aynı isimde "ocean" başlığı da var
  • filmlerin oyun haklarini alip sirf filmin adiyla satmayi ba$arabilen boktan oyunlarin yapimcisi ingiliz firma. bir zamanlar "ne cikartsa alinir" dedirtecek kadar populerdi. artik oyle degil.
  • robocop'da burdan çıkmıştı...
  • terminator 2'nin de oyununu yapmi$lardi . bolum aralarinda filmden kisa videomsu parcalar vardi oha demi$tim gordugumde . oyun cok malakti o ayri .

    bir de, dead can dance'in guzel parcasi .
  • word rally fever gibi anime özentisi hoş bir oyunu üretmiş firma. daha sonra infogrames tarafından satın alındılar..
  • vaktinde retal ve tfx gibi efsanevi ve devrim niteliğinde uçak simülasyonlarını (oyun diyelim) üreten firma. nintendo gameboy için bile oyun üretiyorlardı.
  • 1984 yilinda (orwell demisti olm bunlari hep, yaaa yaaa) evde kurulan ama tursu olmayan oyun firmasi. evet gercekten evde kurulmus. butun unlu filmlerin oyun yapma hakkini alip bazen berbat, bazen idare eder, bazen de iyi isler cikarabilen kosnuk bir firma olarak anilarimizin bir yerlerinde yer tutmus olmakla birlikte, hep merak ederdim "nooldu lan bunlara acep?" diye. bir anda yadima dusuverdi de arastirdim (arastirdim dedigim iki tikladim yani, duyan da molekul ayristiriyor sanir), acayip bir dongu, fantastik bir olgu, karmasik iliskiler yumagiyla karsilastim. bu girift konu uzerine yazi dizisi hazirlama teklifim butun gazeteler tarafindan geri cevrilince ben de suraciga yazayim dedim. firma 90'larin ortasinda once infogrames tarafindan satin alinmis, sonra infogrames'i atari u.k almis, en son da hepsi birlesip atari'ye girmisler, katil de usak mis.

    bu firma butun blockbuster filmlerin oyunlarini yapmistir. ama en dikkate deger tarafi komodor'a degmis herkesin mutlaka hatirlayacagi unlu ocean loader muzigidir.

    http://www.youtube.com/watch?v=drqvpskk4zc (5. versiyon)
    http://www.youtube.com/watch?v=92crwlx_zbg (4. versiyon)

    yukleme ekranlarina kaliteli muzik besteleyip koymayi akil ederek pek cok gonul fetheden antik ocean firmasi yukleme ekranlarinda ayrica "bilmemne filmi artik malibu'daki butun videocularda, kosa seke alin gelin" temali reklamlar yapmayi ihmal etmezdi. boylelikle biz ucuncu dunya ulkelerinin ucra kosesindeki bahtsiz genclere sanki istesek hemen kapimizin onundeki pick-up'a atlayip tozlu teksas yollarindan gecerek malibu'ya gidebilecekmisiz hissiyatini verirdi. her ne kadar ne pick-up'imiz, ne malibu'yla karayolu baglantimiz olsa da. global dusler icinde uykuya dalardik kilim desenli sert killi ev halilarinda.

    neyse zaten cok eskileri desen bir konuda hickimsenin ilgisini cekmeyecek bir konuya aciklik getirmesem bu dunyadaki misyonumu tamamlamis saymazdim, yazdim tamam oldu.
  • teknoseyir'in hazırladığı ocean videosu:http://teknoseyir.com/…larla-bulusturan-firma-ocean
  • teknoseyir'de incelemesi yapılmış oyun firması. kuruluşundan, büyümesine ve satışına kadar ilginç bir hikayesi var.
  • ocean oyun şirketinin logosunu kimin yaptığını şirketin kurucuları bile bilmiyormuş, matbaacıya kutuları verip şurada da ocean yazsın demişler oradaki bir grafiker bunu hazırlamış, kimbilir belki yapan grafiker bile yaptığını unutmuştur günde kaç kez böyle şeyler yapıyordu.
  • amiga zamanında bayaga populer oyunlar cıkarmıs manchester merkezli oyun firması. 90'lı yılların ortasında satılmış.
hesabın var mı? giriş yap