• ks. physical address extension
    (bkz: awe)
  • intel'de pentium pro ile başlamış memory mapping modeli
  • (bkz: 3gb)
  • intel tarafindan 4gb physical memory address limiti kaldirilsin diye geli$tirilmi$ 36-bit address'lere izin veren dolayisiyla 64gb memory'ye eri$ime izin veren teknoloji.

    register limiti yine 32-bit'e tiki$ip kaldigindan fazladan bir address translation daha gerektirir.

    (bkz: page table)
  • windows 2003 standart edition'da sp1 ve sonrasinda desteklenen switch.
  • sindarin'de "on" anlamına gelmektedir.

    (bkz: caer)
  • (bkz: lpae)
  • proficiency in academic english, bilkent üniversitesi'nin yeni hazırlık atlama sınavı.
  • bilkent üniversitesinde uygulanan ingilizce yeterlilik sınavıdır.

    (bkz: bilkent university school of english language)
    (bkz: busel)

    iki parttan oluşur. 1. part açık uçlu sorulardan oluşur ve eleme amaçlıdır. 2. part ise asıl önemli kısımdır. o da 2 aşamadan (a ve b) oluşur.

    a aşamasında reading, listening, language (grammar ve vocabulary) skilleri test tekniği ile ölçülür. reading ve language kısmı 35'er sorudan oluşur ve 1 saat 45 dk sürer. ondan sonra 1saat süren listenin başlar. o da 2 parttır. 1. partta 5 tane diyalog dinletilir ve bu diyaloglarla ilgili 3'er soru sorulur. 2. partta size 15 dk lık bir lecture dinletilir. siz de not alırsınız. sonra 15 soruyu 15 dk da cevaplarsınız. toplamda da listeningden 30 soru cevaplamış olursunuz.

    b aşaması ise işin performans kısmıdır. writing ve speaking ölçülür. writing de 2 parttan oluşur ve 1 buçuk saat süre verilir. part1'de 250 kelimelik bir yazıya ne düşündüğünüzü belirten yaklaşık 150 kelimelik bir paragraf yazmanızı isterler. yalnız burada bir kalıp vardır ve bu kalıba girmeniz istenir. ilk cümlede 250 kelimelikteki spesifik bilgiyi vermeniz ve ikinci cümlede kendi tarafınızı belirtmeniz gerekir. part 2 de ise hepimizin bildiği* essay yazma vardır. 350 kelime. speakingde ise 7 dakika süre karşınızdaki öğretmenle konuşursunuz havadan sudan. hocanın sorduğu sorulara yeterli cevaplar vermeniz ve kaygı veya tereddüt içersinde cevap vermemeniz istenir.

    gelelim bu sınavdan yeterli olmanın şartlarına. 1. aşamada 200 sorudan 134
    net yapınca 2. aşama part a ya girmeye hak kazanırsınız. part a'da 100 sorudan 60 net yapınca part b'ye girmeye hak kazanırsınız. part b de writing 10+10(part 1 ve 2) speaking 20 toplamda 40 puandır. 24 puan topladığınız an, bölüme artık başlayabilirsiniz.

    bilkentte okumayı düşünüyorsanız ,bence, bu sınavı geçme potansiyelini kendinizde görüyor olmanız lazım çünkü busel aslında sanıldığı kadar eğitici değil. özellikle upper ve pre-fac kurlarında hazırlıkta 2. senesini okuyan öğrenciler sınıfın neredeyse yarısını oluşturuyor. ve bu öğrenciler genellikle busel dan bıkmış öğrenciler yani derste ders yapmaktan, birşeyler öğrenmekten zevk almıyorlar. dolayısıyla dersi kaynatma eğilimindeler ve bu öğrenmeye aç öğrencileri olumsuz etkiliyor. kısacası şöyle düşünmeyin " ya bi şekilde öğrencez işte. zaten bilkent hazırlık türkeyinin en iyi ingilizce eğitimini sağlıyor " . eğer özel lisede veya özel okulda öğrenmediyseniz, buselda öğreneceğiniz ingilizce tamamen sizin emeğinizle gerçekleşir.

    kısacası eğer ingilizceyle benim şu ana kadar hiç alakam olmadı, ben hazırlıkta yatmaya geldim diye kendinize diyorsanız veya kendinizde birazcık potansiyel görmenize rağmen sınava köpek gibi çalışmayı göze alamıyorsanız bilkent maalesef size göre değildir.
hesabın var mı? giriş yap