• kesinlikle katıldığım durum. hatta buna bankaların ve belirli kurumların ıvır zıvır gün süre sonra değiştirilmesi gereken parola protokolleride eklenince ve bazen daha ileriye giderek daha önceki parolalarınızı tekrar kullandırmıyor oluşu bir yerden sonra insanı çileden çıkarıyor.

    sırf bu yüzden parolalarını telefonun notlar kısmına yazan insanlar tanıyorum. güvenlik önlemi alırken insanları daha güvensiz bir ortama itiyor bu durum.
  • güvenliğiniz için gereklidir. ama bu durum sizin sadece paranız çalınınca aklınıza gelir
  • düzenli şifre değiştirmenin güvenli olduğunu kim uydurmuşsa karşıma çıkmasın, kalbini kırarım.

    birisi benim şifremi ele geçirdiyse hemen işlemini yapar muhtemelen. "bir kenarda dursun, para gerekince dolandırırım" demez. o zaman ben neden şifre değiştiriyorum ilgisiz zamanlarda ? şifre çözen bir algoritma ile benim şifremi kıracak birisi varsa, eskisini de kırar yenisini de... altı ay mı sürüyor birisinin şifresini çözmek ?

    bence bankalar ve benzeri kurumlar bizim şifremizi bir yere (not defteri, telefon) yazmamızı ve olası bir dolandırıcılık durumunda bunu kullanarak masuma çıkmayı hedefliyorlar. aklıma başka bir açıklama gelmiyor.
  • bir de "parolanız belirlemiş olduğunuz son 10 parolanızdan farklı olmalıdır" gibi abzürd kurallar içeren durum. oldu canım beynimizde 10'dan fazla (en az 11) parolayı ezberde tutarız da bu da yetmiyor. denerken uyguladığımız hangi parolanın başarılı olduğunu da aklımızda tutmamız gerekiyor. yok ebenin...

    şunu güvenlik kriteri olarak dayatan kişileri bir gün sınava sokup aynı muameleyi yaparak hesap sorasım var. sınavı geçerlerse yemin ederim ben de dediklerini yapacağım.
  • şirket mail sunucusu bile sürekli parola değiştirtiyor, bankalar, epostalar, uygulamalar şifreleri derken bunları değiştire değiştire ya ne yaptığımı unutuyorum ya da sürekli beni hatırla ile girilen bir yerse uzun bir süre girmeyince ne yaptığımı. ulan eskiden tek bir şifrem vardı, ne oldu da bu hale geldik anlamıyorum. yakında hepsini cüzdanıma yazıp gezicem o derece baba moduna geldim. bu dayatmanın sonunu alamıyorlar, saçma sapan uygulama.
  • aynen yaa yok karakter sınırı yok en az bir rakam gir bu ne oldu olacak sen ver şifreyi
hesabın var mı? giriş yap