• benim için en uç boyutu kağıttan gemi olan katlama sanatı.ben de istemez miyim laleler ördekler yapayım ama gazete kağıdından huniyle kalmamam bile büyük başarı.şöyle bir iki arasanız baksanız neler var a dostlar adamlar yapıyor dedirtir
  • ilk defa heavy rain sayesinde bu kağıt sanatının ismini öğrenmiştim. daha önce de origami figürleri görmüştüm ama adını bilmiyordum tabi. çok güzel bir olay aslında ama inanılmaz da beceri istiyor, heavy rain'de adım adım yapılışı anlatılıyordu ona bakarak bile yarım saatte zor yapmıştık bir figürü. keşke öğrenebilsem farklı figürleri, şimdilik tuzluk yaparak idare ediyoruz. kaldı ki herhangi bir örneğin yapılışına bakmadan figürleri çözümlemesi ve anlayabilmesi çok zor.
  • insan meşgul olduğunda kafasındaki her şeyden bir anda sıyrılmasını sağlayan,her türlü dertten kederden insanı alıkoyan ve özellikle çocuklara olan muhteşem faydalarıyla herkesin ilgi duyması gereken japon kağıt katlama sanatı.gerçek bir sanat.
  • o kadar şey söylenmiş, biri de çıkıp;

    "uluslarası origami internet olimpiyatları 2011'de türkiye 3 altın ve 3 gümüş madalyayla dünya ikincisi olmuştur."

    demiyor.

    kaynak: http://snkhan.co.uk/…topic.php?f=16&t=8109&start=30

    not: genel sonuç sayfanın alt kısımlarında.
  • origami sanatı'nda ülkemizde en önde gelen isimlerden mustafa kavici, kunsulu jilkishiyeva, atila yurtkul geçtiğimiz günlerde ege üniversitesi'ne konuk oldu. oturumda aklımda kalanları konuşmacıların ağzından aktarıyım:

    origamide somut olan her şey katlanabilir (mutluluğu katlayamıyoruz yani :) türkiye'de bu işte en iyi 5 kişi varsa 3 ü şu an burada, bir sergi açılması için başvurduğumuzda aldığımız cevap: "sanatçının ölmüş olması gerekiyor sergi için veya mesleğinde 30 yılı aşmıs olması gerekiyor!" yani sanat olarak görünmüyor origami. dünya çapında kunsulu'nun bireysel şampiyonluğu, ekip olarak da ikinciliğimiz var. kostarika, vietnam, fransızlar çok ilerledi bu alanda. biz de sizin katılımlarınızla ülkede origaminin yaygınlaşmasını istiyoruz. belki birçoğunuz detaylarıyla ilgilenmeyecek ama otobüste ağlayan bir çocuk gördüğünüzde kağıttan yapacağınız basit bir kuş hem sizi hem de çocuğu rahatlatır ;) http://origamisan.org/
  • bunu sevmenin yoluprison break izlemekten geçer.
    (bkz: scofield)
  • kagit paralarla yapilan oldukca basarili ornekleri icin bakiniz.
  • bana meditasyondakine benzer hisler yaşatan, kimi zaman saatlerce ara vermeden yaptığım kağıt katlama sanatı. tek kağıt kullanılarak ya da birden fazla kağıt kullanılarak (bkz: modüler origami) yapılan modelleri vardır. tek kağıt kullanılarak yapılanda avantaj modelin daha kısa sürede bitirilmesidir. dezavantaj ise belirli bir adımda takılıp kalmak ve origamiyi tamamlayamamaktır. modüler origami ise tam tersi, parçaların yapılışı hiç kağıt katlamamış birinin bile yapabileceği kadar basittir. modüler origamideki dezavantaj da modelin kısa sürede tamamlanamaması ve parçaları birleştirmenin zor olmasıdır. modüler origami görsel olarak daha çok cezbeder ama tek kağıtla yapılan origami de insana "ben yaptım!" hissini yaşatır.

    benim origamide en sevdiğim şey ise; ilk kez yapan kişinin egosunu yerle bir etmesi. "bu çok kolaymış yaa... bunun yerine daha kompleks bir şeyler yapalım!" diyen kişinin o basit modeli yapamamasıyla son bulur genelde ilk deneme *. yeni başlayacaklar bence önce videolara bakarak yapsınlar, daha sonra diyagram ve kitaplardan faydalansınlar.
  • heves edip aldığım 1 paket el işi kağıdıyla yarım saatlik debelenmemin sonunda ağlayacak raddeye gelmeme sebep olan kağıt katlama sanatıdır efendim. mümkünatı yok, çizimlerden bir şey anlaşılmıyor. en mantıklısı iyice el alışana kadar videolar izleyerek çabalamak, o bile fenalık geçirtiyor ama mahsulü elinizde görünce rahatlıyorsunuz.
  • (bkz: heavy rain)
hesabın var mı? giriş yap