• queen'in montreal'de kasım'81'de verdikleri konser. emi'den albumu, eagle vision'dan ise 29 ekimde dvd seti çıkacak olan özellikle gosterim için kayda alınmış ilk konserleri. *
  • daha önceden we will rock you adıyla video olarak piyasaya çıkmış, geçtiğimiz haftalarda ise '81 montreal konseri+ '85 live aid (isteğe bağlı) performansı olarak queen severler buluşan arşivlik dvd.

    bir de web sitesi var tabii:

    http://www.queenrockmontreal.com/
  • queen hayranları için bulunmaz nimet niteliğinde albüm ve dvd setidir. ah be freddie ne olurdu yaşasaydın ve günümüzde yaptığın yeni projelerle bizi şaşırtmaya devam etseydin...
  • harika bir konser albümü.
    kayıt, şarkı dizini ve tabi ki freddie mercury ve o muhteşem enerjisi.
    onunla birlikte kendinizi kaybedip de söylememek elde değil, hatta işyerinde ve patronunuz yanınızda olsa bile.
  • bu konserde gözüme takılan ilginç detay da şudur: şu anda hatırlayamadığım bir şarkı bitince freddie seyirciyle diyaloğa giriyor. o sırada freddie konuşmaya devam ederken ve seyircileri iyice havaya sokmuşken roger davulun zillerine ufak ufak vurmaya başlıyor. freddie konuşmasını bitireceği zaman ise john, şarkı sırasını şaşırıp ya da roger'ın girişini o yönde algılayıp under pressure'ın girişine başlıyor. freddie de şaşırıp john'a dönüyor ve müziği kesmesini söylüyor. sonra piyanonun başına geçip killer queen diyor. işte böyle.
  • konserin tamamini brian may ve roger taylor in muhabbeti esliginde izleme olanagi veren mukemmel dvd seti.

    ikisi oturmus bir bir anlatiyor, butun konseri bir kere de roger ve brian ile birlikte izlemis oluyorsunuz. "simdi buyuk rahat bir koltuga oturmus konusuyoruz; siz simdi bizim yorumlarimizi dinliyorsunuz ama istediginiz zaman bizi kapatabilirsiniz; hey burada cok genc görunuyorsun rog; freddie bunu ne kadar guzel söyluyordu; deaky ne kadar cok dans ediyordu unutmusum..."

    ama en guzeli en sonunda geliyor, konser bitince roger, "ne harika bir grup" diyor, brian "fena degil" diye gulerek , "john burada olmaliydi, fena degil derdi", diyor ve sonra hepimizin aklindaki soruyu dile getiriyor, "fred ne derdi?" .... ve cevabi roger yapistiriyor "hadi siktir olup gidelim de bir icki icelim, canim!"

    harikulade
  • queen'in 1981 yılında japonya ve amerika gibi ülkelerde verdiği konserlerin son halkasıydı. iki gün art arda 24-25.11.1981 tarihlerinde kanada'nın montreal şehrinde gerçekleştirildi.

    bu konser 2007 yılında bildiğiniz üzere "queen rock montreal" adıyla double dvd (queen rock montreal + live aid) ve cd halinde yayınlanmıştı. daha öncesinde ise "we will rock you" adıyla vhs formatında piyasa sürülmüştü.

    montreal konserindeki setlist oldukça muazzam. dragon attack, somebody to love, sheer heart attack gibi, queen'in sıradışılığını hissettiren ama canlı performansı zor olan parçalara da yer verildi. sadece queen değil, elvis'in en ünlü parçalarından olan jailhouse rock da listede yer almıştı ve freddie şarkının hakkını fazlasıyla vermişti.

    konserin çekimlerinden kaynaklanan bir yetersizlikten olsa gerek, ya da ortam ve sahnenin seyirciyle uyumsuzluğu diyelim, queen'in seyirciyle pek ilişkiye giremediğini gözlemledim bu konserle ilgili. seyirci-queen performansı olarak görmeye alışkın olduğumuz o muhteşem sinerjiden yoksundu. aslında, doğrusunu söylemek gerekirse bu konserde seyirci tam anlamıyla felaketti. queen'in coşkusuna bir türlü ortak olamadılar ve sadece seyretmekle yetindiler. ancak freddie ve diğerleri sahne performanslarıyla her zamanki gibi parıldıyorlardı.

    bu konserde roger taylor'ın davuluyla solo yapması da farklı bir tat. ve tabii ki roger'ın i'm in love with my car'ı kendisinin söylemesi...
  • freddie nin seyirciyi tam olarak: "move it you fuckers, c'mon !" diye azarladığı süfer konser.
hesabın var mı? giriş yap