• alfred hitchcock'un yönettiği on dokuzuncu filim olan "on yedi numara", yönetmenin ingiltere döneminin de başlarından gelen hoş bir örnektir. gerçeküstücü görüntüler, alman dışavurumculuğunun etkisinde yoğun ışık-gölge oyunları, kapkara bir ingiliz güldürü anlayışı, filimin başlıca özellikleridir. ayrıca, ilerleyen bölümlerdeki kovalamaca sahnelerinde kullanılan maketler, özellikle yaratılmış bu "saçma" havaya bambaşka tatlar katar. gerçek sinemaseverin arşivinde bulunmalıdır kanımca. 1932 yılı yapımı olduğu için doğal olarak siyah-beyazdır, süresi altmış dakkayı biraz geçer.
  • bir alfred hıtchcock klasiği. onyedi numara alfred hıtchcock’un gerilim tarzındaki ilk filmlerinden biri. ayrıca hıtchcock’un tanınmasını ve bu konudaki yeteneğini kanıtlayan bir film.
    filmde çalınan değerli bir kolye,işlenen bir cinayet ve gelişen olaylar zinciri, gizemli ve soru işaretleri ile dolu bir şekilde anlatılmakta. film boyunca olaylar ve izleyici zihnindeki soru işaretleri filimin son bölümlerine kadar artarak devam etmekte ve izleyiciyi sürükleyici bir maceranın içine çekmekte.
hesabın var mı? giriş yap