• milli eğitim bakanlığının liselere geçişte nitelikli -niteliksiz okullar diye ayırdığı okullardan nitelikli okulların listesi belli oldu.
    sıralı liste için

    nitelikli okullara sınavla giriş yapılacak, niteliksiz okullara bölgeye en yakın öğrenciler tercihleri doğrultusunda doğrudan gönderilecekti.

    listeye bakıyorsun 222 anadolu lisesi, 297 imam hatip lisesi var.

    ayrıca bu yeni modelin, bakan bey’in söylediği üzere başarılı öğrencileri başarısız okullara, başarısız öğrencileri başarılı okullara göndererek eğitimde denge sağlanacaktı.

    80’lerin, 90’ların, 2000’lerin başarılı anadolu liselerinin eğitim kaliteleri sıfırlanırken; imam hatip liselerine ayrılan kaynakların nasıl katlanarak arttığı açık. anadolu liselerine ortalama olarak okul başına imam hatiplerden daha az kaynak ayrıldığını hepimiz görmüştük.

    hal böyle iken eğitimdeki süregelen kaosun geleceğimizi nasıl şekillendireceğini görmek insanı korkutuyor açıkçası.
  • eğitimin vaginasina girildiği yetmezmiş gibi iç organlara penetre olarak sikilen şahsın iç kanamadan gitmesi tehlikesi baş göstermiştir dedirten liste. [(bkz: thy hostesi fantezi kurbani)benzeri bir sonu kötü biten fantezi için]
    başlığı açan suser arkadaşa teşekkürler, bu sayede kendi okulumun listede olmadığını öğrenmiş oldum.
    bahsettiğim lisem türkiye ilk 1000 dereceleri çıkaran yaşadığım yerin güzide bir okuluydu. heyhat nitelik erozyonu devam ediyor.
  • bu okullar nitelikli, diğerleri niteliksiz; müthiş bir ayrım.
    yıllardır puanla öğrenci alan anadolu liselerine adrese dayalı öğrenci alımı yapılacak olması korkunç bir durum. bir yanda puanla giriş yapan başarılı öğrenciler, diğer tarafta sadece okulu eve yakın diye okula kayıt olan öğrenciler olacak; bu durumun okulun eğitim, öğretim ve sosyal havasını nasıl etkileyeceği hususunda oldukça kaygılıyım.
    üç yıla kalmadan iptal edilecek, berbat bir sistemle karşı karşıyayız.
  • büyük hasan âli yücel'in, "siyaset adamı bir sonraki seçimleri, devlet adamı bir sonraki nesilleri düşünür." sözünü buraya yapıştırdıktan sonra,

    -son 15 senede (yanılmıyorsam) 12 kere sandığa gittiğimizi,
    -15 yılda 14 kere eğitim sistemi değiştirdiğimizi - kaynak,
    -akp hükümetlerinin şu anda 6. milli eğitim bakanının görvde olduğunu yazıp çekiliyorum.

    yani bir nesil sandığa meze oldu.

    sezen aksu'dan gelsin güngörmemişler
  • bu konuyla ilgili bir başlık vardı ben mi görmedim bilmiyorum ama sözlükçülerin bu olaya pek duyarsız kalması beni üzmüştü. bu konuyla ilgili ciddi tespitler yapılmalı. bilmem kaç senedir oynanan maçla ilgili 500 yorum var ama nu konu baya yok sayilmis
  • 10 nisan'da açıklanan “sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin yapılacak 2018 yılı merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzu” türkiye genelinde tam 1.367 adet “nitelikli lise” tanımlaması yaptı. bu liselerin neye göre seçildiği hakkında meb tarafından kesin bir açıklama yapılmamış olması ise eleştirileri arttırdı. rapora göre 1.367 okulun; %33’ünü mesleki ve teknik anadolu liseleri, %23’ünü fen liseleri, %22’sini anadolu imam hatip liseleri, %16’sını anadolu liseleri ve %6’sını sosyal bilimler liseleri. ancak kontenjan dağılımlarına baktığımızda, yerleştirilmesi planlanan 126.510 öğrencinin; %27’si anadolu liselerine, %27’si fen liselerine, %23’ü anadolu imam hatip liselerine, %15’i mesleki ve teknik anadolu liselerine, %8’i sosyal bilimler liselerine yerleşebilecek.

    ayrıca 2017’de il geneli taban puanı sıralamasında ilk beşte yer almalarına rağmen nitelikli lise kapsamına alınmayan liseleri inceledik. 2017 puanlarına göre il genelinde 2.sırada bulunan 20 lise, 3. sırada bulunan 30 lise, 4. sırada bulunan 34 lise ve 5. sırada bulundan 44 lise toplamda ise şehirlerinde ilk 5 okul arasında bulunan 128 lise, nitelikli liseler arasına alınmadı. başka bir deyişle, 81 ilde ilk beşe giren liselerin tam %31’i nitelikli lise tanımının dışında bırakıldı.

    türkiye genelinde nitelikli liselerin dağılımını buradan görebilirsiniz.
  • az önce kardeşim tarafından böyle bir listenin var olduğunu öğrendim.araştırdım ve listeye ulaştım. imam hatip liseleriymiş meğer 'nitelikli' okullar...
    istanbul'un en itibar edilen anadolu liselerinden biri olan ve yaklaşık 6 sene önce mezun olduğum okulum üsküdar çağrıbey anadolu lisesi'nin olmadığı ama yüksekova anadolu imam hatip lisesi'nin arz-u endam ettiği, 'nitelikli' eğitimcilerimiz tarafından hazırlanan 'nitelikli' okullar listesi. biz de bunu yedik değil mi?
    eğer ilerde ülke çapında saygın ve "nitelikli" bir konuma gelirsem ilk yapacağım iş, meb'in ortadan kaldırmak olacak.
    ikinci olarak kaldıracağım saçmalık için : (bkz: dikey geçiş sınavı)
hesabın var mı? giriş yap