*

  • 2 senelik meslek yüksek okullarını bitirenlerin aldığı derece.
  • esasen ön lisans olarak yazılması gereken, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yıllık bir programı kapsayan, ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve lisanseğitiminin ilk kademesini teşkil eden yükseköğretimdir.
  • aynı zamanda hazırlık programları da önlisans sayılmaktadır.
  • üniversite eğitiminin uygulamaya dönük olanı. lisans eğitimindeki gibi akademik makalelerin işlenmesi yerine, önceliğin mesleki pratiklerin öğretilmesine verildiği eğitim derecesi. film yapım teknikleri, muhasebecilik, ingilizce mütercimlik ve tercümanlık gibi örnekleri bulunmaktadır.
  • 4 senelik lisans eğitiminin zamansal açıdan 2 seneye sıkıştırılmış halidir. 4 senelik eğitimlerde bir dönemde 7 ders verilirken, ön lisans yani 2 senelik eğitimlerde bir dönemde 14 ders verilmektedir. üstelik harçları çok daha fazla olup genelde üvey evlat muamelesi görürler.

    aslen zorluğu dışında lisanstan bir farkı olmayan eğitim sistemidir.
  • meslek liselerine verilen ek puanın kaldırılması sonucu 700 bin öğrencinin yarısından fazlasının seçmek zorunda kaldığı meslek yüksek okullarıdır.
    eğitim sistemimizin ne halde olduğunu anlatmak isterdim fakat sinirlerim zıplıyor konusu açıldıkça.
  • önlisans nedir ya. hele ki şehir dışında okunuyorsa, öğrencinin bildiğin aileden uzak yaşayarak haytalık yapma fikrinin tezahürüdür
  • okunup mezun olunduktan sonra dikey geçiş sınavı ile okuduğunuz bölümle alakalı bir lisans programına 3. sınıftan başlamanıza izin verilen program. lisans programı okurken de okunabildiği için 5 sene içerisinde bir ön ve 2 ön lisans diploması alabilirsiniz. daha sonra işe başladıktan sonra dgs ile lisans programına başlayabilirsiniz ve sonuçta 8 yıl gibi bir sürede 3 adet lisans diploması kazanıp yinede işsiz kalabilirsiniz. zira mesleğini öğrenci olarak tanımlayan bir abim bu taktik ile 32 yaşında 2 mühendislik lisansı( kimya,makine) ve 1 işletme lisansı kazandı 6 tane civarıda ön lisans diplomasına sahip. ama hala işsiz. şimdi de hukuk okumayı planlıyor kendisi
  • günümüzde önlisans mezunu olmak, lisans mezunu olup işsiz kalmak ya da düşük ücretlere çalışmaktan daha mantıklıdır.
  • bu okullarda sizlere hazır kitabı olan ve o meslekle ilgili en çok bilinen şeyleri öğretirler.
    size lazım olacak her türlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. tek yapmanız gereken oturup, dersinizi çalışmaktır.

    lisans ta böyledir ama biraz daha sizden birşeyleri araştırıp bulmanızı beklerler. bilgiye ulaşmak bazen zor olabilmektedir. ödevleri veya projeleri yaparken bazen beyninizi yakmak, tuhaf keşiflerde bulunmanız gerekebilir.

    diyen: dgs sporlu bilgisayar mühendisi.
hesabın var mı? giriş yap