• ben pkk karşıtı bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak merakımı giderecek bir sempatizan arıyorum. 30 küsür yıldır asker, polis, sivil ne için öldürülüyor ne için dağlarda pislik gibi yaşamak göze alınıyor? somut hangi kazanım elde edilmek isteniyor? bi tane pkk'yı haklı bulan kardeşim bu başlık altında bana net sade anlaşılır saygılı bir üslupla ifade edebilir mi? sahiden empati kurmak istiyorum ama gördüğüm duyduğum hiçbir şey kalbimi ikna edemiyor. insan ölüyor ben seviniyorum.

    pkk'nın derdi ne? var mı cevaplayacak bunu bilen bi kardeşim?
  • "para para para" şeklinde napolyonun yıllar öncesinden özetlediği sebeptir.

    bölgede büyük bir para var. parayı takip edin. sebepler orada bir yerde görülebilir.
  • pkk savaşmaz ki. öğretmen, doktor, hemşire, bilimum okul ve hastane düşmanıdır.

    pkk savaşmaz. 15 yaşındaki çocuğa etek giydirip keleş tutturur, sivilin arkasına gizlenir.

    pkk savaşmaz. savaşmak yiğit işidir.(bkz: kurtuluş savaşı)
  • kurtlerin turklerle esit konuma gelmesini saglamaktir.

    mesela sen 6 yasinda okula basladigin zaman anadilinde egitim goruyorsun. kurtlerin bir kismi, hic bilmedikleri bir dilde seninle ayni mufredati goruyor. sen takdiri tesekkuru toplarken, o ogretilenlerin icerigini anlamadigi gibi, "yabanci" dili de yarim yamalak ogreniyor, hayati boyunca bu yuku tasiyor. sen universitede guzel bolumlerde okurken (okuyamiyorsan o da senin beyinsizligin), o universiteye giremiyor (ya kurt illeri niye oss'de hep son siralarda?). sen devletin bir suru kademesinde ise girebilirken, o giremiyor.

    senin dilin, tarihin, kimligin korunurken, kurd'unki yok sayiliyor. okullarda kurd'e orta asya'dan geldigi, gokturklerle akraba (!) oldugu ogretiliyor. ulkede 20 milyon kurt yasarken, kitaplarda kurtlerin ismi bile gecmiyor. iste oguz'larin bilmemne soyundan geldik, dort halifemiz hazreti ebubekir, hazreti falan, filan (vallahi ben ne orta asya'dan geldim, ne de o uc sahsin hilafetini taniyorum).

    dili, tarihi, kulturu ogretilmeyen insanlara "siz zaten edebiyat uretmediniz, sizin dilinizde nasil egitim yapilacak, zaten bilmem kac lehceniz var" deniyor, adeta insanlarin zekalariyla dalga geciliyor. kur bakalim, bir kurd tarih kurumu, bir kurd dil kurumu, biraz da "bu vatandaslarina" hizmet et, ondan sonra bak bakalim milyonlarca insan ayni lehcede konusmaya, edebi eser uretmeye, ceviri yapmaya basliyor mu baslamiyor mu.

    kurt degilim, ama benim gordugum, bu insanlar en cok kendilerine yapilan terbiyesizlige kiziyor. sadece bu insanlar degil, butun orta dogu'da, islam dunyasinda insanlarin talep ettigi sey kendilerine saygi gosterilmesi. "pkk niye savasiyor yaa?" diye sormadan evvel, "bu ulke kurtlerine nasil sahip cikar, onlari nasil bu ulkenin esit vatandaslari haline getirir?" diye sorun. "hepimiz kardesiz" diye laga luga yapmak kolay. iyi madem hepimiz kardesiz,"kiz alip kiz vermisiz", bundan sonra resmi dil kirmanci olsun (!).

    "ama silah..." denecek, pkk'yi bosver arkadas, 30 sene once pkk mkk yoktu. devlet kurtlere daha mi iyi davraniyordu? daha bile kotu davraniyordu. "kurt diye bir sey yoktur" diyordu. darbeciler, sokakta bile kurtce konusmayi yasaklamislardi. devlet, "turkiye'de kurtler var ve ben kurdum" diyen bakani dahi hapse atiyordu.

    tabii olayi cok basitlestirdik. bir kurt olarak bati'ya gidersen, asimile olmaya calisirsan, bir ihtimal yirtma sansin var. en azindan cocuklarin "turk" olur, anadilleri "turkce" olur. belki gene askeriyeye, hariciyeye giremez, ama en azindan asiri kavga gurultu olmadan yasayip olur.

    not: arap'im. bir araplar eksikti.
  • fikir beyan edecek dangozların aynı zamanda cahilin önde gideni olması ne kadar acı bir şey, bir kez daha görmüş olduk.

    ta osmanlı imparatorluğu zamanındaki ilk kürt isyanı 1806 da yaşanmıştır. tam iki yıl sürmüştür.
    o günden bu yana olan isyanların sıralı listesini bu linkte okuyabilirsiniz.
    kaldı ki bu konuda yazılmış onlarca kitap, sayısız tv programı yapıldı işin erbabı tarihçiler konuyu neden ve sonuçlarıyla defalarca irdelediler.

    evet, 30 sene önce pkk yoktu ama isyan o topraklarda 200 senedir var.
    konu asla lisan meselesi de olmadı, bunlarla ancak kafası dumanlı cukubaş solcuları kandırırsınız.

    en beteri ise son 15 senedir gerçekleşiyor, isyan misyan ayağına uyuşturucu ticareti almış yürümüş, pkk torbacıları fişeği 5 liradan ilkokul önlerinde çocuklara bonzai kakalıyor, esrar, eroin, kokain, bilumum uyarıcı hap gırla gidiyor, katır üstünde kaçak tütün sigaradan senede yüzbinlerce dolar cukkalanıyor ve okkalı bir kısmı örgüte akıtılıyor, yetmedi sülük gibi tiplerin vergileri, faturaları işinde gücünde çalışkan türkiye cumhuriyeti halkına iteleniyor.
    kimse oturduğu yerden kimseye terbiye vermeye kalkmasın madem onur gurur haysiyetten bahsedeceksiniz önce insan taklidi yapıp masraflarınızı üstlenin, milletin sırtına kene gibi yapışmaktan vazgeçin.
  • işte bu yüzden, bir üstte yazan arkadaşın dediklerine bak anlarsın başlığı açan kardeşim, en basitinden kürtler kendi dillerinde eğitim istiyor diyorsun adam diyorki yok dert o değil dert başka, (ee biraz düşünse bulacak ama, eğer sen adamın anadilinde eğitim almasına izin versen adamda ayrı devlet kurmak istemeyecek) ama hemen milli ezber ortaya çıkıyor,yani kürtlerin ne istediğini bile onlara dikte eden bir zihniyet(bunu eskiden sosyalistler yaparlardı daha çok ortodoks olanları neyse artık fazla o konulara girmiyorlar daha doğrusu giremiyorlar) neyse eskiden ne istersiniz diye sormazlardı, şimdi hiç olmazsa anlamaya çalışıyorlar, o da olumlu:) sırıtıyorum ama acı acı
  • 1. çok büyük meblağlardaki uyuşturucu gelirleri.
    2. gariban halktan vergi adında toplanan haraçlar.
    3. 2016 yılında hala sosyalizm ve komünizm ile kandırabilen kitle (insan kaynağı ve propaganda da sıkıntı çekmemesi?
    4. doğu ve güneydoğu'da öyle veya böyle bir sebeple cahil kalmış halkı kolayca yönetmek ve yönlendirebilmek
    5. (bkz: ve daha bir sürü şey)
  • işte bu yüzden, bir üstte arkadaşın dediklerine bak anlarsın, sözde "kürtler kendi dillerinde eğitim istiyor" ama dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi seçmeli olarak ne istiyorsan otur öğren dendiği halde ille de anadil diye kastırıyorlar.
    yetmiyor özyönetim - özerklik diye feryat figan ediyorlar, "daha bitmedi aponun heykelini dikeceğiz" diye milletin damarına basıyorlar ve bu uğurda kah biji serok obama, kah basgan putin, merkel tiyze diye sloganlar atıyor; ülkelerin gizli servisleriyle elele verip oluk oluk kan akıtıyorlar.

    ortaya bölünmüş türkiye cumhuriyeti alıp haritası "aha bak şurası boydan boya beyle bizimdir" diyor sonra yok ya sen yanlış anladın deyip millete salak muammelesi yapıyorlar.

    kendilerine en çok - bana göre asla verilmemesi gereken - tavizlerin verildiği yıllar boyunca çatır çatır sokak ortasında insan katlediyor, araçları yakıp içindeki kadın polis memurlar sıkışsın yansın diye kapıların açılmasına engel oluyorlar, okullara hastanelere ambulanslara doktor ve sağlık görevlilerine saldırıyor öldürüyorlar.

    işlerine geldiği zaman "35 milyon kürt anadolu topraklarında yaşıyor" diyorlar, arkalarını pkk ya dayayaral aldıkları oy 5 milyon küsür ki tüm seçmenin kürt olduğunu da farzedelim, bu diğer rakkama göre her 7 kürtten 1 tanesinin oyunu almış olmaları demek; bu kez de ülkedeki tüm kürtlerin adına konuşmayı kendilerinde hak görüyorlar.

    hani pkk ile burun buruna savaşan korucu kürt köyleri, aileleri, akp ye oy veren kürtler, devlet ya da hükümetlerin çeşitli kadamelerinde yıllarca görev yapan kürtler ve aileleri, hizbullah tayfasından gelen bugün hüdapar eliyle temsil edilenler, batı illerinde yaşayan sılhodan leyladan sırrıdan ağır nefret eden işinde gücünde ticaretle uğraşan ya da işçilik yapan kürtler, nasıl böyle organize, yekpare bir hareketmiş gibi bahsedebiliyorsunuz dendiğinde "ama hewal o dil önemli, anadil var ya? çok ama çok şart, varsa anadil yoksa anadil" diye topu taca atıyorlar.

    her şey bir tek lisan için, ana dilde eğitim için, bütün kopan fırtınanın çıkan tantananın nedeni bu.
    yersen.
  • bak şimdi yazar kardeşim bütün söylediklerini doğru kabul edelim, bak şurda ne diyorsun;

    "evet, 30 sene önce pkk yoktu ama isyan o topraklarda 200 senedir var"

    şimdi sence bu neden var, bana bir bunun cevabını ver, zaten bunun cevabını layıkıyla verirsen anadili de anlamış olursunuz
  • sözde bölmek ama vatan sahipsiz değil.(bkz: her türk asker doğar)
hesabın var mı? giriş yap