• osmaniye fen lisesi bundan tam üç yıl önce biri hazırlık diğeri ise lise bir olmak üzere iki sınıfla eğitim öğretim vermeye başlamış bir okuldur. okul ilk önceleri osmaniye anadolu lisesi ile aynı okulu paylaşmış ise de şimdilerde kendine ait bi okulu ve yatakhanesi olan türkiye standartlarının üzerinde bir okul olmayı başardı. ilk mezunlarını bu yıl veren okul gelişme aşamasında ve hızla gelişiyor. özellikle ski osmaniye valisinin eğitime düşkün oluşu ve yaptırmakta olduğu okullar sayesinde bir üniversite ortamı yakalanmaya çalışılıyor (galiba :).
  • içinde iken bir kurtulayım bi daha gitmem denen, mezunu olup üniversiteyi kazandıktan sonra her tatilde acaba bir kere daha gitsem hocaları bunaltmış olur muyum diye düşündürten mavracılar mekanı.
  • ilk açıldığı yıllarda bir boka benzemeyen eğitimi de vasatı aşamayan bir okuldu kendisi. fakıuşağı köyü yakınlarında zorkun dağı eteklerinde konuşlanmış ve ilk yıllarında 1 eğitim yılı içersinde 1den fazla müdür değiştiren bu okul sonraları sistemi rayına oturtmuştur. ancak türkiye 1.si (yanlış anlaşılmasın, kişisel başarı ve şehirdeki kaliteli hocalar barındıran dersanelerin katkısıyla) çıkardıktan sonra gelen ödeneklerin de yarım yamalak da olsa kullanılmasıyla birazcık olsun adam olmuştur. meşhur kimyacısı ahmet abi okulun öğrenciler tarafından en sevilen ama diğer hocalar tarafında da kıskanılan hocalarındandır. 4 yılımı çürütmüş fakat en güzel günlerimi de burada geçirmemi sağlamıştır kendisi. mezun olduğumdan beri sırf yöneticileri yüzünden uğramadığım okulun web sitesini bir ziyaret edeyim dedim ancak ne göreyim?! okulun bahçesinde çim var lan! biz asfalt dışında yürümeye korkuyorduk yılan çıyan çıkar, dikenler kıçımızı bacağımızı çizer diye. ama bildiğin okul olmuş burası :) siz yine de müdürü değişmediği sürece sbs ye oks ye falan giren yakınlarınıza tavsiye etmeyiniz. gitsin özel okulda burslu okusun efendim...

    edit: müdür değişmiş, gönül rahatlığıyla evladınızı buraya yollayabilirsiniz artık.
    edit2: eski müdürü mahmut dayangaç vefat etmiş.
  • osmaniye merkez ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur.

    bağlı olduğu kurum: milli eğitim bakanlığı
    bulunduğu yer: osmaniye / merkez
    adı: tobb osmaniye fen lisesi
    adresi: yüksek okul yolu üzeri osmaniye
    telefon numarası: 3288251928
    faks numarası: 3288259528
  • ilk yıllarında her türlü belirsizliği barındırdığından o ilk 3-4 yılı yaşayan öğrencilere öğretim adına pek bir şey kattığı söylenemez ama o öğrenciler hayatlarında unutamayacakları 3-4 sene geçirmişlerdir bu okulda. düşündüğüm zaman çok fazla ilginç şey yaşamışım bu okulda:

    -okula ilk geldiğimizde yemekhane zemin katta koridordaydı. kahvaltı fix:zeytin, peynir, paket reçeller ve çay. ekmekleri ise öğrenciler doğrardı. her gün iki öğrenci nöbetçi olur falan.

    öğle ve akşam yemeklerini çarşıdan bir yemek şirketi getirirdi.

    sonra prefabrik bir yemekhane yapıldı ama yolu yoktu. kış aylarında yağmurda çamurda çekilmiyordu hiç.

    daha sonradan daha steril yemekhanelere geçiş yapıldı. 3 sene okudum 4 yemekhane gördüm ben bu okulda.

    -yatakhane ilk yıllarda çok renkliydi. kızlar okulda kalırken erkekler bir köyde bulunan özel yurda yerleştirdi. daha sonra okulun en üst katı ikiye bölündü ve kız-erkek yatakhanesi yapıldı. bir paravan vardı ortada. banyo ve tuvalet kız tarafındaydı (banyo dediysem, tuvaletin üzerine duş teknesi konulmuş sadece). erkekler ise zemin katta öğretmenler tuvaletinin içerisinde duş teknesi bile olmayan sadece bir musluğu olan bir şey kullanıyorlardı duş için. anahtar olmadığı için duştayken kapının önüne bir sandalye koyulurdu ki içeri girilmesin.

    daha sonra anadolu öğretmen lisesi yapıldı ve kızlar o okulun üst katına taşındı, erkekler fen lisesinin üst katına yayıldı. bu dönemde ise banyodaki şofben çok sorunluydu. derken beden eğitimi öğretmeni mustafa loğoğlu nöbetçi olduğu bir gün tüm yurdu koridorda toplayarak tarihi bir konuşma yaptı.
    "inanıyom ki aranızda cenabet dolaşanlar var, abdest alamıyorsunuz. şofbenler çok sık bozuluyor. buraya bir termosifon alalım para toplayıp" dedi ve herkes 5-10 lira vererek yurda kocaman bir termosifon hediye edildi öğrenciler tarafından.
    bu arada yatakhanelerde en iyi ihtimalle 12 kişi falan kalınıyordu. bazı odalarda sayı 16ya kadar çıkıyordu.

    -öğretmeninden malzemecisine kadar herkes çok renkliydi.

    adnan abi: kim ne derse desin bu adam o okulu kuran adam ve o okulda en çok emek sahibi.

    ali dayı: okulun gece bekçiydi. hala da öyle galiba. elinde tv kumandası herkese korku salar. ona bir oda verin, içine tv ve elektrikli soba koyun ömrünün sonuna kadar orada yaşasın.

    kurtuluş tuyan: hey yavrum hey. adam ofl'de iki ay durdu damgasını vurdu. kimse unutamaz.

    mustafa akyüz: "matematiği sevmiyorum ben yha" diyen tüm ergen liseliler bu adamın dersine girsin matematik aşığı olurlar. dersi sevdirir, adam gibi adam. gülüşüne kurban. potadan potaya basket atışıyla ünlüydü bizim dönemde. lebron akyüz.

    hasan işbilir: osmaniye'nin en iyi fizik öğretmenlerinden birisi. "ben bu dersi dışarda x liraya anlatıyorum iyi dinleyin" dedikten sonra tüm sınıf sene sonuna kadar ders dinledi.

    ali yurtseven: fen lisesinde öğrencilerin seve seve tarih çalışmasını sağlamıştı bir dönem. gitti, müdür olarak geri döndü. (bkz: fatih'in istanbul'u fethettiği yaştayız)

    ahmet abi: adamın tillahı. böyle bir öğretmenin varsa şanslısın.

    bizim zamanımızda çok acayip bir haldeyken şu anda anladığım kadarıyla dershane mantığıyla işliyor çoğu şey. ivmeli bir ilerleyiş söz konusu galiba.
  • 3.5 yil okuyup alt donemlere kotu ornek oluyormusum diye gereksizce atildigim hicbirsey hissetmedigim ogrenciler arasinda cikar iliskisi bulunan ve tekrar liseye tercih donemine gitsem yazmayi dusunmeyecegm okul.sakin gitmeyin abdal cocuklari dolusuyor kampuse.egitimi de orta derece.
  • yobazlığı ile öğrencilerine illallah ettiren okuldur. eğitim ve sosyal faliyet anlamında iyidir fakat insanlık açısından zayıftır.
  • tobb osmaniye fen lisesi, puanınız daha iyi yerlere yetiyorsa ya da daha iyi bir şehirde yaşıyorsanız kesinlikle tercih etmemeniz gereken bir okul. daha iyi bir okuldaysanız da sakın nakil aldırmayın. ben bu hataya düştüm, siz de düşmeyin. sadece osmaniye'de okumak zorundaysanız tercih edin.

    eğitim kalitesi tamamen dersinize giren öğretmenlere bağlı. meltem topaloğlu, erhan çelik ve soner yasan gibi çok iyi öğretmenlere ev sahipliği yapsa da iyi öğretmenlerin dersinize gireceğinin bir garantisi yok. örneğin; erhan çelik ve taner dilberoğlu gibi matematik öğretmenleri dersinize girerse harika bir eğitim alırsınız ama erkan köşker ve ömer arıcı gibi öğretmenler matematik dersinize girerse 4 yıl matematiğe küsebilirsiniz. yine de eğitim açısından osmaniye içerisinde başka bir alternatifi olduğunu düşünmüyorum.

    burada osmaniye'nin küçük bir şehir olmasının getirdiği vizyonsuzluğu, gericiliği ve yobazlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. idarenin ve bazı öğretmenlerin en büyük hobilerinden bir tanesi okulda sevgili avına çıkmak. seçmediğiniz seçmeli din derslerinde de en çok işlenen konu ''zina''. öğrencilerin hayatındaki en büyük tehdidi birilerini sevmek olarak görüyorlar herhalde. üniversite sınavında da çıkan din sorularını derslerde işlediğimizi hiç hatırlamıyorum.

    sosyal açıdan çok da kötü bir yer değil. onur dönen'in hazırladığı etkinliklerle ve okulun gezi kolundaki öğretmenlerin* düzenlediği gezilerle biraz da olsa şehrin durgunluğundan çıkabiliyorsunuz.
  • 2011 yılında ayak bastığım okul. hayatımın en güzel dönemlerine ev sahipliği yapsa da kötü yönleri de yok değil. taner dilberoğlu gibi bir matematik efsanesini tanımama vesile olduğu için bu okula ne kadar teşekkür etsem az.lakin iğrenç yobaz idari yönetimine maruz kalmam da okulun kötü yönlerini temsil etmekte. öncelikle okul bir lise kampüsünün içinde (5 lise) ve yeşilliğiyle, doğasıyla, kampüsüyle sizin sosyal hayatinizi çeşitlendirmekte. ders araları ve öğle araları kıllı kantinci abiden aldığımız döneri çimlere oturup tüm kampüsü izleyerek, sohbet ederek geçirdiğiniz vakitlerin kalitesini maalesef mezun olunca hiçbir yerde bulamıyorsunuz. ama maalesef tüm bu güzel şeylerin yanında okulun gerici, yobaz, dinci idaresi, öğretmenleri ve paragöz bazı fizik öğretmenleri yüzünden mezun olduktan sonra sadece 1 kere okula uğradım. buradan itiraf ediyorum bu okulun tek güzel yanları taner hocam, meltem hocam ve sınıf arkadaşlarım, sizleri çok özledim hayat eskisi gibi değil...
hesabın var mı? giriş yap