• benim de 61 tuşeli olanından var, gözüm gibi bakıyorum, cillop gibi hala. altı ay oldu. ableton live ile pek uyumlu. abletonu çözünce kendisine çok sık ihtiyacım olmuyor ama aklımdaki melodileri notalara dökmesi konusunda epey yardımcı, eğlenceli. kur yüzünden fiyatı biraz yüksek. masanız küçükse ve daha çok daw ile meşgulseniz 49 tuşeli işinizi fazlasıyla görür. ama nota bilginiz varsa piyano çalıyorsanız iyi düzeyde 61 tuşeli şart.
  • 25 tuş siparişini dün verdiğim midi klavyedir. iki hafta boyunca yaptığım kapsamlı araştırmalar ışığında söylüyorum, bu fiyata en kaliteli ve en fonksiyonlu ürün budur. müşteri ilişkileri inanılmaz hızlı ve çözüm odaklı bir şirkettir novation. amazon'daki yorumların hepsine üşenmeyip tek tek cevaplamışlardır zorunda olmamalarına rağmen. bugün yarın elime ulaşır diye düşünüyorum. sonra ver elini deep house.

    geldi. malzemesi b sınıf. bu paraya anca bu kadar. taktığın gibi çalışıyor meret, sağ olsun hiç uğraştırmadı beni, bir kaç şey download ettirdi o kadar. ama çok zor. ableton falan, çok karışık.
  • fiyatına göre oldukça iyi bir midi controller. ableton live ile birlikte oldukça uyumludurlar.
  • 61 tuşlusunu almaya niyetlenmiştim. çook öncelerde iyi bir fiyat araştırması yaparken, launchkeyin efsane olduğunu keşfettim. fakat, güzel ülke sağ olsun. 800tl civarı fiyatı vardı, şimdi 1100tl. 2.el de almak istemiyorum. rakibi olan m-audio oxygen de bir alternatif. ama resimden bile belli, daha basit malzeme ve padler, knob sayısı az. ben kafaya koydum, launchkey alacağım :d

    aldıktan sonra editliyeceğim. ek olarak, ses kartı olarak m-audio m-track 2x2m alıyorum.
  • 25 tuşlu mini versiyonuna sahip olduğum midi controller.

    ses kartına ihtiyaç duymadan usb kablosu ile bilgisayara bağlanıp kullanılabilen bir alet ve ableton ile çok uyumlu. ancak ableton sevmiyorsanız bunun yerine akai mini mk2'yi tercih etmenizi öneririm. fiyatları hemen hemen aynı zaten ancak akai'nin tuşları daha güzel bir hissiyat veriyor ve sesleri daha kolay eğip bükebilmenize yarayan bir knoba sahip.
  • m-audio oxygen ile arada kalıp 49 tuşlusunu aldığım midi klavye. malzeme kalitesi benim hoşuma gitti, çok kalitesiz değil yani. ortalama 1000-1200 gibi bir fiyatı var buna karşılık tuşları kaliteli, padler güzel, yazılım, program, sample vs desteği mükemmel daha ne olsun. ama şu ableton işini çözmem lazım, henüz adam gibi tonlar çıkarmayı başaramadım
  • işlevsellik olarak ableton live için tasarlanmış bu alet ableton ile canlı performans kullanıcıları haricinde asla,asla,asla tekrar asla bir daha asla yanına yanaşılmayacak kadar düşük kalitede bir ürün.

    öğrenciler,çocuklar için basamak ürünü olarak 61 tuşlu versiyonu kullanılabilir. yok yok öğrencilerde kullanmamalı.. 1700 tl gibi bir fiyat bu ürün için oldukça pahalı.

    gelelim rakiplerine ;

    m-audio oxygen v4
    nektar impact lx,lx+

    daha birçok rakibi olsada piyasada en rahat ulaşabileceğiniz ürünler bunlar.

    m-audio ile novation tuşe kalitesi bakımından gözle görüp kontrol edemeyen arkadaşların merak konusu olmuştur. çok net ifade etmek gerekirse m-audio keystation serisi bile gövde,tuşe ,kalite,hissiyat olarak fersah fersah üstündedir.

    yalnız m-audio giriş ve alt seviye ürünlerinde kullandıkları hammaddeden dolayı tuşelerde sararma söz konusu.bununda altını çizelim.

    nektar impact ise gövde olarak m-audio kadar yekpare gövdeye sahip olmasada novation launchkey serisinden çok daha kaliteli gövde ve tuşeye sahiptir. impact serisi üst bölümde soft sviç kullanır,novation ise düz buton. record düğmesine bastıgınızda düğmenin kıçı başı ayrı oynar.

    piano tuşelerinde en sessiz çalışan ürün nektar impact ardından m-audio en son launchkey maalesef. acı tecrübeler ile sabittir.

    burada amaç x bir markayı gömmek veya övmek değil. bu tarz ürünleri internet üzerinden almak isteyen arkadaşlara bir fikir olmasıdır.
  • şubat ayından beri mini mk3 modeline sahip olduğum cihaz. ben de herkes gibi youtube'da görüp heveslendim. ilk başlarda alışması ve çalması gerçekten zor oludu benim için.

    ableton live ile kullanıyorum. 4 aylık süreçte kulağa hoş gelecek şeyler çıkarmayı öğrendim. biraz müzik geçmişiniz ve müzik kulağınız varsa gerçekten keyifli bir alet olabiliyor.

    novation pek çok güzel program için key desteği veriyor. sadece bu bile bu cihazın parasını hak ettiğini gösteriyor.

    benim kullandığım mk3 modeli 25 tuşlu ve 16 adet pade sahip.
  • mk3 versiyonu 25 tuşlu kompakt ve taşınabilir midi klavyeler arasında çığır açmıştır ableton kullanıcıları için. trendyol'dan 899 tl'ye şahane bir indirimle almış bulundum.
  • dümdüz midi klavye işte.
hesabın var mı? giriş yap