• 2021 yılında getirilen bir düzenleme ile kullanılmaması sebebiyle, elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar için 7 yıl olarak düzenlenen uygulama.
    bugün ise, tbmm ye 1 yıla düşürülmesi kanun teklifi edilmiştir.

    bu olsa olsa telefon madenciliğidir heralde. telefonun arızalanması durumu için çekmecede yedekte tuttuğumuz ya da arızalanıp bir ara yaptırıp kullanırım diye çekmeceye atıp unuttuğumuz telefonları gün yüzüne çıkarıp ekonomiye kazandırmak dışında sürey bu kadar kısaltmanın ne anlamı var acaba.

    ha bir de mobisad ın önerisi varmış, pardon!
    (bkz: 2 yil kullanilmayan telefonun imeisi iptal olsun)

    kaynak: bloomberht 18.10.2022 17:24 son dakika
    https://www.hizliresim.com/g48odpz

    dn:
    bu başlık ne sol framde yeni, ne arama sonuçlarında eski düzenleme ve uygulamaya ilişkin bir başlık bulunamamsı nedeniyle açılmıştır.
    düzenleme ve uygulamanın tam başlıklandırması bu olmamakla birlikte sığabildiği kadarıyla en uygunu bu olmuştur.

    ddn:
    eski telefonların iemi sinin yurtdışından gelen telefonlara atılmasının önüne geçilmesi amacıyla yapıldığını yazanlar oldu. sorgulamadan reddetmeyelim.
    1- insanlar neden yurtdışındna telefon getiriyor, ülkeye son teknoloji ürünler mi girmiyor?
    2- bu uygulama başka hangi ülkelerde var?
    3- gerekçe ne olursa olsun, garanti süresinden bile kısa bir sürenin belirlenmesine neden olarak hangi veriler kullanılarak bu süre belirlendi?

    dddn: haber
    "mobil iletişim araçları ve bilgi teknolojileri iş adamları derneği başkanı (mobisad) mustafa kemal turnacı, türkiye büyük millet meclisine sunulan ımeı süresinin 7 yıldan 1 yıla indirme teklifine ilişkin türkiye’deki telefon klonlama sorununun ortadan kalkacağını söyledi."
    https://www.bloomberght.com/…tadan-kaldirir-2317434

    ddddn: @aradigini bulamamis adam ın mesajı ve @blue eyes white dragon un girdileri
    "bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar son kullamcılarma ait bir hat ile kullamidığmda, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hâle getirilir."
    tabi yine her türlü mağduriyet, başlıkta başvurusu bozulan telefonunun tamir süresince sonuçlanmadığını söyleyenler olmuş.

    bir de şöyle birşey var bu ülkede eminim o 1 yıllık süre kanıksansın uygulamanın başka bir yerini daraltırlar, yok son hat sahibi telefon da sahibi olacak derler, yok sarışın mavi gözlü olacak derler, nasılsa ilk öküz 7 yılken de gitmiş...

    dn= dipnot
  • sigaranın kaçağına teşvik,
    alkolün kaçağına teşvik,
    elektronik aletlerin kaçağına teşvik,
    imei kaçağına teşvik,
    ...
  • peki çift hatlı telefonlar? abi bunun gerekçesi nedir ya? neden böyle bir düzenlemeye gerek duyulur?
  • sadece turkiye'ye geldigimde kullandigim bir telefon var. bildigin tuslu telefon. eh ben yilda 1 defa geliyorum yurda. her gelisimde telefon mu alacagim yani ?
  • bu sekilde çöp telefon havuzundaki imei'ler kullanilamaz hale gelecek, ve kacak yollarla telefona imei çaktırmak isteyenler, imei numarasi bulmakta zorlanacaklar.
  • dünyanın en saçma kanunlarında başa oynar. benim parasını ödeyip, yasal olarak aldığım bir telefonu ne zaman kullanacağımdan size ne? yarın öbürgün ne zaman işeyip sıçacağımız konusunda da mı kanun çıkaracaksınız?
  • iyi olmuş şerefsiz telefon sahiplerine. telefonları dolapta saklıyorlar sonra telefon fiyatları artıyor. ben bu kanunu destekliyorum.

    -istanbul gaziosmanpaşa'da (veya falanca yerde) bir sokak röportajında bunu duysam şaşırmazdım.
  • güzel ülkem hiç şaşırtmıyor her gün başka bir saçmalığı karşımıza çıkarıyor.
  • devleti yönetenler yine boş işler peşindeler.

    (bkz: aylak bakkal taşşak tartar)
  • can sıkıntısından ne yapacağını şaşıran geçici seçilmişlerin iş yapıyormuş gibi görünmek için yaptığı şey herhalde.
hesabın var mı? giriş yap