• ekonomi ve diğer toplumsal meselelerde çağdışı,bağnaz anlayışlı bir siyasetçi. neo-con'lardan farkı muhafazakarlık anlayışını 80'li yıllarda kalmış babasından almasıdır.
  • cumhuriyetçi partinin yükselen yıldızı. babasının uçlarda gezinen fikirlerini biraz yontmak ve biraz şekerle kaplamak suretiyle geniş kitlelerin kabullenebileceği hale getirmeye çalışıyor, eğer başarılı olursa ve de emekli olan babasının fanatik ve organize taraftar kitlesini kendisi için çalışmaya ikna ederse uzun yıllar adını duyarız.

    efendim babası ne diyordu, 'ordumuzun afganistan'da işi yok, biz imparatorluk değiliz oraya buraya saldırmayalım', hem de cumhuriyetçi partide diyordu bunu. oğlu ne diyor 'bak bu obama afganistanda insansız hava aracıyla adam vurmaya alıştı, geldi şimdi burada vuracak, işgale giden başkan olmayı bırakıp kral olur, sonra biz çekeriz.' babası diyordu ki 'merkez bankasını kapatalım, daha iyisi paramızı altın karşılığı basma olayına geri dönelim. 19.yy da kalmış olabilir ama doğrusu bu (yuh!)', oğlu diyor ki 'çok yanlış yapıyorlar, ekonomiyi yanlış yönetiyorlar, ben biliyorum doğrusunu da söylemem'. babası "rahibe teresa'ya onur nişanı vermek kongrenin görevi değildir' diyerek 434 evete karşı 1 hayır oyu verirken, oğlu: 'baba bir git ya allasen, işin mi yok.' diyip daha pragmatik bir tavır sergiliyor.

    neyse bir nevi necmettin erbakan, recep tayyip erdoğan durumu var bence, oğlu gömleği çıkartmış.
  • 2016'da cumhuriyetçi parti başkan adaylığı için yarışması ciddi bir olasılık, babasının bıraktığı yerden devam edecek gibi görünüyor. ancak farklı olarak, babasına kıyasla genel cumhuriyetçi eğilimlere biraz daha yakın olduğu için yarışta ciddi bir aday olması küçümsenemeyecek bir ihtimal, 2016 olmasa bile sonraki bir seçimde cumhuriyetçi partinin adayı olmasına şaşmamalı.

    cumhuriyetçi partinin adayı olarak paul ryan'a tercih edilesi bir aday olur muhtemelen, ama onu babasına kıyasla cumhuriyetçilerin gözünde daha ılımlı yapan özellikleri, kendisini liberteryen olarak sınıflandırmayı zorlaştırıyor. filibuster konusu takdire şayan elbette, ama mesela park51 konusunda* babasının aksine bildiğin neocon dilini kullanıyor. geçen cumhuriyetçi parti başkanlık ön seçimlerinde mitt romney'e desteğini açıklamışlığı var, hem de daha babası resmi olarak yarıştan çekilmeden. cumhuriyetçi parti tabanına seslenebilmesi için böyle şeyler zorunlu elbette, hele hele başkanlık yarışına girecekse. tabiri caizse bir nevi jean-marie le pen - marine le pen vakasıyla karşı karşıyayız (ron paul'la jean-marie le pen'i aynı cümle içinde kullanmak bile pek caiz değil, farkındayım).

    öte yandan, babasının bazı kötü özelliklerini devralmış. ron paul'un dindar olduğu ve politik duruşunun bundan ciddi şekilde etkilendiği sır değil, hatta kilise ve devletin ayrılmasına karşı olduğuna dair açıklamaları var. bunun doğal sonucu olarak, eşcinsellik konusunda da (ortalama cumhuriyetçiden ileride olsa da) liberteryen duruşun epey uzağında. görünüşe göre rand paul da çok farklı değil, eşcinsel evliliği ya da askerliği o da reddediyor mesela. onun haricinde, dünyanın yaşıyla ilgili gelen bir soruyu cevaplamaktan kaçınmış geçenlerde. ya dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğunu söylemekten çekiniyor, ya da daha kötüsü ciddi ciddi dünyanın 6000 yıl yaşında olduğuna inanıyor. gerçi aynı toplantıda hatta kilise ve devletin ayrılığını desteklediğini açıklamış; devletin eğitimden çekilmesini de desteklediği göz önüne alınırsa, kime ne dünyanın yaşıyla ilgili ne düşündüğünden denebilir. yine de, bu kadar açık kanıtları reddedebilecek zihniyette birinin bir başkan olarak mantıklı kararlar alabileceğine inanmakta zorluk çekiyorum. (kentucky'li hıristiyan homeschooling eğitmenlerinin arasındayım, şu güzel ortamı bozmayayım diye söylemeye çekinmediğini varsayıyorum, bunu bile söylemekten çekiniyorsa dediğim gibi o da ayrı bir problem.)
  • amerikalı bir politika hocasına abd'nin cumhuriyetçi-demokrat kısır döngüsüne sıkışmayacağı bir gün gelecek mi diye soruyorum, bana bu adamı söylüyor. "adaylığını cumhuriyetçilerden yana koyacak olsa da ruhu liberteryen"miş. ruhuna fatiha o zaman.
  • 2016 abd baskanlik secimlerinde cumhuriyetci parti aday adayligi icin adi sikca gecmekte olsa da henuz kendisi resmi bir aciklama yapmamistir konuyla ilgili. babasi ron paul'dan bin kat daha manyaktir, tam olarak neye inandigi belli degildir. bir oyle der bir boyle. egitimli gibi gorunen (ama cahil) ve yobaz tea party profiline az-cok uymaktadir. ayrica liberteryan da takilmaktadir bol bol. ote yandan kisisel gorusum sudur ki, cumhuriyetci partinin adayligini kazanmasi oldukca zor; abd baskani olmasi neredeyse imkansizdir.
  • ifrit oldugum politikaci tiplerinden bir digeri, ote yandan meslektaslarindan da hicbir farki yok. adamin soyledikleri, konustuklari ortada - ki borcta default edelim gerekiyorsa diyecek kadar manyak. ote yandan gectigimiz cuma gunu bill maher'in programina katildi. aman yarebbi, gorsen o ne akilli, ne mantikli, ne yapici konusmalar.. bilmesem kim oldugunu demokrat sanar desteklerim. ha fox news olsa katildigi program, konustuklarinin 10'da 1'ini soylemezdi, o ayri.

    gerci bak bunun babasini da sevmezdim. ama yeri geldi mi cumhuriyetcilerle ters dusmekten de cekinmezdi. fikri neyse kivirmadan soylerdi. biraz bi delikanliligi vardi o acidan. babasina cektigini umalim simdilik.

    ote yandan 2016 cumhuriyetci parti baskan adayligi icin adi sikca gecmekte bu kivircik kentucky senatorunun.
  • obama'dan sonraki başkan, çünkü bu illüzyon değişmez bi' döngünün içindedir.
  • matthew mcconaughey cumhuriyetci bir baskan adayini oynasa bu kadar benzeyebilirdi. cumhuriyetciler baktilar mccain gibi devlet adami veya romney gibi yoneticiler halka secilebilecek kadar sevimli gelmiyor, guven vermiyor (baba bush bile o kadar gucune, devlet hakimiyetine ve korfez savasi basarisina ragmen basit politik saldirilarla rock star clinton'a boyun egdi ikinci donemi goremedi). reagan, clinton, oglan bush, obama tarzi artiz baskan denemesine karar kildilar.

    eric schmidt ve john doerr ile katildigi bir oturum.

    https://www.youtube.com/watch?v=ukcdkublvl0
  • amerikan secimlerinde kürtlere geniş topraklar vaad eden adam. ne oldu da amerika bu noktaya geldi amerikada bulunan kürt seçmen ve lobisinden olmadığı kesin. çok enteresan ne oluyoruz! kürtler mi önemli, iran mı, türkiye mi(ya da neyin önünü alma derdindeler)... kürtlere kendi topraklarini verirsek iyi savaşırlar ulan toprağı verdin daha niye kimle savaştıracan!
hesabın var mı? giriş yap