• http://www.kamuajans.com/m/?id=553120

    bugünkü resmi yazıyla kesinleşendir. öğretmenler yatıyor diyordunuz, öğretmenler şu an çalışıyor yine de hakkını alamıyor. canlı ders veriyor, okula gidiyor , destekleme kursu veriyor, öğrencilerle velilerle ilgileniyor, bulunduğu görev yerinden dışarıya çıkamıyor.
    aldığı maaş ortalama 4 bin tl, kiralar en az 1000 tl, kredisi olan var, mutfak masrafları 2 katına çıkmış, enflasyon almış başını gitmiş.
    yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır diyen atamızın öğretmenlerine verilen değer bu.

    edit: kaynak eklendi

    edit2: gerçekten bu ülkeden umudumu kesmeye başladım. asgari ücret neden 5 bin değil diye tartışacağımıza, insanlar asgari ücretle geçiniyor şükret diyorsunuz. neden biz insanca yaşayamıyoruz diyeceğinize başkalarının durumuna bakıp seviniyorsunuz. sözün bittiği yer.
    edit3: birçok kişi 15 üstü alacaksınız zaten demiş. sorun orada başlıyor zaten. 15 saat üstü canlı derse giren yok, eba altyapısı bunu kaldırmıyor. daha dün ziya hoca eba çöktü çok talep var demek ki diye açıklama yaptı. sistemden öğretmene tanımlanan ders sayısı haftalık 15 in altında kalıyor.
  • hemen sevinmeyelim. kaynağı görelim emin olalım sonra seviniriz...
  • kaynak neydi,nasıl verilirdi.
  • okuldan çok daha fazla yorucu evde eğitim. üstelik 24 saat. daha yarım saat önce öğrencim aradı eba şifresi istedi..

    bizim ülke yengeç sepeti olduğundan sevinçli bir haber başlığı olmuş.. bizim az kazanmamizin ya da işsiz olmamızın sebebi bir başka meslek grubu değil onlar da kazansın biz de demezler. oh olsun derler..
    hakkımızın yendiği bir ortamda sesimiz çıkmadan çabalıyoruz bakalım hani diyorlar ya öğretmenlik fedakarlık ister.. o gün bu günmüş bizde yapıyoruz bakalim
  • eba üzerinden yapılan haftalık canlı ders saati 15 saati geçmiyorsa ödenmeyecek. bundan doğal olan bir şey yok. okullar normal bir şekilde açık olduğu zaman nasıl haftalık on saat dersi olan ek ders alamıyorsa yine aynı şekilde bu durumda da alamayacak.

    5,6,7 ve 8. sınıflarda haftalık ders saati 24 saate çıkarıldı. liselerde bu sayı daha da yüksek. temel derslerin öğretmenleri az da olsa ek ders almaya başlar. diğerlerinin işi biraz zor.
  • öğretmenlerin aldığı maaşın azlığı ile övünen bir toplum. başka yorumum yok.
  • ben size doğrusunu anlatayım. aç gözlü meslektaşlarım sırf ek ders alacağım diye çocukları günde 8 saat bilgisayar başına mahkum ediyorlar.
    bir çok konuştuğum öğretmene dediğim şu:
    hocam yazık değil mi çocuklara. bu çocuklar yüzyüze eğitimde hava alabiliyor iletişim kurabiliyor arkadaşlarıyla oyun oynayıp kafa dağıtabiliyorlar onun için 8 saat dersi kaldırabiliyorlar. online ders ile yüzyüze aynı olur mu hiç? hiç mi psikologlar bunlara akıl vermez rehberlikçiler ne iş yapar?
    cevap: ee hocam bizim ek ders nolacak.
    ananın cebi olacak ananın cebi.
    çocukların psikolojisinden çok mu değerli?
    en sevdiğimiz filmleri sıralasak ve izlemeye kalksak 6 saat boyunca sıkılırız. siz bu çocukları 6-8 saat ekran başına mahkum ediyorsunuz.
    şimdi gidin ek ders hayaliyle vicdanınız sızlamadan zıbarıp yatın

    edit:öğretmen olduğum için öğretmenlere hiç laf ettirmezdim ama mesaj kutuma yazan öğretmenlerin seviyesi ve üslubunu gördükçe meslekten soğuttunuz.ekşide boşuna gömmüyolarmış demekki dedirttiniz ya helal olsun size!

    edit2: gerçek bir öğretmenin mesajını aynen aşağıya bırakıyorum.belki diğerleri ağlamak yerine direnmeye çalışır ve örnek alır diye.
    "sevgili hocam, biz bu durumu müdürümüze ilettik ve çocukların bu kadar saat bilgisayar başında olmasının yanlış olduğunu söyledik. (sınıf öğretmeni ve haftada 30 saat ders vermemiz istendi) hatta bir kaç öğretmen dilekçe hazırladık ve ek ders istemediğimizi sadece 12 saat olan vermemiz gereken dersi - eğitimi uzaktan vereceğimizi ilettik. müdür beyin cevabı, haftada 30 saat ders programı hazırlanacak, zoom üzerinden id ve şifre alınıp velilere iletilecek kendisine de ıd ve şifre bilgisi verilecek ki derslere girip kontrol edebilecek. yani mecbursun yoksa tutanak tutar gereğini yaparım dedi."

    edit3: çocuk diyorum sağlık diyorum hala kalkmış küfür edip ek ders diyor geçinemiyoruz diyor. maaşlarımız artsın diyor. kardeşim onu git başka bir başlık altında tartış. o başlık altında tartışırken gidip asgari ücretli de senin bana küfür ettiğin gibi sana küfür etsin. konuyu hala anlamayıp başka yerlere çekiyorsunuz ya valla pes. okuduğunu anlamayan öğretmen mi oluyor memlekette anlamadım gitti?

    edit son: mesaj kutum doldu resmen neden bu kadar zıplandı anlamadım. işini doğru düzgün yapmayanların zıplaması ve hakaret etmesi çok doğal ciddiye almıyorum. yukarıdaki isyanım "çocukları düşünmeyen ek ders peşinde olan öğretmen kitlesine" idi sen böyle değilsen için rahat vicdanın rahatsa neden saldırıyorsun? topu idarecilere atan bir kitle de var tabi. arkadaşım sen ben isyan etmezsek öğretmen arkadaşlarımızı örgütlemezsek tabi idareciler at koşturur meydanlarda. çocukların sağlığı diyip bi isyan edin bakalım noluyor. ki bu entryi yazmamın sebebi de benim gibi düşünen öğretmen arkadaşları dürtmekti. ki amacıma da ulaştım. mesaj atan öğretmenleri %70i hak verdi ve biz tepki gösteriyoruz hocam merak etmeyin dedi, ki bundan dolayı da meb geri adım atacaktır. %30 kitle de hala maaş muhabbeti yapıyor aklım hayalim almıyor.
    gelecek için yanlış karşısında isyan eden ,kendine çocukları dert edinen öğretmen arkadaşlarıma selam olsun. öğretmenlik kutsalına hala umudum var.
  • çoğu öğretmenin kredilerini ve harcamalarını ek dersten gelecek miktara göre ayarladığını sanıyorum. zaten devalüasyon ile minik kalan maaş ile beraber bu da durumun üzerine tüy dikti. öğretmenden çok şey beklemesin kimse bence. statü ve ekonomik durum yerde olduktan sonra beklemesinler. buradaki ergenler de sevinsin. yukarıdaki arkadaş ek ders için fazla canlı ders veren öğretmenlerden bahsetmiş. idarecimiz başta öyle bir şey yaptırmaz bize zaten. idarecisinin cinliği o. genelde böyle cinlikler yok. herkes böyle yapıyormuş gibi anlatılması doğru değil.
  • vergi yükünün azalacağını sanan saftiriklere katıla katıla güleceğim haberdir. durun daha sizi ne vergiler bekliyor. hazine garantisi yetmezmiş gibi, birde ilaç şirketlerine borç çıkartıldı.(bkz: 23 eylul 2020 abd buyukelcisinin aciklamalari) bunlar için hazineye para lazım.
  • uzulmeyin kız. evde boş yatarken aldığınız ek derslere sayın.

    edit: ooo lağım çukuru ağızlarla mesajlar geldi. bu iğrenç ağızla öğretmen olmuş adamların kimseye bir şey öğreteceğini sanmıyorum. bunlara maaş bile vermemek lazım. tartışma adabı ile yazan öğretmenlerimizi ise tenzih ederim.

    (bkz: aferin tanriya) isimli yazar bana edilen küfürlerin az bile olduğunu düşünüyor mesela. bu insan mı eğitiyor çocuklarımızı? vallahi ilginç. çocuklar bir şekilde düzelir de, yazara acıdım. bu yaştan sonra düzelmez de.
hesabın var mı? giriş yap