• sabah 9, gece 23 çalışan, şu kadar da koymayan twitter fenomeni https://twitter.com/plaza_kasari
  • esprili tweet'leri, kısa ve öz analizleriyle plaza hayatıyla dalga geçen kişilik.

    ama bugün milliyet'te yayınlanan röportajda, gözümdeki kalibresi 'süpersin!'den 'öeh'e düşen tweeter.
    röportaj için: http://t.co/jdxcdas9yb

    neden mi...

    çok kazanmak güzel, iyi giyinmek güzel, londra'da tatil güzel. tabii ki kariyer yapmak gerekir, fmcg zor sektördür sabahlanır..hepsine tamam...
    pahalı markalara çuvallarla para bayılmak da tercihtir, ona da sözüm yok. güler geçilir.

    ama hiçbirşey 'partner'ınız üst düzey yönetici olmalıdır' dedirtmemeli.

    --- spoiler ---
    sizden daha yüksek bir görevde ve kurumsal hayatta olması gerekir çünkü patronlar çalışanlarının hayatında düzgün tipler olmasına önem verir. ben de aynen bu profilde bir sevgili edindim.
    --- spoiler ---

    partner'ımız punk olsa yükselemez miydik?

    birey olarak hayatta yer edin, kariyerine odaklan, karar/düşünce mekanizman global bir şirkete yön versin - ama hala özel hayatını, karakterini ayaklar altına alıp, seçeceğin partner'ı şirket kriterlerine göre belirle.

    bana eşek ve altın semer misalini hatırlatıyor. bu kalibredeki biri 'cxo' olduğunda bile, orta düzey yönetici kafasının ötesine geçemez (bkz: neden türkiyeden ceo çıkmıyor)
  • tweetlerini okuduktan sonra "en kotu ticaret en yuksek maasli isten iyidir" yahudi atasozunu hatirladigim kisi.
  • deşifre olmasıyla, kovulması aynı güne denk gelebilir.
  • verilenler soyle:
    sabanci mezunu,
    burslu,
    ayda 12bn lira maas,
    cok uluslu bir firmada calisiyor, muhtemelen p&g,
    marka muduru,
    kumral,
    kucuk burunlu...

    daha eklense eklenir de, buradan sonra eger yalan yoksa sirf facebook graph search kullanarak kim oldugunu bulabilirsiniz.
    yalan varsa da, bos yere sabanci mezunu bir meslektasina yakin zamanda yazik olacak demektir.
  • p&g, unilever veya kraft'ta çalışıyor işte. ilk defa röportajda gördüm ama şimdi gidip takip edeceğim. anlattıklarının korkunçluğu yüzde yüz gerçek olmasından geliyor. özel bir zekası falan da yok, sadece olayın farkına varmış işte. ve inanın yüzde 80 de farkında. çünkü bahsedilen yerlere gelebilen insanlar bu durumu, oynanan tiyatroları fark edebilecek zekaya fazla fazla sahipler. yani ortalama bir sekreter zekasına sahip ve yaptıkları şeyden keyif alan insanlar değiller bunlar. sadece oyunun kuralı bu. ve bu bir oyun. yeterince kazanma hırsınız varsa oyunu da çok güzel oynarsınız.
  • pratikte somut sonucu olan hiçbir iş yapmayan (genelde işler o olmasa da yürür) ama sırf şekil olsun diye bulundurulan ve tonla para ödenen plaza çalışanının beyanatları.

    yapılması gereken işleri genelde 1500-2500 cıvarı maaş verilen kimseler yapar. bu tiplerin görevleri de bayanın anlattığı gibidir sadece birbirinin altını oymak ve üst yönetimlerle ilişki kurmak, üst yönetimlerde de durum farklı değildir, onlar da bir üstü yalar.

    eğer pazara yeni giren bir şirket değilse zaten pazar bulmak gibi asli bir derdi olmadığı gibi işi genelde basit bir şekilde siparişleri tedarik etmekten ibarettir. ki bunu da çuvallarla para ödedikleri sap halleder, halletsin artık, edemiyorsa da saatlik 400$ olan danışkaçlar ne iş yapacak afedersin, neyse konuyu nereye dağıtıyorum ben ya. konu kaşardı aslında sapa dayandı, aslında tamamlıyorlar birbirlerini.
  • ne yalan söyleyeyim benim de hayalim plaza da çalışmaktı ama bu kadar okudum plaza yüzü göremedim, ama plaza kaşarı sağ olsun anladım ki kaşar değilim...
  • "sevgili edinen" kadın. üzüldüm açıkçası.
hesabın var mı? giriş yap