• https://protonmail.ch/ adresinen erişebileceğiniz nsa'nın sistemlerine erişemeyeceğini, mailleri okuyamayacağını iddia eden eposta servisi.
  • sunucuları isviçrede barındırılan ve aşırı güvenli olduğundan bahsedilen e-posta servisi. içeriğe erişim tek taraflı yani servisi sağlayan dahi göremiyor diyorlar. cern ve mıt de çalışanlar yapmış bu sistemi. hatta back-end developeri crptograhy uzmanı imiş. e-postalarınız en az işviçre bankaları kadar güvenli diyorlar. şu an beta aşamasında. ben olsam hemen şuradan isim rezerve ederdim.
  • halka açık beta aşamasında olup başvuru alan iddialı mail sağlayıcı. ülkemizde üst düzeyde popüler olacağını sanmam. .com veya .net tarzı domain şart.
  • nihayet uye olabildigim mail sistemi, 3-4 ay kadar once basvurmus sen soyle bekle sonra sana geri donecegiz demislerdir.
    bugun sabah mail gelmis hadi len tamam gel sen de demistir.
    digerlerine gore farki nedir?
    ilk olarak login oluyorsun ama hala mailbox in kilitli 2. bir sifreye daha ihtiyacin var ve o sifreyi girdikten sonra ancak mailbox ini gorebiliyorsun.
    simdilik gorebildigim bu.

    2. ekleyecegim su mailbox sifresine kendileri su asagidaki aciklamayi getirmisler

    unfortunately, it is impossible for us to recover your mailbox password because we do not save this information on our servers. we never have access to your decryption password and as a result, we cannot recover something we don't have. the only option is to create a new account.

    diyor ki, maalesef biz bu sifreyi kaybettiginizde size veremeyiz, soguk su icin bir zahmet cunku server imizda tutmuyoruz, yeni kullanici alin diyor. meali de buydu.

    3. edit
    mail gonderme olayinda da "encrypt for outside users" secenegi eklenmis, yani eger sen bunu isaretlersen diyor, sifre belirleyeceksin, gonderdigin kisi maili gormeyecek protonmail linki gelecek, ona tikladigin da
    sifre ekrani gelecek eger gonderdiginiz kisi belirlediginiz sifreyi biliyorsa onu giriyor ve maili okuyabiliyor. bilmiyorsa okuyamiyor bu kadar basit.
  • yurtdisinda insanlar cok gizli konusmalar yapmak icin alirken, bizim insanimizin alisveris siteleri icin kullandigi mail turu. muthis bir hizmet gercekten, ben 1 sene once cok aramalar sonucu bulmustum. hatta para bile bagislamayi dusunuyorum bir sure sonra, olmasi gereken sey sanki yavas yavas bu sekilde alternatif izlenmesi daha az olan bir internet ortaminin olusturulmasi.

    ben biraz daha onemli yazismalarimi tutuyorum, gmailde ve hotmailde gercekten artik kimseyle yazismak istemiyorum konusmak istemiyorum. resmen bunu kullaninca kendimi bir james bond bir chuck gibi hissediyorum.

    bu entry malesef kendi kendini imha edemeyecektir.
  • nihayet ve nihayet sen gel sen gel mübarek adam diyerek beni çağıran mail sunucu. adamların davetine layık olacak şifreli yazışmalar ve özel konular bulma konusunda tavsiyelere açığım.
  • andy yen konuşmasında da neden günlük yazışmaların bile gizlilik gerektirdiğini kısaca anlatıyor. elbette kişisel bilgilerin erişimi noktasında herkesin endişeleri aynı oranda olmayabilir. ama endişelenen ve sadece paylaşılmamasını, erişilmemesini dileyenler için protonmail gibi oluşumlar umut verici.
  • 500mb kotalı, gizlilik düsturu ile yola çıkmış, bolca isviçre propagandası* içeren mail servisi.

    *varsayılan imza : sent from <a href="https://protonmail.ch/">protonmail</a>, encrypted email based in switzerland.
    *kullanılabilir adres seçenekleri: username@protonmail.com, username@protonmail.ch
  • google gelirinin %91 ini reklamlardan elde ediyor ve bu reklamların verimli olmasının bir tek koşulu var: doğru reklamı doğru kullanıcıya aktarmak. hal böyle olunca da kişisel verilerinizi işlemek asıl işleri oluyor. sonuç olarak gmail kullanıyorsanız, google sizini annenizden daha iyi tanıyor.
    (bkz: google anneler günün kutlu olsun)

    bunun böyle olmasını istemiyor ve kimliğinizi online iken korumak istiyorsanız "protonmail" tam size göre. cern'deki bilimadamlarının boş zamanında yaptığı bir girişim oluyor kendileri. internettin de yine cern'de verilerini paylaşmak isteyen bilim adamlarının icat ettiği bir araç olduğunu hatırlatmış olayım. cern abi, onlar yapmicak da biz mi yapcaz.

    daha da büyümek için fon arayışlarındalarken indiegogodan 100.000dolar hedefiyle girişim başlatıp 500.00 dolar almışlar, sonra amerikan bir vakıftan 2milyon dolar bağış almışlar. hal böyle olunca da başvurduğunuzdan kısa bir süre sonra mail hesabınızı verebiliyorlar.

    daha fazla bilgi için kurucusunun ted talk unu izleyebilirsiniz:
    http://www.ted.com/…our_email_s_private_think_again
  • kaydimi yaptiktan sonra bir ay icersinde hesaplarima kavustugum servis.
hesabın var mı? giriş yap