• dünyanın e kötü saç kesimine sahip bir pamuk prenses barındıran dizidir.
    bu kadar ciddi irite eden şeylerde mutlaka bir niyet arıyorum tasarımcılarda, veya yazarlarda. "pamuk prenses güzel olmak zorunda değil", veya "herkes güzeldir" "güzellik kalptedir" falan gibi bişeyler mi demek istiyorlar bilemiyorum.
    (sanırım kulakları da her bölüm biraz daha kepçeleşiyor)

    bu arada, merida'nın sesinin çatlaklığına, gırtlağında 50 nodülle konuşuyormuş gibi gıcırdamasına hasssta oldum. aksanının güzelliğine değinmiyorum bile bak.

    --- spoiler ---
    2x08
    salak mulan.

    2x15
    snow'un çocukluğunu oynayan piç kurusunu günde 3 öğün 50şer kere tokatlamak istiyorum. o ne iticiliktir, o ne yapmacıklıktır. iğrenelim diye mi tasarlamışlar anlamadım.

    2x22
    pamuk ablanın kaşları her bölüm biraz daha kalınlaşıyor. 3. sezon karşıma ibrahim tatlıses olarak çıkacak diye korkuyorum.

    3x03
    son 4 bölümdür neverland yollarındalar bütün takım. gemide fırtınalar atlattılar, mermaid'lerle boğuştular, ormanlarda yatıp kalktılar, evil queen'in dudağındaki çingene pembesi rujuna hala hiçbişey olmadı.
    bu arada hook'un da yatağından geçmediği prenses, peri kalmamış şu magical diyarlarda.

    3x10
    ilk bölümlerden beri gold'u kime benzetiyorum diyorum.. eski sevgilim! çok karışık duygular içindeyim sözlük.
    bu arada kraliçe aynı rujla çıktı ormanlardan bu bölüm.

    4x07
    snow queen hikayesine başladıklarından beri yavaştan baymaya başladı, atlaya atlaya seyrediyorum o kadar sevdiğim diziyi. bitse de gitsek diycem ama tüm sezon bu buz sultanlarla uğraşıcaz galiba.
    yalnız elizabeth mitchell dev uygun olmuş kraliçe rolüne. kızkardeşini buza çevirdiği sahnede o kadar gerçek ve dozunda oynamış ki, boğazım düğüm düğüm oldu resmen izlerken...
    bu arada, regina'ya attığınız kazığı unutmiycam adi yazarlar. kadın bi mutlu olacaktı, illa o marian paçozunu getirdiniz geçmişten. bi nefes aldırmadınız ya.

    5x23
    jekyll ve hyde ayrıldıklarında aha dedim confrontation'ın allahı geliyo. disney'in mermaid filminden bir şarkı kullanılmıştı önceki bölümlerde, burda da bi güzellik olur mu dedim ama olmadı. olsaydı süper olurdu bence.
    bu arada, hyde'ın konuşma sesinde efekt yoksa müthiş bi ses tonu, ölümcül güzel.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler 7×5 ---

    kurbağanın insana değil insanın kurbağa dönüşmesi ile günümüzün özetini ya da metaforunu ortaya koymuş olan dizi.

    hayvanlıktan uzaklaşıp bir insan olmanın üst sınırlarını zorlayıp erdemleri istikamet kabul eden insanlık şimdi 'anda yaşa' 'anlam arama' diyerek hayvanlığa dönüş yolunda..

    --- spoiler ---
  • dünyanın en çirkin ve kabız kadınını cinderella yapmış dizi. gerçek bir kuğu olan jennifer morrison'dan sonra iyice kabus gibi geliyor, gözlerim kanıyor bu sezonu izlerken. neyse ki tiana ve drizella var da katlanılıyor.
  • 6 sezonu 10 günde, bayıla bayıla, hastası olarak izlemiş biri olarak; 7. sezonun ilk bölümünü izledikten sonra artık izlemeyecekler kervanına katıldığım dizidir.

    *buradan sonrası spoiler içerebilir!*
    o güzelim 6. sezon finalinden sonra hiç gerek yokmuş bence. hele de en çok bağlandığımız karakterlerden biri olan emma'yı hikayeden çıkarttıklarına göre, boşa para harcıyorlar şu an. 7'yi zar zor bitirir, sonra da artık izlenmediği için iptal edilir bu dizi.

    bütün süper şahane hikayelerin yanında, emma'nın badass'liği ve emma-hook aşkı için de izliyordum ben diziyi. hatta emma-regina, emma-henry, emma-snow ilişkileri için izliyordum, hepsi ayrı ilginçti.. emma gidince blaaa bişey kaldı geriye.

    benim için 6 sezonluk muhteş bir dizidir.
  • altı sezon boyunca karakterler, hikayeler ve iyi kötü kavramı o kadar güzel içiçe geçmişti ki yedinci sezonuna yedi bölümde alışamamış kocaman bi kitle var.

    ikinci bir sindirella hiç varolmamalıydı ki dizide bi masal kahramanının iki defa farklı kişilerce hayat bulması daha önce hiç görülmemişti. hem iyi hem kötü karakterlerine aşık olabileceğiniz bi dizide her ne kadar ilk sindirella dizi boyunca en sevmediğim masal kahramanı olsa da, ikinciyi hala sindirella olarak göremiyorum, daha da bi olmamış.
    ilk sindirella masallardaki sindirellanın gerçek çaresizliğinden, sorgusuz kabullenmişliğinden ve herşeyi sevebilen karakterinden ne kadar uzaksa; ikinci sindirella her ne kadar karakter için uygunsa da görsel olarak yedinci bölümün sonunda hala sindirellaymış gibi gelmiyor.
    olmuyor.
  • 7. sezon 9. ve 10. bölümler çok iyiydi. seri reboot yedikten sonra daha da güzelleşti. yeni karakterlere alışmak zaman alsa da karakterlerin geçmişlerini gördükçe motivasyonlarını da daha iyi anlayabiliyoruz.
    yapımcılara / kanala da bir çift lafım var : 3 ay ara vermek nedir insafsızlar. mart'a kadar ne izleyecez biz şimdi? (7x11 yayın tarihi 2 mart)
  • bütün oyuncular kendi karakterlerinin 3,5 yaşındaki halini bile oynarken rapunzel/victoria belfrey karakterleri aynı kişi oldukları halde neden iki farklı insan oynuyor anlamadığım dizi. hayır benzeyen tipler de bulmamışlar, biri sapsarı, öbürü bildiğin esmer. anlam veremiyorum.
  • ı used to be ın lıght sıde ..
  • konusu geçen her ortamda önceki sezonlara aşkımı ve yedinci sezonu önceki hiç bi sezon kadar sevemediğimi söyleyip dursam da, canım adam horowitzciim yine son iki bölümüyle kötülerin içindeki iyiyi gösterip bizi onlara kızamaz hale getirmiş, hikayeleri bi şekilde hiç beklemediğimiz yerlere bağlayıp bizi utandırmış.
  • ne olursa olsun 1-6 sezonun tadını veremeyecek bir 7.sezon yaptılar ana karakterlerin olmaması ile.
hesabın var mı? giriş yap