• herhangi bir kansızlık veya operasyonal haber göremediğim the ny times haberidir.

    açık açık ifade etmeselerde seçim bitene kadar bir ortadoğu ülkesi olan türkiye' ye gitmeyin, yoksa 10 milyonlarca insanın dolaştığı, ülkenin en kritik ve işlek caddesinde seçim yatırımı olarak bir bombalı saldırıda katledilebilirsiniz demişler. yazdıklarında yalan veya yanlış olan herhangi bir şey yoktur.

    alt edit: bugün nedense bu patlamanın olacağı biliniyormuş gibi(!) sözlükte bir anda başlayan sistematik bir troll saldırısı mevcut. tüm maaşlı trolller nedense(!) bugün patlamanın hemen ardından ekstra mesai ve çabalarla malum zihniyete prim kazandırma derdinde. bu yüzden lütfen bu gibi troll başlıklara prim vermeyip, 2. 3. entryden sonra entry girmeyi bırakalım hatta hiç entry girmeyelim. bırakalım ki sol frame' e ve gündeme bu gibi troll içerikler düşüp durmasın.
  • bugün anlamsız bir aktroll operasyonu var bence, başka bir operasyon yok.
    (bkz: 13 kasım 2022 sözlükteki aktroll akını)
  • haberlerin gizlenmesi, bilgi paylaşımının yasaklanması vb şeyler o kadar normalleştirildi ki, istanbul gibi dünyanın sayılı şehirlerinden birinde olan ciddi bir bombalama olayının haber olmasında bile garip tepkiler gelebiliyor.

    adamlar dümdüz türkiye'ye gelen milyonlarca turistin birçoğunun uğradığı bir yerde bombalama oldu diye haber yapmışlar.
  • gücünüz misakı milli sınırları dışında haber yapan organları kapamaya yetmedi. o yüzden karalayalım dediniz sanırım. ne yazmış adam? saldırı olduğunu yazmış. turizm bölgesi olduğunu yazmış. yeri tarif etmiş. algı yapan sensin!
  • (bkz: göt kılı)
    (bkz: aktroll)
    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)

    t: her şeyin kontrolü elinde olmasına rağmen hiçbir olumsuz hadisenin sorumluluğunu kabul etmeyen siyasal islamcı iktidarın malum yerinin kılı olan bir ibişin sözlüğe sıçtığı provokatif başlık.
  • kendileri 11 eylul saldirisini engelleyemedi diye; bizde olabilecek olasi diger patlamalar icin insanlari uyardigi haberi, psikolojik harekat olarak nitelendirmek...
    (bkz: bu bana biraz abarti geldi)
  • yalan veya yanlış olduğu için itiraz edilmeyen haber.
    atlamayın hemen, kimse yalan haber demiyor.
    ama yine de haberde sıkıntı var. zira haber verilirken türkiye'nin etkilenmesini beklediğimiz hassas bir noktasından yaklaşmışlar. vurgu oraya yapılmış. malum turizm gelirleri türk ekonomisi için evvelden beri önemli. ekonomik dengeleri bozacak kadar bir yer işgal ediyor. istanbul 12 ay 4 mevsim turist ağırlayan bir yer. peki bu olayda mühim olan bu muydu?...
    oysa haber başka bir sürü şekilde servis edilebilir yine de doğru olabilirdi.
    yapmadılar. yine olsa yine yapmazlar.
  • haberde ne var diyen dalyarakları gördüğümüz başlık olmuş. biz de muhalifiz ama böyle mal muhaliflik yapmıyoruz.

    paris'teki saldırılar için milyonlarca insanın turizm için gittiği paris'te terör saldırısı oldu diye haber yaparlar mıydı?
    prayparis derlerdi. bu yapılan gazetecilik değil.

    edit: aşağıdaki arkadaş nytimes'ı gazeteciliğin allah'ı olarak görüyor. onlar yanlış, yalan, manipülatif haber yapmazlar diye düşünüyor. kimseye bu kadar güvenme boomer. sırtlan olma, aslan ol!

    edit2: cidden çok sinirlendim. zaten içimiz kan ağlıyor bir de buradaki dingillerin bu haberi savunmasına cevap vermeye çalışıyoruz.

    bu şerefsiz nytimes atmış olduğu manşetle terör gruplarının amacına hizmet etmiştir. istanbul'da terör saldırısı oldu. teröre karşı türk halkının yanındayız demek yerine bölgedeki turist yoğunluğuna dikkat çekmiştir. tam olarak terörizmin amacı da bu işte.
  • işin diğer kötü tarafı da biz neden nytimes'ın yaptığı haberi tartışıyoruz? neden dış basından bilgi almak zorunda kalıyoruz?
hesabın var mı? giriş yap