• türkiye'ye ulaşan biontech aşıları ilk olarak gerçekten var mı?

    sikindirik bir gelişme.
  • geçen hafta duyduğum haberdir.
    bir öğretmen olarak, hangisini yaparlarsa sıram geldiğinde olacağım.

    biontech aşısı, saklama koşullarından ötürü hastanede yapılabilecek.

    bu durumda öğretmenlere ya hastaneden randevu verecekler, ya da sağlık ocağından randevu seçeneği olursa çin aşısı uygulanacak.
  • yakın çevremde 61 ve 59 yaşındaki iki kişiye randevu verildi yarın aşılarını olacaklar, yer antalya. öğretmenlere bildiğim kadarıyla başlamadı. risk grubunda olan bir öğretmenim.
    ekleme : çokça soruluyor, bana henüz sıra verilmedi.
  • salgının ilk gününden beri her sabah toplu taşıma ile fabrikalarına gidip; yüzlerce, bazı yerlere binlerce kişiyle sosyal mesafesiz çalışan işçilere yapılan saygısızlıktır.

    öğretmenlerin, hele ki sosyal mesafeyi son derece kolay koruyabilecekleri bir ortamda öncelikli aşılanıp, asıl risk altında olanların aşılanmaması emekçilerin hak etmedikleri bir ayrımcılık.

    konu pfizer aşısı da değil. öğretmenleri dünyanın hiçbir yerinde öncelikli aşılamadılar. bir tek almanya'da bildiğim kadarıyla bir protokol yapıldı ama aşılamaya başlanmadı. abd'de de zaten aşılama 1-2 ay içinde biteceği için, basketbol takımlarına kadar indi sıra. öğretmenlere ise ancak birkaç hafta önce sıra verildi.

    edit: üstelik son derece cahilce savunuluyor.

    deniyor ki "öğretmenler covid19'a yakalanırsa sınıftaki öğrenciler de hastalanırlar ve evlerine taşırlar virüsü. bu da yayılmayı arttırır."

    temelsiz bir argüman. çünkü öğretmenin aşı olması, hasta olup öğrencilerine bulaştırmasına engel bir durum değil bilimsel olarak. öğretmen olduğunu iddia eden kişilerin bu kadar bilimsel bilgiden uzak olması ciddi sıkıntı. bu öğretmen aşılaması öğrenciyi değil, sadece öğretmeni koruyan bir uygulama.
  • sıramız gelsin de yok alman aşısı, yok çin aşısı, yok yeni kolombiya aşısı düşünemicem. sıra gelsin yeter ki.
  • yapsınlar elbette ama sadece insan ile ilişkileri olanlar öğretmenler değil. ben bankacıyım ve pandemi başladığından beri hiç evden çalışmadım. tüm gün farklı farklı onlarca insan ile muhattap oldum. olmaya devam ediyorum. aynı şekilde kamuda da hizmet veren kişiler var. şu pandemi insanların gazı bankalar üzerinden faizler düşürülerek alındı. biraz keşke adil olunsa şu ülkede.
  • neden öğretmenlere öncelik veriyorlar diyenler acaba şunu düsünemiyorlar mı?
    öğretmenler çocuklarla çalışıyorlar ve çocukların çoğu taşıyıcı ve bu çocuklar sosyal mesefe nedir bilmiyorlar.
    sen bankadaki arkadaş keşke sana da yapılsa ama senin müşterin sana 2 metreden fazla yaklaşamaz bunu sağlayabilirsin.
    fabrikada çalışan arkadaşım umarım size de sıra gelir. sen de arkadaşına yaklaşmadan işini yaparsın ama öğrenciler öyle değiller.
    ayrıca çocuklar hastalığı kolay atlattıkları için onların taşıyıcı olduğunu bile anlamıyorsunuz.
    aşı herkesin hakkı olmalı. neden o neden bu diye tartışacağımıza neden herkes olamıyor diye sorgulamak gerek.
  • şırıngaya lohusa şerbeti koysalar dahi olacağım. ilk ben olacağım, en çok ben olacağım.
    şaka lan şaka. dürteyim aşınıza.
  • bütün öğretmenlere yetecek mü acaba gelen aşı merak ediyorum.
  • bu saatten sonra öğretmenleri aşılasalar ne olacak. okulların kapanmasına ancak yetişir koruyuculuğu. bazıları bol keseden atıp tutuyordu, "okulları açmadan önce öğretmenleri aşılayacağız" diye. gerçi bazı saklı seçilmiş öğretmen grubu aşısını oldu. nasıl oldu sormak sorgulamak gerek.
hesabın var mı? giriş yap