• var böyle dangalaklar,sanane oğlum isteyen istediği gibi seyahat eder.yok çocujlu bayan,yok yaşlı,yok sakat.sanane amk.sanamı düştü.belki oturan adam da rahatsız.ya da daha basit düşün.herkes aynı bedelli biletle seyahat ediyor.sanane.
    edit:ben zaten kendi insiyatifimle ayakta zor duracagina kanaat getirdigim kisiye yerimi veriyorum,cevredeki zirzoplarin uyarilarina gerek yok.
  • 80 yaşında, elinde bastonla metroya giren bir adam görüyorum. bilirsiniz, istanbul kalabalık şehir. bazen metrolar o kadar kalabalık olur ki kapıdan gireni boşverin önünüzü göremezsiniz. oturan genç bir arkadaştan rica ediyorum; arkadaşım amcaya yer verebilir misin? çünkü amca, 80 yaşında, elinde baston olan, eylemsizliğe karşı direnç ortaya koyamayacak, her fren ve gazda öne arkaya sallanacak, belki düşüp bir yerini kıracak, tam 80 yaşında bir amca. eğer bu adam için yer istemem zorunuza gidiyorsa zorunuzu sikiyim.
  • duruma göre var olan duruma göre olmayan şeydir. ihtiyaç duyan ancak mahçup olacağından isteyemeyeceği düşünülen kişi için yapılması hiç itici değil, bilhassa çekicidir. he tabii niyetim siyasi bölücülük değil lakin malum partinin yandaşı olduğu tahmin edilen kişiler için hiçbir sıkıntıları olmadığı halde sırf bu görünüşten ötürü yer istenmesi gibi gereksiz durumlarsa acayip itici olacaktır. derdine düşülmesi gereken daha önemli bir mevzu (bkz: kendine verilmeyen yeri alan 3. kişi) dir.
  • "gençler hadi bakalım kalkalım teyzeye ver yerelim!" şeklinde bağırırken hem kendisini ön plana çıkaran hem de oturan insanları göz hapsine alan kişinin iticiliğidir. amacına da genelde ulaşır. ama olan uyuma numarası yapmadan insan gibi oturan gençlere olur. uyuma taklidi yapan gençler ise kutsal çağrının ardından kısa süreli ufak bir gerginlik yaşasalarda, başkasının gelen teyzeye yer vermesiyle eski huzurlarına geri dönerler.
  • o esnada oturanlardan birisi kendisi olsa görmezden-duymazdan gelecek, cama dönüp uyuyor numarası yapacaktı muhtemelen. yer isteme nedeni, kendisinin de ayakta olmasıdır.

    böyle de ikiyüzlü milletiz.
  • bir kaç kere yapmışlığım vardır ama doğrudan gözüme kestirdiğim birine değiş de genele”yaşlı amcaya/teyzeye var, yer vermek isteyen var mı”diye sorarım.
  • başkasının oturduğu yerden centilmenlik yapan insan tipidir. yasamayı yapmıştır. yürütmeyi uygular. gerekiyorsa yargıyı da karara bağlar.normalde 80 yaşında dede metroya binmez. diyelim bindi, dedeyi görenler yer verir zaten. ( ülkemizdeki 80 yaşındaki dedelere zaten yer vermezsen o bastonu destek için değil başka bir şey için kullanırlar üzerinde)
  • bugün enteresan şekilde başıma gelen ilginç iticilik.

    bu olayda anlatacağım itici kişi tam karşımda ters koltukta, yani karşılıklı oturuyoruz. bir tane teyze binmiş ben de telefonda bir şeyler okuyorum. itici adam önce yanımdaki gence söyledi yaşlı teyze var yer versene diye. bu çocuk ses etmeden verdi yeri teyze oturdu yanıma. sonra bir tane daha teyze geldi. bu amına kodumun şovmeni doymadı şova. bu sefer beni uyardı teyze ayakta yer versene diye. ben de madem öyle sen yer versene dedim. adamın bütün havası söndü aq jzjxjdv mecbur yer vermek zorunda kaldı. ibneye bak hem oturuyor, hemde başkalarını kaldırıp kahramanlık yapmaya çalışıyor. madem yaşlı var sen yer versene orospu çocuğu? bir tek gençlere mi yaşlı bu kadın? bunu yapan adam da max 35 yaşında. bu ibne bozuldu tabi birkaç dakika sonra bana müziğin sesini kıssana dedi. yarım saattir aynı tonda aq aklın neredeydi. ben de kısıyormuş gibi yaptım kısmadım. daha da sesi çıkmadı adamın puahahaha. bu olay beni acayip keyiflendirdi.
hesabın var mı? giriş yap