• türkiye'de organik tavuk üretimi yapan (henüz) tek firmadır. ilk olarak feriköy organik pazarında tanıştığım bu markaya migros ve macro center'larda da zaman zaman rastlıyorum. niye organik? diğer tavuklar inorganik mi diyenler için cevabım: sanırım evet.
    web sayfalarında şöyle bişey vardı mesela: "tavuklarımız, antibiyotik, pestitit ve ağır metaller içermez" ?!

    uzun zamandır, "ulan niye çılgınca tavuk yiyoruz ki,tadı da bişeye benzemiyor" diye düşünüyordum. organik tavuk eti yiyince çocukluğumdaki tavuk tadını ve tavuk yememizin manasını hatırladım, tavuk gözümde anlam kazandı... o derece.
  • organik sosis çıkarmıştır sağolsun
  • migros'tan büyük bir adedini 49 tl alıp tavuk üstü pilav yaptıktan sonra kanatlı hayvanlara bakışımı değiştiren über tavuk ürünü.. muhteşemdir, alın yiyin her türlü
  • salamına kızımla bayıldığımız...
  • şu videodan, et ve et ürünlerinin ne şartlar altında üretildiği görülebilir. sağlıklı ve doğal beslenmek isteyenler, ürünlerine www.orvital.com adresinde yer alan satış noktalarından ulaşabilir.

    ha bu arada, şu video çok değerli bir dostumuzun eseridir, çaktırmadan bir oy verirseniz, çok minnettar kalırız.
  • yerim olsa çiftlikimsi yapar tavuk neyim besler adam gibi yerdim dediğim dönemde imdadıma yetişmiş olan şirket. uzun zaman sonra ilk defa bir tavuk yerken zevk aldım. yımırtası da gayet güzel. lakin tavuğunun fiyatı pek pahalı. biraz daha işi büyütürlerse fiyatları belki aşağı çekerler. 1.5 kg tavuğa 38 tl vermek koydu azıcık.
  • artık 1-2 ayda bir evimize tavuk alınıyor ve bu marka tavuk alınıyor. sık sık yaratık tavuklardan yiyeceğimize, seyrek olarak adam gibi tavuk yemek en mantıklısı. yaratık tavuklardan (bkz: piliç) mümkün olduğunca uzak durmalı. ben artık dışarıda yemek yediğimde tavuk yemiyorum.

    tavuk etinin sağlıklı olması için,

    1) gezen tavuk olması, yani kümesinin yanında sık sık dışarıya salınan ve doğada bulduklarını yiyen tavuk olması
    2) kümesinde beslendiğinde yediklerinin doğal olması, gdo'lu mısır gibi şeylerle beslenmemesi gerekiyor.

    şu an gördüğüm kadarıyla bu marka bu şekilde üretim yapıyorlar.

    bu tavuklar geç pişiyor, yaratıkların aksine. düdüklü tencerede 1 saat 15 dakikada falan pişti ve kokusu ve tadı çocukluğumdaki pişen tavukların kokusuna yakın. oysa yaratık tavuklarda ne tat ne koku oluyor doğru dürüst, samandan farksızlar.

    tabi en iyisi bir köy yerine yakın yaşıyorsanız, oradan tavuğunuzu almanız. ama istanbul'da bu pek mümkün olmadığı için bu şekilde seyrek olarak yiyeceğiz.
  • diğer markalarda 7 lira civarında olan bütün pilicin kilogramı bu markada 29.90'dan satılmaktadır. yani 4 kattan fazla bir fark söz konusu. farkın bu kadar abartılı olması ucuz fiyata satılan standart tavuk ürünlerinden soğutuyor insanı.
  • devasa kan pıhtıları sayesinde yumurta kırmakla korku filmi izlemek arkasındaki farkı unutturmuş üreticidir. organik diye diye sonunda tiksinip vegan olacagim ona yanarım.
  • hiçbir ürününü bulamadığım marka, tüm internet sitelerinde stokta yok uyarısı çıkıyor maalesef.
    salam, sosis yiyebilmek istiyoruz ama nafile, ülke organik ürün açısından gerçekten çok yetersiz.
hesabın var mı? giriş yap