• yaşlılık psikolojisine dair aklımın almadığı bir durum aynı zamanda acaba yaşlanınca ben de cimri olanlardan mı olacağım diye inceden bir korku da yok değil içimde ve yanlış anlaşılmasın yaşlanınca paralar har vurulup harman savrulmalı demiyorum fakat mesela düpedüz cimri olan yaşlıları anlamıyorum. kendisine harcamıyor, çoluğuna çocuğuna harcamıyor (ki harcamak zorunda da değil evet burada mesele hiçbir yere harcamaması) sadece biriktiriyor. e bir yere gitmiyor, ne kadar parası olsa da gezmiyor. biriktirmeyi seviyor eksilmesini isyemiyor. takıntı haline getiriyor ve bu anlaşılmaz bir şey. tabi burada bahsedilen birikim kefen parası seviyesinde olan bir miktar değil. en az birkaç ev alacak düzeydeki birikimlerden bahsediyoruz.

    kendi fikrimi belirteyim: insan yaşlanınca artık çocukları üzerinde fiziki olarak otorite kuramaz. maddi olarak da zaten çocukları kendi paralarını kazanmaktadırlar. ancak elinde yüksek miktarda birikmiş olursa hala o evin en yüksek otoriteye sahip kişisi, en saygın kişisi olabilir. çocukları bir gün kendilerine kalacak olan miras yüzünden saygıda kusur etmemeliler fakat ortada bir birikmiş olmazsa kuru kuruya babalık veya annelik vasfı; koskoca olmuş, kendi ailesini kurmuş çocuklar için en fazla ne anlam ifade edebilir? sevgi ve saygıdan kaynaklanan bir bağlılığa güvenmiyorlar bunu para ile sağlamaya çalışıyorlar.
  • muhtaç kalma korkusu, kefen parası, hac parası vs.

    gördüğüm kadarıyla gençliğinde hovarda yaşayan, bugün buldum bugün yerim kafasında yaşayanlar birikim yapmadığı için yaşlanınca züğürt kalıyorlar, bu da onlarda bir panik havası yaratıyor ve para biriktirmeye başlıyorlar.

    gençken biriktireceksin, yaşlıyken yiyeceksin.
  • benim dedem dünyanın en bol derin yaşayan adamıydı.cebinde para tutmaz herkese yedirir içirirdi hatta biraz da saftı hep kandırılır parasını kaptırırdı.adam 80 den sonra bir cimriiiiii, bir nakıs oldu anlatamam.babama sebebini sorduğumda fors için yapıyor dedi xd
    yani ölünce falancanın su kadar parası cıktı cocukları bölüştü muhabbeti bizim memlekette çoktur :) eğer gerçekten sebep buysa çok tatlı.ya da cidden zor zamanlar için bu birikim aşkı.
    canım dedem dünyanın en aksi,en sinirli insanı olup hem de en seveceni olmayı nasıl başarıyor acaba.
  • bir araba alıp a dan z ye her yeri ile sevişmek ve iş bitince kimsenin olmadığı bir saatte sahile inip orgazm sigarası eşliğinde 4 bira içmek motivasyonu diyebilirim kendi adıma.
  • vefat eden yaşlı anne ve babanın cenaze masraflarının bölüşülmesi hususunda bile anlaşamayan, kendilerini büyüten anne babalarının cenaze masrafı nedeniyle daha cenaze kalkmadan söylenen ülkemiz hayırsız evlatları nedeniyledir.
  • para en çok yaşlanınca lazım olur, bu yüzdendir...
  • özel bakımevi masraflarından bihaber kişilerin sorduğu soru.
  • hiçbir yerden maaş almayan cici babaanne ve annanelerinizin bayramlarda size verdikleri ufak tefek harçlıkların nerden geldiğini zannediyorsunuz.
  • evladına yük olmak istemiyordur. elden, ayaktan düştüğünde muhtaç kalmak istemiyordur.

    yaşım 41 ve hep birikim yapmaya çalıştım, çalışırım.
    maalesef bana bu ülke yaşlılığım için para biriktirmem gerektiği gerçeğini yüzüme vuruyor.
    ben de isterdim emekli olduğumda avrupa emeklileri gibi hayat yaşayayım ama gerçekler ve hayaller!
    benim müsrifliğimin cezasını evladım çeksin istemiyorum.
    çünkü şu 41 yıllık yaşamımda gördüm ki, yarın yokmuşçasına yaşayan yaşlılığında hem çekiyor hem de çektiriyor.
  • senin gibi saçmasapan şeylere para harcayacak kadar kolay kandırılamıyor olmalarındandır.

    sen halen iphone 14 alınca arkadaşlarına hava atarak mutlu olacağını sanırsın, deden veya babaannen ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını 30 yıl önce fark etmiştir.
hesabın var mı? giriş yap