• almanca "patriotischen europäer gegen die islamisierung des abendlandes" ifadesinin kısaltması.

    türkçe'ye "avrupa'nın islamlaşmasına karşı çıkan vatanseverler hareketi"olarak çevrilebilir.
    almanya'da geçen hafta yapılan gösteride bu arkadaşlar 10.000 kişi toplamış. adını daha çok duyacakmışız gibime geliyor ya hadi hayırlısı.
  • almanya'da yükselen yabancı düşmanlığı ve neonazizm'in kendine bulduğu yeni örtüdür. eğer bu hareketin önüne geçilemezse hem almanya hem de bütün avrupa korkunç bir ırkçılığa tekrar mahkum olacak devamında doğacak şiddetin sonuçlarından kendini kurtaramayacaktır.
  • "renkli bir almanya" sloganıyla "no pegida" tagiyle bir kampanya başlatılmış.

    https://www.change.org/…ition_fb_share_desc:control
  • (bkz: milli irade)
  • dün aksam köln'de ki eylemini iptal etmek zorunda kalan olusum.

    köln katedrali bu grubun eylemlerini protesto etmek isin isiklarini kapatmis ayrica pegida icin toplanan bir kac yüz kisiye karsilik 7-8 bin kisi karsit eylem yapmis. bu karsit grup icinde yabanci azinlikta, genelde almanlar.

    pegida eylemleri ve karsi eylemler bize saglikli demokrasi örnegi veriyor aslinda. bizde olsa ne bir camii (buradaki örnek sultanahmet camii olmali) hristiyan düsmanligi yapan bir gruba karsi isik kapatir (hatta destek bile verebilir), ne de 7 bin kisi toplanip karsi eylem yapar.
  • köln'de artik her carsamba "gezinti"* düzenleyecegini belirten korkutan olu$um. cok degil 70-80 sene önce de böyle dogmu$tu fa$izm.

    özellikle paris saldirisinin hemen ardindan kararsiz ve merkez saga yakin olan ki$ileri de saflarina kazandirabileceklerini dü$ünüyorum.
  • hayret kimse dememis. almanya'nin yumusak karni irkcilik, naziler vs. rusya'yla almanya ukrayna üzerinden soguk savas halindeyse, dresden sovyetlerin eski etki alanlarindan birisinin icinde yer aldigina göre rusya burayi kasiyor. ıste al sana pegida.

    (bkz: rusya'nin oyunu bunlar)

    (bkz: komplo teorisi sicmak)
  • özellikle almanyada islam karşıtı bir örgüt her yıl slogan atıp bulundukları ülkelerdeki müslümanlara işkence eden dükkanlarını taşlayan ve aşırı kafa tasçı insanların oluşturdugu bir örgüt. işin garibi her geçen gün artıyor bu örgütün kişi sayısı.
hesabın var mı? giriş yap