• www.pluralsight.com adresinde konuslanmis asp.net araclari iceren bir site.

    (bkz: viewstate decoder)
    (bkz: generatemachinekey)
  • dreamspark hesabina sahip ogrencilere 90 gunluk ucretsiz ulasim hakki veren online egitim sitesi.
  • genellikle microsoft ürün ailesine yönelik uygulamalı eğitim videoları içeren sitedir.
    bazen kaynak bile bulmakta zorlandığınız işin içinden çıkamadığınız durum ve konularda anlatım sistemi ile herşeyin yerli yerine oturmasını sağlayacak derslere sahiptirler.

    http://www.pluralsight-training.net/…t/courses.aspx adresinden her biri ortalama 5 saatlik kurslara ait genel başlıklar incelenebilir.
  • son zamanlarda ders iceriklerini genisleterek temel konulara da inmis egitim sitesi. ingilizce biliyorsaniz, konusulanlari anliyorsaniz ve bilgeadam gibi guya bilisim akademilerine gidene kadar verin buna $59, indirin butun dersleri bir ayda yardirin evinizde.

    veri yapilari ve algoritma dersi var ya yazilim bolumlerinde, ondan bunda da var.
  • (bkz: lynda.com)
  • barix reisten tüm videolarını aldığım eşsiz çalışma kaynağı. yazılımcı olmak isteyip ingilizce ile problemi olmayanlara istanbulda verilir.

    (bkz: bunlar hep salt iyilik)
  • içerisinde gayet öğretici ve keyifli videolar bulunuyor. yıllık ücreti de herhangi bir kursa gitseniz vereceğiniz paradan ucuz, 300$ civarında. gönül rahatlığıyla verilebilir.
  • vaktinde sevmis olsam da son zamanlarda hic bakmadigim egitim sitesi. eger ki cilki ciktiysa vaktinde belliydi sanki biraz. 50 dersin 40'inin cacik olmasinin yani sira, cogu dersi miy miy miy anlatan kisiler sebebiyle 1.5x ve hatta bazen 2x hiz ile seyrettigim zamanlar olurdu. ders 20 dakikaysa, faydali kismi 5 dakika mesela.

    kullandigim zamanlarda en uyuz oldugum durum ise suydu; oturup iki saat arkaplan hikayesi anlatiyorlar. yav, video ile egitim almaya gelen adama sen niye powerpoint acip madde madde "iste soyle boyle oldu vaktinde, sonra boyle boyle seyler gelistirildi" muhabbeti yaparsin? koy onu text olarak dersin altina, isteyen oradan okusun. gorsel olarak anlatilacak bir seyler varsa onlari anlat powerpoint'te. sonra direkt mevzuya dal.

    tabii boyle yaparlarsa 50 videoluk seriler olur sana tas catlasa 20-30 video. adamlar yollarini bulmuslar.
  • (bkz: çizgi tagem)
  • microsoft teknolojileriyle ilgilenenler için muhteşem bir kaynak. piyasadaki kurslarla kıyaslandığında fiyatı daha uygun içeriği daha derin. bir göz atmak gerekir. kullanılan ingilizce çok temel olup, döküman anlayacak kadar ingilizcesi olan herkes tarafından rahatça anlaşılabilir. introduction ve summary bölümlerinin olması bazı developerları hoşnut etmese de, şahsımın hoşuna gitmiştir.
hesabın var mı? giriş yap