• kedinin on ayaklariyla hedefine tutunurken arka ayaklariyla hizli bir sekilde hedefi pencelemesi. ev kedileri sahipleri uzerinde oyun gibi yapsalarda arslan olan abileri tarafindan antilop gibi bilimum zavallilarin bagirsaklarini dagitmakta kullanilir.
  • savas gemilerinin henuz yelkenli - borda toplu oldugu zamanlarda, bir geminin atis alani disinda iken (ya basini ya kicini kendi bordanla gorur durumda ise olur) o gemiye ates acma. on rake hadi bir derece de, kictan yenen rake sonucu genelde geminin dumeni ucar, o gemiye de gecmis olur.
  • benim bildigim kadariyla bu seri arka ayak hareketini yaparak hasmini deşen tek kedigil (bkz: kaplan) dir. ayrıca kaplan bu hareketi zayif avlara da yapmaz kendi guc seviyesine yakin hasimlarina karsi uyguladigi bir taktiktir. hasminin kendini ustte oldugu icin kazanmakta zannedip "oh ulan koydum kaplanin damına" psikolojisine gark oldugu sırada, o alt taraftan iç organlarini disari cıkarmakla mesguldur.
    (bkz: discovery channel) , (bkz: ukalalik)

    aslan tabiatı geregi kimsenin altına yatmaz. 1 tona yaklaşan gucle savurdugu pence darbeleriyle hasmını alt eder.
  • 80 km/saat'le kosan antilopun sirtinin orta bir yerine iki on pence ile tutunmusken, disleri de henuz boyuna gecirememisken serbest arka ayaklarla avini harcadigini gormustum aslanin. (bkz: discovery channel). bilgim hizli kosan buyuk av indiren her kedinin yaptigi yonundedir.
  • (bkz: libertine)
    (bkz: roué)
  • pokerde masanın her el ortada biriken paradan yaptığı kesinti.
  • serseri gibi de bir anlami var sanirim.
    (bkz: stravinsky)
    (bkz: rake's progress)
  • the art of seduction isimli kitabin icerdigi, 9 tip "bastancikarici"dan bir tanesi. kitaba gore bu tip, acikca kadini elde etmek isteyen, serseri ruhlu bir erkektir. kurallara aykiri davranmakta sakinca gormez- aldatir vesaire.. ama kalbinin israri pesinde, kadini elde etmek icin (bir anlik bir zevk bile olsa sozkonusu olan) dunyanin sonuna gidebilir, herseyi yapabilir.

    kitaba gore, kadinlarin zayif noktalari, hep ovgu, iltifat beklemeleridir. hayran olunmak isterler. bu tip erkekler de, onlarin istedigi sozcukleri her daim soylemeye hazir, dillerine cok hakim yaratiklardir.

    serseri cekiciligi, kovboy filmlerinden sigara reklamlarina, pis sakal kavramindan diger aklima su an gelmeyen bircok gorsel imajda kullanilmistir. hafif simarik, sozunu sakinmayan, rahat, tecrubeli adamlar, hafif iliskiler falan.. cok sayida kadinin bekledigi istedigi seyler olabilir. hele ki evli veya baglanmis, ve aradigini bulamamissa.
  • ruby + make = rake
hesabın var mı? giriş yap