• öso'nun link'te görülen, ya sivil ya da silahsızlandırılmış, üstünde elbise bile olmayan adamı 1 metre öteden infaz etmesi durumudur.

    yorum yok.
  • öso bana göre teröristtir ama bu videodaki rahmetlinin de sivil olmadığını "efrin'den" anlayabilirsiniz. akit belirtisi nasıl esed kelimesi oluyorsa pkk belirtisi de efrindir. kimse kimseyi kandırmasın.
  • sivil olup olmadığı muallak olsa da (pantolonu kamuflaj gibi görünüyor), silahsız birinin infazını konu alan video. cenevre konvansiyonunun ihlalidir, savaş suçudur. şimdi burada gebersin köpekler dersiniz, yarın sorumluları hague'da yargılanırken orda da aynısını dersiniz.

    edit: her sakallıyı diye başlayan bir söz var. evrensel değerlerden, hukuktan bahseden herkesi vatan haini sanmaya devam ederseniz, yarın bir gün birileri de sizi vatan haini ilan ediverir. fakat bu vesileyle kendim de yanlış ve eksik bildiğim şu düzeltmeyi yapayım. cenevre konvansiyonunun silahlı çatışmalara ilişkin düzenlemeleri içeren 1 ve 2 nolu eklerine türkiye taraf değilmiş, o yüzden öldürülen kişi sivil olmadığı sürece uluslararası hukuka göre türkiye'nin sorumlu tutulabileceği bir şey de yok. bu eklerde silahlı çatışmalara katılan grupların devlet olması şartı aranmıyor, başka şartlar aranıyor. o yüzden devletle savaşılmaması savaş suçu oluşmaması için yeter sebep değil ama anlaşmayı imzalamamış olmak sorumluluğu ortadan kaldırıyor. şu bilgilendirici entriyi de not düşelim, (bkz: #21002846).

    diğer taraftan uluslararası hukukun bu konuda türkiye'yi bağlamaması, silahsız birinin öldürüldüğü gerçeğini değiştirmiyor. hem haklı olarak amerika, rusya ve suriye'nin ve bunların vekillerinin gerçekleştirdikleri sivil kıyımlarına karşı çıkıp, hem nasıl bu eylem savunulabilir? bunu yapan türk askeri değil, türk askerinin bunu yapması mümkün de değil. diğer yandan türkiye bir hukuk devletiyse, devletin her eyleminin yasayla yapılıyor olması lazım. yasası olmayan icraat olur mu? bence öso'nun hangi yasal düzenlemeyle, hangi yasa kapsamında türk ordusunun yanında savaştığı, herkesin sorması gereken bir soru. yasalar sadece suçluları cezalandırmak için değil, ilk sırada suçun oluşmasını önlemek için var. bu olayın yaşanmasına kayıtsız kalmak, yarın bir çatışma anında bu öso'cuların emir komutaya uymayıp senin askerini tehlikeye atmasını da mümkün kılar. ateş etme dersin, ateş eder yerini belli eder. burayı savun dersin, savunmaz, savunmasız birliklerin saldırıya uğrar. çalma, çırpma, suç işleme dersin, suç işler, yerel halkı sana düşman eder. yasası, yaptırımı olmayan, işlediği suçtan sorumlu tutamadığın adamı, neye güvenerek yönetebilir, neye güvenerek askerinin yanında operasyona gönderebilirsin? şimdi bu adamları, kim, hangi suçla, hangi mahkemede, hangi yasaya göre yargılayacak?
  • şu kastığınız duyar’ın %1’ini türkiye’de pkklı soysuz köpeklerin katlettiği sivillere, öğretmenlere, doktorlara, polislere de gösterseniz eyvallah diyeceğim. ama biliyorum ki siz sikik barzolarsınız, o yüzden gebertilmiş her barzo benim için sadece leştir.

    not: tek mermiyle de iş görülürmüş.. fazladan niye mermi harcamış elemanlar. o mermilerle başka barzo gebertilebilirdi..
  • a harfi size ne yaptı?
  • afrinde teröristlerin sivil kıyafet giydiği ve bu şekilde havan atışlarını gerçekleştirdiklerini ıha görüntülerinden görmüştüm. bahsi geçen videodaki şahıs da aynı şekilde sivil giyinimli bir terörist olabilir. veyahut gerçekten bir sivil. dürüm ne olursa olsun öso terörist bir yapılanmadır ve tak ile birlikte hareket etmesi kabul edilemez.
  • görüntülerden kesin bişey söylenemez
    yalnız öso zaten en fazla 3 5 ay içinde bizi kandırır terörist deriz çokta şaapmayın
  • efrin'e takılmayın pkk'lılar şehrin bir iki harfini değiştirince o şehri kendinin sanıyor :)

    sewas erzorom yazan kürtçü gördü bu gözler.
  • traktoru kullananin kolundaki arma? fsa sari renk arma kullaniyor mu?
hesabın var mı? giriş yap