• oyun: warcraft 3 (footmen mod'u)

    durum: oldukça deneyimli ve iyi bir oyuncu olan ev arkadaşıyla multiplayer oyunu atılmaktadır. daha önceki oyunlardan ev arkadaşını konvensiyonel yollarla yenmenin imkansız olduğuna, oynanan oyun 5 dakika da 5 saat de sürse eninde sonunda ele alınacağına kanaat getirilmiştir.

    strateji: ev arkadaşı oldukça iyi bir oyuncu olsa da zayıf bir tarafı vardır: ekran kartı dandik, bilgisayarı ise eskidir. bel altına çalışılması gerektiğine kanaat getirilir:
    oyunun başından itibaren tüm para cancanlı savunma kuleleri yapmaya harcanır. normalde rakibinizin eninde sonunda sizi ezip geçmesiyle sonuçlanacak saçma bir taktik olsa da durulmaz, üse yakın toprakların hepsi kule yapımına harcanır.

    sonuç: ev arkadaşının ekran kartı o kadar kuleyi aynı ekranda görmeyi kaldıramaz ve planlandığı üzere çöker. hükmen galip olunmuştur.
  • oyun: fallout

    durum: ana karakterin üzerinde ne yeterince cephane ne de adam gibi bir zırh vardır. normalde gidilmesi gerekenden 5-10 level daha erken varılmış bir noktada etraf elinde pompalı tüfek ve çifteli tutan karakterlerce sarılmıştır. diyaloğa geçilmeye çalışıldığı anın dakikasında öldürülmek kaçınılmazdır.

    strateji: düşmanların ellerindeki silahlar en fazla 2 adet mermi alabilecek türden oldukları için teker teker hepsine pickpocket çakılır. domdom kurşunlarının ve saçmalarının hepsi çalınır.

    sonuç: iki atışı ıskaladıktan sonra yumrukla dalmaya çalışan düşmanların hepsi sevimli bir balyoz yardımıyla tokatlanır. sigara yakılır.
  • oyun : worms

    durum : oyunun sonlarıdır. bilgisayara karşı oynanan oyunda arkadaşın son kurtçuğu kalmıştır. bilgisayar ise cpu 5'tir ve haritanın diğer ucundadır. anca bazuka ile filan vurabilmektedir, o da rüzgar uygun düştüğü zaman.

    strateji : son kurtçukla yeri kazarak haritanın içlerine doğru ilerlenir. yeterince kalın bir toprak duvar tarafından sarmalandığına kanaat getirene kadar shotgun'la delik aça aça içeri doğru kaçılır. sonra sürekli f12'ye basarak ip atlama suretiyle tur pas geçilir.

    sonuç : "yenemiyorsan yenilmeyeceksin" mantığı ile oyun sabaha kadar sürer. taraflar yenişemez, dostluk kazanır.
  • oyun : tum pes serileri

    durum : fearofthedark in sut cekicem derken devamli lob yapmasi

    strateji 1 : lob yapacak tum kombinasyonlar controller seceneginden iptal edilir veya minimuma indirilir.
    ise yaramazsa *
    strateji 2 : player 1 in controlleri fear'a verilir, onunki alinir.
    ise yaramazsa *
    strateji 3 : mac birakilir, top onun takima verilir, "abi allahaskina gel surdan bi sut cekmeye calis, sadece suta bas" denir.

    sonuc : yontemler cogaltilabilir ama loblar asla azaltilamaz. ilahi bir kuvvet bunu yaptiriyordur bize. lobla guzel goller atilmaya calisilir en azindan.
  • oyun: might and magic vi

    durum: rastgele dolaşılırken grup bir titanla karşı karşıya kalır. arada sadece bir ev vardır. attığı yıldırımların tanesi bir karakterin canını yarıya indirecek titandan kaçmak zor, normal koşullarda öldürmek ise imkansızdır. en yakın save ise 2 saat önce alınmıştır.

    strateji: "fly" büyüsü yapılır. turn based moda geçilir. yürüme eylemi tur kaybettirse de yatay olarak hareket etmediğiniz zaman uçmak kaybettirmemektedir. titan her yıldırım attığında page up ve page down tuşlarına basarak dikey olarak aşağı yukarı uçulur, yıldırımlar kafanın üstünden, ayakların altından geçerken ok ve ne büyü varsa sallanır.

    sonuç: muharebe 10 dakika sürse de titan ölmüş, hemen akabinde save alınmıştır.
  • oyun: saklambaç

    durum: akşam ezanı okunmak üzere olmasına rağmen ısrarcı arkadaşlar zorla oyuna devam etmekteler ve bırakacak gibi durmamaktalar. akşam ezanından sonra dışarda olan çocukların her türlü müsibet tarafından yakalanacağını, iç organlarının yorgan yünü gibi sağa sola saçılacağını bilen ben eve gitmenin bir yolunu bulmak için en sevdiğim arkadaşım erginin gözlerinin içine bakıyorum. hadi eve gidelim desin diye yalvaracağım nerdeyse. ama oyun bürümüş herifin gözüne, bıraksak on gün devam edecek saklambaça ibne.

    strateji: arkadaş sayarken direk eve gidilir, yemek masasına oturulur.

    sonuç: kesin kazanıyorsunuz
  • oyun: might and magic vi

    durum: rest edilemeyen bir yerde takılı kalmışsınızdır. her taraf düşman doludur.

    strateji: her karaktere ring of regeneration ve ring of mana regeneration takılır.

    sonuç: mutfağa gidip limonata yapılır, geri gelinip full hp ve mana ile oynanmaya devam edilir.
  • oyun: heroes of might and magic v - tribes of the east

    durum: yanlışlıkla, 68 adet hydra'nın bulunduğu neutral stack'e saldırılmıştır. elinizde 8 death knight, 5 adet lich, 2 adet master lich, 12 vampire 9 ghost ve de bi kaç skeleton bulunmaktadır. hero ise 22. level necromancer'dır spell book kalantordur. savaş yapılan mekanın ortası sadece 2 kare boşluk kalcak şekilde obstacle doludur.

    strateji: skelotonlar o 2 karelik boşluğun önüne yem olarak sürülür. ilk gelen hydra grubuna blind basılır. arkada kalan ve savaş alanın öbür tarafına geçemeyip her tur "göller yöresi"nden halaylar sergileyen hydralara ise mangal közünden yapılma meteor shower ve sıcak kumlardan serin sulara atlama hissi yaratan implosion büyüleri basılır. arada blind büyüsü tekrarlanır. fakat o blind bastığımız hydra grubu bile tek başına tüm orduyu alabilecek kapasitededir. puppet master büyüsü yapılır, yaradana sığınılıp elde avuçta ne varsa abanılır.

    sonuç: hiç yaratık kaybetmeden, 68 adet yarısı upgradeli hydra kesilmiş ve bu esnada sadece 50 spell point civarında harcanmıştır. (hero'nun üzerindeki artifact'ler ve bazı özellikleri büyülerin mana cost'unu oldukça düşürmektedir tabi)
  • oyun: red alert 2

    durum: herhangi bir rus ekolünden bir ülke seçilir. rakip fransadır, ve grand cannonlar apocalypseleri ulkeye sokmuyordur.

    strateji: engineerları flak tanklara bindiririz. 15 tane hızlı flak tankı fransaya bir yönden, apocalypseleri de diğer yönden yollarız. bu arada nuclear reaktör yapıma hazır vaziyette bekler. (completed şeklinde ama kurulu değil) engineerlarla herhangi bir bina alnır ve hemen yanına nuclear reaktör kurulur. ardından hemen bir tane daha yapımına baslanır, o da kurulur, böyle devam eder.

    sonuç: patlayan reaktörler ulkeye cok buyuk zarar verir, enerjiyi çökertir, binaları yıkar. dolayısı ile düşman yenilir.
hesabın var mı? giriş yap