• onedio'nun hadi'ye benzer bir bilgi yarışması. sistemin nasıl olduğuyla ilgili detaylar için; https://webrazzi.com/…i-bilgi-yarismasi-oyna-kazan/
  • 17 ocak yarismasinda yanlis cevap verdikleri 3.
    soru nedeniyle iptal etmek zorunda kalip bakima girdiler.
  • onedio'nun yeni bilgi yarışması. rakibi hadi'ye göre çok güzel bir sistem yapmışlar. hadi'nin pabucunu dama atacak bir oyun. hadi gibi kuruş kazanmaktan çok para kazanmaya yönelik olması güzel olmuş. hadi'yi artık sadece çarşamba günleri zor hadi yarışmasında oynayan biri olarak bundan sonraki favorim oyna kazan olacak gibi gözüküyor.

    her yarışmada 3 joker kullanma özelliği de güzel olmuş. can hariç diğer jokerleri parayla almaktan başka fırsat yok ama gelirse daha iyi olur.

    giriş bileti olarak "onedio" yazarsanız joker paketi hediye ediyor. referansa da "meto87" yazmayı unutmazsanız sevinirim.
  • referans vermek gerekirse: mr.fuckbuddy
  • az önce ilk defa şansımı denemek üzere girdim uygulamaya ve sunucu abimizin eğlenceli ikilemeleri ile yarışmayı beklemeye koyuldum.

    derken ilk soru çıktı. bir insanda toplam kaç parmak olduğu sorulmuş ve 10 k katılımcıdan doğru bilen sayısı 405 kişi! (var bi gariplik ama neyse) yanlış seçenekleri işaretleyen kişi sayısı da 5-10 kişiydi. on bin kişi katılıyor ve cevap veren kişi sayısı 425 falan!

    sonra tabii. sunucu abimiz apar topar* bekleyin iki dakikaya geliyoruz diyerek ara verdi. teknik hatayı gidereceğiz dediler. bakalım artık.

    sunucu arayı verir vermez. yorum yapanlar arasında bir muhabbettir gidiyor. o kadar basit bir soruyu 10 k katılımcıdan 405 kişi nasıl bilir diye. kesin botlar çalışmadı falan fistan.

    daha beta sürümü olan bir uygulama ne bekliyor insanlar anlayamadım.

    edit: 28.01.2019 günü bekledik ama teknik hatayı giderip yarışmaya devam etmediler. bugün yani 29.01.2019 da yapılacak olan yarışmanın ödülünü iki katına çıkarmışlar.

    beta da olsa zeta da olsa oyun kuralını onlar belirliyor. oyunun kuralını belirleyen kazanır bu böyle.
  • sunucu beyefendinin sempatik görünmek adına yaptığı “labada lubada... lapsss diye... zıbam! ahan da burda” gibi ebleh efektler ve sürekli yutkunurken gelen “gurk” sesleri ciddi şekilde sinirlerimi bozduğu için artık katılamadığım yarışma.
  • sunucu beyefendinin gayet keyifli ve sempatik olduğu online bilgi yarışması. bugün ilk kez oynadım. joker kullanmadığım için elendim. ekstra can jokerini yanlış cevabı verdikten önce mi yoksa sonra mı kullanıyoruz. tam anlayamadım. elendikten sonra hiç fire vermemistim çünkü.yazik oldu.
    oynayacaklar için referans kodu olarak "dditalyan" yazarak bana joker kazandırabilirsiniz.
  • şirketçe hadi denilen fakir yarışmasını bıraktık. (kuruş kazanabilmek için didinmeye değmez). ibrahim abinin güzel anlatımı, kazık soruları ve adam gibi para kazandırmasından dolayı favori yarışmamız oldu.
  • bugünkü yarışmada yanlış bir sorunun sorulduğu uygulama.

    bir yüzyılda kaç 29 şubat var diye sormuşlar. cevap olarak da sunucu bey dalga geçer gibi 100/4 işte dedi.

    ama 400e bölünenler dışındaki 100e bölünen yıllarda 29 şubat olmaz. örneğin 1900 yılı 4e bölünen bir yıl olduğu halde 29 şubat yoktur ama 2000 yılında vardır. aynı şekilde 2100, 2200 yıllarında da 29 şubat olmayacak.

    buna göre cevap hem 24 hem 25 ama çoğunlukla 24 oluyor.
  • format olarak hadi yarışmasından çok daha iyi olmasına ve gerçekten para kazandırmaya yönelik tasarlanmasına rağmen sorulan sorular bilgi ölçmekten ziyade şansına sallayanları kayıracak şekildedir. bugün sordukları geleceğe dönüş filmine ait bir ekran görüntüsünün serinin hangi filminde olduğu sorusunun cevabını dünyada bile "laps" diye verebilecek olan toplam birkaç bin kişi anca vardır. bilgiyi ölçmeyip reyting adına şansları yaver gidenlere para dağıtmak yerine azıcık daha kaliteli olmayı amaçlamalarını tercih ederdim. ilk başlarda daha heyecanlı bir şekilde katıldığım yarışmada bu tip sorular nedeniyle artık canım sıkılmaya başlıyor, şanssız olduğum için değil bilmediğim için kaybetmeyi tercih eden benim gibi bir sürü insan bir zaman sonra bu yarışmadan elini eteğini çekecektir, meydan da boş çakallara kalacaktır haliyle.
hesabın var mı? giriş yap