyi bu sure icinde hic olduremezseniz sizi olduren kisinin adi kirmizi olarak ekranda beliriyor ve "hede is your nemesis" yaziyor...

    eger siz de onu bu olaydan sonra oldururseniz ekranda revenge yaziyor ve artik o kisi sizin icin nemesis olmaktan cikiyor...
  • joe carnahan tarafindan sinemaya uyarlanmakta olan cizgiroman. blake morrow olarak tercihi liam neeson olacakmis.
hesabın var mı? giriş yap