• nin gen şeklinde de yazılabilen japonca "insan" anlamına gelen kelime.
  • kanji'yle jin gen yazilir aslinda - ki mantiklisi da budur: jin kisi, insan manasina gelir (torukojin: turk insani = turk; nihonjin: japon insani = japon vd.). lakin hiragana'ya cevirince nin gen olmus.
  • kanji'yle jin gen değil, hito ve aida kanjileriyle yazılır. kanji okunuş kurallarından ötürü, hito kanjisine ait "nin" şeklindeki onyomi okunuşu ve aida kanjisine ait "gen" şeklindeki onyomi okunuşu kullanılır. sonuç olarak karşımıza, hiragana'ya çevirildiği için değil de zaten öyle yazıldığı için öyle olan "ningen" kelimesi çıkar. insanoğlu, insan anlamlarına gelir.
  • okyanuslar hakimi: ningen efsanesi

    ningen efsanesi yıllar boyunca olağan üstü hikayeleri ile hüküm sürdü, antarktika açıklarında mevzilenen japon deniz altıları bu gizemli varlıkları yıllar boyunca rapor ettiler. bu henüz varlığı kanıtlanmamış yaşam formuyla ilgili bilgiler bize tıpkı bir insanı hatırlatıyor, bu yaşam formu ne tam anlamıyla insana benziyor ne de benzemiyor. bizlere benzerlik açısından iki kola ve insansı yüz hatlarına sahipler. yaratıklar yıllarca denizde bulunan insanlarca videolanmış ve fotoğraflanmış fakat bu canlıları bir kategoriye yerleştirmek imkansız.

    ningen’lerin iki kolu bazılarının iki bacağı bazılarının ise deniz kızları gibi kuyrukları var. hatta beş parmaklı elleri ile, bir insan gibi şekle sahipler ortak nokta ise insana benzer şekilde gözleri ve ağızlarının olması. ningen varlığı resmi olarak doğrulanmadığı için japon hükumeti hemen bir komisyon kurmuş bunun için ve araştırmaya başlanmış, fakat araştırmaların sonuna gelindiğin de hükumet tüm bilgileri gizli tutmuş ve tanıkların susması için talimat vermişler. hükumetin gizlilik ile ilgili aldığı önlemler ise ningen yaşam formunun gizli tutulduğu ihtimallerini bir hayli kuvvetlendirmiştir.

    by emrullah aslan -2 aralık 2017
hesabın var mı? giriş yap