• hollanda'lı eski futbolcu. istanbulspor'da oynamışlığı vardır. solaktı ve fizik gücü yüksek bir oyuncuydu. milli takım tecrübesi olmasına rağmen bir miktar kazma olduğu için asla büyük futbolcu olamadı.
  • cem uzan mitinin baslamasiyla istanbulspor'a tipik bir somurge antrenoru olan leo benhakker direktifinde john van den brom ile birlikte alinan futbolcu. arif erdem'in kendini mac icerisinde ortalama 19 kez yere atmak suretiyle ayda 1-2 penalti yaptirdigi donemlerde, kendisi ceza sahasi icerisinde savasip ayakta durarak--- ve kosarak, mucadele ederek ---genc turklere ornek olmustur... yoksa ne kazmadir ne ne yavastir... marco van basten, dennis bergkamp, ruud gullit, marc overmars, ve ronald deboer ve frank deboer gibi oyuncularin oldugu kadroda yillarca tutunabilmistir... buyuk futbolcu olmak gibi bir iddiasi ya da inhibasyonu yoktu elemanin.... daha sonra oleg salenko ile takas edilerek glasgow rangers'a gitmistir.
  • 1968 doğumludur. türkiye'ye gelmiş en önemli yabancı futbolculardan biridir. türkiye geldiğinde henüz 27 yaşındaydı ve ajax şampiyonlar ligi'ni kazanmıştı milan'i yenip. van vossen final maçında oynamasa da, yedek kulübesindeydi.

    türkiye'de sadece yarım sezon oynamıştı. saffet akyüz'le beraber forvet hattını oluşturuyorlardı. van der brom, atakan, nesim, bayağı severdim istanbulspor'un o kadrosunu.

    istanbulspor'dan ayrıldıktan sonra rangers, feyenoord, de graafschap gibi takımlarda oynadı. hollanda milli takımı'nın formasını ise 31 kez giydi, 9 golü var bu maçlarda. beklenmeyen bir şekilde euro 2000'de harika top oynayan portakallar'ın kadrosunda da yer aldı. yarı finalde, unutulmaz italya karşılaşmasında sonradan oyuna girdi.

    türkiye macerası uzun sürmese de, iyi ki türkiye'ye gelmiş diyebileceğim nadir yabancı futbolculardandır.
  • kendisi ile ilk olarak türkiye'ye gelmeden üç sene önce deve siken, eşek anırtan soğuğunda oynanan 16 aralık 1992 türkiye hollanda maçında tanışmıştık. o maçta bize 2 gol atmıştı. bu maçı izleyen ya da bilenlerde istanbulspor'un yaptığı transferin yarattığı tahribat elbette daha büyüktü.
    kesinlikle kötü bir futbolcu diyemeyiz. ama yeteneği ile eş değer giden bir futbol kariyerine, futbol hevesine sahip değildi. istanbul'da varsa yoksa kebap dedi. futbolu hiç bir zaman yükselişe geçmedi hep geriledi. sonra da salenko rüzgarında telef oldu.

    bir sorunu daha vardı van vossen'in'. ama büyük bir sorundu bu. o dönem maçlarını bayrampaşa'da oynayan istanbulspor tribünleri, stadyumu doldurmak için cem uzan'ın kahvehanelerden doldurduğu futbolcuları tanımayan güruhla doluydu. insanlara en kısa yoldan takımın yıldızı van vossen'in ismi öğretilmişti. diğer oyuncuları tanımayanlar maç öncesi van vossen'i sekiz dokuz kere yumruk şova çağırır olmuştu. van vossen ilk zaman bir heves bu yumruk şova icabet etse bile sonraları ona da zulüm olmuştu. ertesi sene oğuz, aykut ve gökhan'da çok çekti bu yumruk şov meselesinden. hele hafif kilo alan gökhan. ikinci yumruk şov sonrası istem dışı kenara beni değiştirin işareti yapıyordu.
  • hollanda milli takımı için genelde joker arif görevini üstlenirdi. kötü olduğu dönemlerde bile milli takıma çağrılıp şaşırtırdı. maç kötü giderken oyuna sokulup sağ açıktan rakibi bitirmesi görevi verilir nefesi yettiğince başarılı olurdu. istanbulspor için ise biraz fazla lükstü, haliyle aşı tutmadı.
  • çok gol kaçırırdı, altan'ın saçlar bu adam yüzünden dökülmüştü. gitti tabi sonra, türkiye'ye gelen her yabancı futbolcu gibi trabzonspor'a gol atmadan değil tabi ki, avni aker'de takımını öne geçiren golü atmıştı, öyle göte böyle yarak diyen trabzonspor'un buna cevabı ise orhan çıkrıkcıyla olmuştu. garip bi maçtı.
  • 21 programının rüzgar gibi geçtiler temalı programı sayesinde yeniden aklıma düşen eski zaman futbolcusu. kendisinin ülkemizdeki konumunu açlıkla boğuşan afrika'da bilmem ne hayvanını araştırmaya giden bilim insanlarına benzetirdim. yerli futbolcu bakımsızken o son derece sağlıklı ve güçlüydü. suat kaya'nın saçları dökülmeye yüz tutmuşken bunun altın gibi saçları vardı. biz onu unutamadık eminim o da bayrampaşa stadı'nı unutamamıştır.
  • geçtiğimiz sezondan beri fortuna sittard teknik direktörlüğünü yapan eski istanbulsporlu futbolcu.
hesabın var mı? giriş yap