• sanata düşmanlık değildir. hastası var, yaşlısı var, bilmem ne olanı var. kimsenin kimseyi sabahın köründe rahatsız etmeye hakkı yok. sanat diye ben de sabah akşam davul çalayım o zaman.
  • “8 yaşındaki piçinin sesinden bende rahatsız oluyorum” diyerek neyi amaçlıyorsun? 8 yaşındaki bir çocuk rahatsız olabilir ancak bunu söylemen gerekmez.

    tehdit edilmen rezilliktir, suçtur ancak 8 yaşındaki bir çocuğa böyle bir ithamda bulunman hiç hoş değil.

    rezillik puanım 3/10
  • ülkenin aydını da cahilinin de yobaz olduğunu ortaya çıkaran başlık
  • benzeri bir problemi çalışma odama ses izolasyonu yaptırarak çözmüştüm.

    kimsenin kimseyi rahatsız etmeye yada yargılamaya hakkı olmadığını düşünüyorum.
    saygı istiyorsak saygı göstermeye mecburuz.
  • "avrupa'da yaşasam beni dinlemek için evime misafir olarak gelip dinlemek isterler" kısmından sonrasını okumadım. okumuş cahil gerçekten bir başka oluyor.
    piyanoya da klasik müziğe de bayılırım ama herkesten aynı yaklaşımı bekleme hakkınız yok. apartmanda yaşıyorsanız apartman hayatı kurallarına uyacaksınız ya da buyrun müstakil eve geçin.
  • sağ olsun benim komşular sesini açmamı istiyor, duyamıyorlarmış. bu sorunun çözümü belli saatlerde kulaklık kullanarak piyano çalmaktır, erken saatlerde insanları uykusundan etmenin anlamı yok.
  • (bkz: şakaysa çok komik gerçekse hiç komik değil)

    sen piyano çalma, sen boş sakız paketini gerdirip öttür, senden anca o kadar sanat çıkar.
    ha çocuk sesine tahammül edilmeli de demiyorum, ben de kimsenin bebesinin zırlamasını dinlemek zorunda olmadığımızı düşünüyorum ama gelir tepemde piyano çalarsan da piyano tuşlarıyla dişlerinin yer değiştirmesini göze alıyorsun demektir.
  • kuyruklu grand piyano değilse digital piyanolarda ses ayarı ve kulaklık girişi mevcut. inada binmediği sürece sulh içinde çözülür. çok iyi çalan biri olsanız da her gün konser tadında çalmazsınız, bu da başkalarını rahatsız edebilir.

    tabi rahatsız olan tehdit edip çalan da aynı karşılığı verirse güzel güzel huzursuzluk yaşarlar bir taraf taşınana kadar.
  • ben avrupa'dayım ve evimde akordiyonum var ama öyle kafama göre çalamıyorum. avrupa'da yaşarsan da gürültü yaparsan kapına direkt polis gelir.

    şayet o 2 senelik birikimle alınan yamaha piyano elektronik silent pianoysa kulaklığını takıp öyle çalmanı öneririm. değilse de madem klasik piyano almaya paran var bir zahmet odana da ses yalıtımı yaptır.

    tehdit de muhtemelen piyano çaldığın için değil şu entry'de gösterdiğin üslubun benzerini komşuna gösterdiğin içindir.
    ben de komşun olsam, önce güzellikle uyarır cevaben de "üçüncü sınıf ülkenin yobazı sanattan ne anlarsın diye" karşılık görseydim. o piyanonu alır tellerini tek tek kıvırır kıvırır götüne sokar öyle çalarım derdim.
hesabın var mı? giriş yap