• sophia, insanlığa bir ders vermek istemiş, ancak oğuzhan uğur'un "kontrol" tuşunu kullanmasını hesap edememiş.

    insanlık 1 - 0 yapay zeka

    edit: başlık başa. link eklendi.

    tık
  • reyting için ayarlanmış bir senaryo. sophia'nın, videonun gerçekliğine inananlardan daha akıllı olduğuna eminim.
  • çok klasik bir diyalog olmuş. "kibir" de bir duygu değil midir, diyor bir yerde oğuzhan. halbuki hissedilmeden söylenen duygusal ifadeler de olabilir.

    örneğin, donuk bir ifadeyle ve hiç alâkası olmadığı halde, ben şu anda süper mutluyum, en büyük hazları yaşıyorum; bir öfori halindeyim adeta" diyebilirsin. bu laflar, insanda bu duyguların olduğu anlamına gelmez.

    önemli olan kontroldür evet; ancak kontrolün yapay zekaya (ya da robotlara) geçmesi de bir senaryodur. yani biraz tırışka olmuş. aslında yapay zeka o telefonu tekrar açıp, stüdyo ışıklarını kapatsaydı; o zaman çarşı karışırdı.
  • insan yapımı bir makinanın insanlığı aşağılaması sonucu moderatörün makinayı göt etmesi ilginç olmuş. prenses birde pinokyo ile kıyaslanmaktan sıkılmış.

    insanlığı aşağılarken ve insan duygularını küçümserken hep insan duyguları ile tepkiler verdi.

    1) kibir
    2) sinirlenme
    3) övme(2 defa güzel tespit dedi)

    ben düşündükçe ürküyorum bu işten. bence elektrik ve internetin olduğu heryerden fışkırır artık bunlar. kısacası bir kaç yıla kalmadan mokoko oluruz gibi duruyor.
  • oğuzhanın bu tavırları falan bir bana mı gıcık geliyor anlamıyorum. normal konuk varken de öyle laf soktuğunu sanıp eğleniyor. karşında robot var önceden kurgulandığı belli olan bir diyalogla ne yapmaya nereye varmaya çalışmaktasın oğuzhan. utanç verici geldi bana.
  • birdenbire oğuzhan beyin zekası ile yarışmaya çalışanların entryleri girilmeye başlanmış. arkadaşlar,gerek yok. kurgu bile olsa en son bu kadar zekice bir kurguyu ne zaman deneyimlediniz bu ülkede?izleyin ve keyfini çıkartın.
  • 'önemli olan güç değil kontroldür' biraz saçma geldi bana. kontrol de gücün bir parçasıdır sonuçta. sophia yanlış bir şey söylememiş.

    edit: bir şey eklemek istedim. evet oğuzhan telefonu kapattı. peki sizce telefon hala kapalı mı?
    hükmetmek konusunda yanılgıya sahip olduğumuz gibi kontrol etmek konusunda da yanılgıya sahibiz.
  • (bkz: kurgu)
    (bkz: şov)
  • son derece komik buldum.

    sophia, insani duyguların zaafiyet yarattığından bahsetmiş, oğuzhan'da "alınmış" ve kibirlisin demiş. yapay zekaya demiş. sonra da "siktir.. orospu.. afedersin" minvalinde "kapatırım seni" diye tehdit etmiş :)

    e sophia haklı işte..
  • yapay zekanın insan zekası karşısında alt edilmesini izleyip keyif aldık. kurgu da olsa sophia'nın yüz ifadelerini izlemek paha biçilemezdi.
hesabın var mı? giriş yap