• sözlükte bir başlığının olmamasına üzüldüm.gerçekler hep böyle bu ülkede.değeri olanların değerinin bilinmemesi alışkanlık olmuş bu ülkede artık.bakın görün,gelecek yıllarda adından baya söz ettirecek bir yönetmen olacak özgür sevimli.13 nisan perşembe günü saat 16.00'da istanbul film festivali kapsamında,atlas sinemasında yönetmenliğini üstlendiği (bkz: murtaza) adlı filmi gösterilecektir.kaçırmayın derim.
    biyografi şöyledir:
    1980 yılında istanbul da doğdu. 2004 yılında erciyes üniversitesi güzel sanatlar fakültesinde sinema-t.v. bölümünden mezun oldu.
    öğrenimi boyunca, belgeseller ve kısa filmler yaptı. uzun süre türkiye de usta yönetmenlere asistanlık yaptı.
    ulusal ve uluslararası alanda kabul gören anadolu temalı sergi çalışmalarına devam ediyor. çeşitli kültür organizasyonlarında çalıştı ve şiirleri ve hikayeleri dergilerde yayımlandı.
    filmografisi şöyledir:
    temmuz 2015- eylül 2015 ‘’murtaza’’- (yapım: yeni sinemacılık film / yönetmen: özgür sevimli)
    kasım – mayıs 2013 “kış uykusu” nuri bilge ceylan’ın yeni sinema filminin yardımcı yönetmenliği?(yapım: zeyno film – nbc film / yönetmen: nuri bilge ceylan)
    şubat 2012 – nisan 2012 “yozgat blues” sinema filminde yardımcı yönetmenlik (yapım: hokus fokus film / yönetmen: mahmut fazıl coşkun)
    aralık 2010 – mart 2011 “araf” sinema filminin yardımcı yönetmenliği (yapım: ustaoğlu film / yönetmen: yeşim ustaoğlu)
    ocak 2010 “saç” sinema filminin yönetmen yardımcılığı (yapım: zuzu film / yönetmen: tayfun
    kasım – aralık 2009 “bir zamanlar anadolu’da” sinema filminin yardımcı yönetmenliği?(yapım: zeyno film – nbc film / yönetmen: nuri bilge ceylan)
  • henüz tanışmadığım dedemin en yakın arkadaşının torunu . başarılı yönetmen. umarım kısa zamanda tanışırız abi başarılarının devamını diliyorum.
  • az önce murtaza isimli filmini izledim. saygı duyuyorum bu işleri yapan sanatçılara. gerçeği anlatıyor bu filmler. hayatın içinde görmeyi pek sevmesek de her insanın hayatında var olan durumları, sorunları, doğal ve olduğu gibi yansıtıyor. oyuncular da müthiş başarılı. bir anadolu esintisi ve büyük yürek yaralarını hissettirdi. ama hayat bu. emeği geçenlere saygılar.
  • biraz önce murtaza isimli filmini izlediğim yönetmen. filmi beğendim. oyuncular çok başarılı ve usta oyuncular. yönetmende çok başarılı gelecek vadediyor.yeni bir nuri bilge ceylan geliyor.
  • murtaza filmini izleyip varlığından yeni haberdar olduğum yönetmen.
    nuri bilge ceylan‘ın yanında pişmiş. kış uykusu filminde yardımcı yönetmenliğini yapmış. nbc gibi bir ustanın yanında eminim pek çok şey kapmıştır. filmi gayet güzeldi. cannnesta görürüz ilerde umarım.
hesabın var mı? giriş yap