• eylül'de tanıtılacağı söylenen nvidia'nın 3080 den sonra en güçlü kartı olacaktır. şuan ki muadili 2070super modeli 5200tl civarında piyasada bulunuyor. eğer 3070 de piyasaya 5500 tl civarına girerse anında alacağım bir kart olacak.

    artık bu kartlar 2k çözünürlüğü 144hz oyunculuğu sıkıntısız oynatacaktır. devir artık 2k ya doğru gidiyor. yeni güncel 3070 aldığımızda sıkıntısız 5 sene rahat götürecektir.
  • nvidia'nın yeni orta-üst seviye kartı. 2080ti'dan daha hızlı olduğu iddia ediliyor. fiyatı 499 dolar, tek sıkıntı şu anda 8gb vram olarak gözüküyor, çok değil birkaç seneye darboğaz yaratacağı kesin gibi bu kadar güçlü bir gpuya.
  • nvidia'nın yeni ekran kartı. ceo'nun dediğine göre nvidia geforce rtx 2080 ti'dan daha hızlı bir kart. 500 dolar da fiyatı var.

    edit: tr fiyatları da geldi. görsel

    3070 - 4805 tl
    3080 - 6690 tl
    3090 - 14400 tl

    bunlara %15 koymak makul olabilir. normalde founders edition kartlar +100 dolar oluyor ve diğer üreticiler de founders edition üzerinden fiyatlandırma yapıyordu ama ama bu sefer ayrıca bir fiyat belirtmediler. umalım ki böyle olsun. en azından yurtdışından alış fiyatı ile çok yakın fiyattan satılır burada.
  • 1200 dolarlık rtx 2080ti dan 500 dolarlık fiyatıyla daha güçlü olduğu açıklanan yeni nesil nvidia ekran kartıdır. cpu cephesinde savaşı kazanan amd sanırım gpu cephesinde bu fiyat/performans ile savaşı nvidia'ya kaybedecek.
  • 2080ti'dan hizli olacagi ve 500 dolardan cikacagi aciklanan ekran karti. resmen cop etti 1200 dolarlik 2080ti'yi.
    https://eksiup.com/p/e5419113qmsu
    ama nedense icimden bir ses bu soylenen verilerin cok da gercegi yansitmayacagini soyluyor. bana oyle geliyor ki kaba fps olarak 2080ti'nin gerisinde kalabilir ama rt core, dlss 2.0 falan derken yeni teknolojiler ve dx12 falanla bi sekilde yakalayacaktir. eger yok direkt olarak unigine heaven benchmarkta, gta5'te falan fps olarak geciyorsa o zaman cok buyuk sicrama demektir.
  • oh oh oh hardware bilen gençlerin hepsi burada.

    hazır sizleri böyle bir arada yakalamışken şu hardware özürlü kardeşinize/abinize bir mimari render bilgisayarı toplayalım be.

    youtube videolarından rtx 2080 beğenmiştim geçen gün yukarıda bir arkadaş rtx aldım bunun çıkışıyla tüh tüh oldu demiş. vazgeçtim. bunu mu almalı ne yapmalı?

    ama render için işlemci çekirdeği sayısının önemli olduğunu biliyorum bak.
  • rtx 3080 almak daha mantıklı gibi görünüyor. xx70 serileri genelde pro kullanım için zayıf kalabilir.
  • amd’nin rtx’e cevabını görmeden hiç birşey almam..
    tıpkı ryzen 7 gibi bi f/p gpu’su çıkartırsa ortalığı sallar. nvidia şu anda ray-tracing’i çok cüzzi ölçüde donanımla destekliyor piyasada rakipsiz olduğu için. yani mevcut örnekleriyle öyle pek bir fark koymuyor ortaya.
  • aksilik olmazsa alacağım gpu. hali hazırda gtx 980 kullanıyorum, artık yükselmenin zamanı geldi. sistemin tamamını hemen hemen yeniledim sayılır, bir tek gpu kaldı, top artık nvidia'da. sal gelsin jensen reis.
  • tam bu ekonomi düzelmez, fiyatlar daha da can sıkıcı hale gelmeden bi sistem dizeyim kararı vermişken ve önümüzdeki 2 hafta içinde rtx 2060 super'li bir bilgisayara kesin karar vermişken çıkış tarihi, fiyatı ve benchmarklarıyla çok fena kafamı karıştırmış ekran kartıdır.

    gerçekten 4800 tl'lik fiyatıyla şu an tek başına almaya kalktığınızda 10 bin tl üstü fiyatıyla yakınından bile geçmeye korktuğum rtx 2080ti'dan daha yüksek performans verecekse, 2060 super'li bilgisayarımı camdan falan fırlatırım heralde yediğim kazığın siniriyle. duruma hakim birileri aydınlatsın sözlük, mümkün müdür gerçekten bu fiyata bu performans? bahsedilen ekim başı çıkış tarihinde türkiye'de erişilebilir olur mu bu kart bu fiyata, ve yeni çıkan serinin fiyatlarının eski seriyle karşılaştırınca bu derece düşük olması eski serinin fiyatlarında ani bir düzenlemeye neden olur mu? zaten kararsız bir insanım, aylar süren araştırmaların sonucunda kendim için en optimum senaryoya kesin karar vermişken bu haberi almak uykumu kaçırdı resmen.*
hesabın var mı? giriş yap